Karabuğdaylı Fit Gofret

 

Karabuğday veya greçka, süper gıda olarak adlandırılan tahıllardandır. Karabuğday tarifleri hem tatlı hem de tuzlu seçenekleriyle denenebilir.  Ayrıca glutensiz ve yüksek lifli olduğu için de sık tercih edilmektedir.  Gluten intoleransı olanlar veya çölyak hastaları karabuğdayı beslenmelerine ekleyebilirler. Karabuğday pilavı, karabuğday patlağı, karabuğdaylı salata, karabuğday kısırı gibi birçok alternatif karabuğday tarifleri ile sofralarınıza ekleyebilirsiniz.  Bugünkü tarifimiz ise meyve dolgulu, karabuğday ve bitterin uyumuyla yaptığımız fit gofret oldu. Tatlı isteği olan kişilere ve çocuklara keyifli bir seçenek olabilir. Bunun dışında deneyenlerin çok beğendiği karabuğdaylı fit poğaça ve diğer tarifimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

MALZEMELER (1-2 KİŞİLİK)

2 adet karabuğday patlağı

3 kare %70 kakaolu bitter çikolata

1 adet kuru incir

1 adet medine hurması

Süslemek için çeyrek ceviz

YAPILIŞI:

Fit ve sağlıklı karabuğday tariflerimizden biri daha olan gofret için öncelikle 1 adet karabuğday patlağını tabağa alın. Kuru inciri ve hurmayı küçük küçük dilimleyin. Tabağa aldığınız karabuğday patlağının üzerine meyve dilimlerini ekleyin. Üzerini diğer karabuğday patlağı ile kapatın. Daha sonra bitter çikolatayı cam bir kaba alıp kaynayan suyun üzerinde benmari usulü eritin. Karabuğday patlağının üzerine eriyen çikolatayı dökün ve bıçak yardımıyla yayın. En üstü ezilmiş ceviz ile süsleyin. Buzdolabında çikolatanın donmasını bekleyin ve fit karabuğdaylı tariflerinize bir yenisini ekleyin. Fit gofret tarifimizi bitki çayınızla, kahvenizle değerlendirebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınıza sağlıklı atıştırmalıklar yapmış olursunuz.

Karabuğday faydaları arasında B grubu vitaminlerini bulundurması da yer almaktadır . Zengin besin içeriği ile bu tahılı beslenmenize kolaylıkla ekleyebilirsiniz. Karabuğday, lif içeriği sayesinde prebiyotik gıdalardan sayılır ve lif içeriği sayesinde bağırsak dostu olmaktadır. Gluten intoleransı, çölyak gibi durumlarda karabuğdayın beslenmede önemli bir yeri vardır. Bu hastalar karabuğdayı bulgurlu tariflerde bulgur yerine kullanabilirler. Karabuğday unundan ekmek, poğaça, kek hazırlayabilirler. Karabuğday patlağını mısır ve pirinç patlağı yerine tercih edebilirler. Bu sayede daha sağlıklı ve bağırsak dostu öğünler elde edilmiş olur. Tam tahıllar grubundan olan karabuğday faydaları için tahıl tüketiminin önemi yazımızı da okuyabilirsiniz.

Bunları da Okumalısınız :  Ballı Elma Dolması

 

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler