Sinir Sıkışması Belirtileri, Sinir Sıkışması Neden Olur, Tedavisi Nedir?

Sinir sıkışması belirtileri ve neden olduğu ile ilgili bilgileri makale içinde okuyabilirsiniz. Sinir sıkışması vücudun çeşitli bölgelerinde meydana gelebilir.

Kas ve sinir sıkışması vücudun çeşitli bölümlerinde gözlenebilecek bir durumdur. Genellikle meydana gelen hafif kısa süreli kas sıkışmaları ileri evrelerde tedavi edilmesi daha uzun süren kronik kas ve sinir sıkışmalarına sebep olabilmektedir.

Çeşitli semptomlar ile kendini ortaya çıkaran kas ve sinir sıkışmalarında doğru tedavi için muhakkak uzman bir fizik doktoruna gidilmeli, gerekli kas testleri yapılmalı ve kas, sinir sıkışmasına sebep olabilecek etmenler belirlenmelidir.

Tedavi için meydana gelen hasarın düzeltilmesi kadar bu hasara neden olabilecek etmenlerin ortadan kaldırılması büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden hasta mutlaka tıbbi öyküsünü ayrıntılı bir şekilde doktora anlatmalıdır.

Sinir Sıkışması Nedir?

Normal koşullarda hareket ve duyu özelliğimizin senkron içinde çalışması gerekirken bazı durumlarda çalışmaması ve bunların kasılmasına sinir sıkışması denir.

Kas ve Sinir Sıkışması Belirtileri ve Neden Olur?

Kas ve sinir sıkışmasına sebep olabilecek durumlar aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Bu durumlarda herhangi birine ya da birden kaçına sahipseniz, erken evrede hekiminize gitmenizi tavsiye ederiz.

1-) Travma Kaynaklı

Şiddetli ve ciddi kas ve sinir sıkışması, deformasyonlarının en temel sebeplerinden biri meydana gelen kaza kaynaklı travmalardır. Özellikle alınan şiddetli darbeler, trafik kazaları sonrasında sinirde meydana gelen harabiyet kişinin geçici ya da kalıcı olarak sakat kalmasına neden olabilmektedir.

Böyle olgularda meydana gelen kas hasarlarının düzeltilmesi için öncelikli olarak cerrahi operasyonlar gereklidir. Bu işlemlerin ardından düzenli fizik tedavi ve istirahat kişinin sağlığına kavuşmasını sağlayabilmektedir.

2-) Fıtık ve Disk Kayması Kaynaklı

Fıtık ve disk kayması toplumumuzda çeşitli sebeplere bağlı olarak sıklıkla gözlenmektedir. En sık bel bölgesinde, boyunda ve el bileklerinde gözlenen bu durum zamana bağlı sinirlerde ve kaslarda hasara yol açabilmektedir.

Meydana gelen kas ve sinir sıkışması fıtığın kas liflerine baskı yapması ile meydana gelebilmektedir. Böyle bir durumda ameliyat ile bölgeden fıtığın alınması kişinin kaslarına uygulanan baskının azalmasını sağlayabilir.

3-) Tümör Kaynaklı

Kas ve sinir sıkışması tümör kaynaklı olarak da gözlenebilmektedir. Özellikle tümörün hızlı yayılım gösterdiği durumlarda kaslarda deformasyon, kasılmalar, sinir sıkışması gözlenebilmektedir. Bu durum kanserli dokunun büyümesinin durdurulması ile durdurulabilir ancak meydana gelen hasar kalıcı olabilmektedir.

4-) Genetik Yatkınlık

Genetik bozukluklar kas hastalıklarının gözlenmesinin en temel nedenlerinden bir tanesidir. Kaslarda deformasyon, geriye dönüşümsüz kas erimeleri, kas fonksiyonlarının bozulması ve sinir sıkışmaları genetik bozukluklara bağlı olarak gözlenebilmektedir.

Bu durum erken evrede yapılacak kas testleri, genetik yatkınlık testleri ile tespit edilebilir. İlerlemenin yavaşlatılması uygulanacak tedaviler ile mümkündür.

Sinir sıkışması için kullanılan ilaçlar nelerdir?

Non-steroid anti inflamatuarlar ya da kortikosteroid ilaçlarını sinir sıkışması için kullanılır fakat bu ilaçları lütfen kendi başınıza gidip almaya çalışmayın. Uzman bir hekime sinir sıkışması için başvurmanızı öneririz.

Bilekte Sinir Sıkışması Neden Olur?

Sinir sıkışması en çok bilek ve ayaklarda görülür, sinirler kolun üst bölümlerinden başlayarak baş parmağa kadar uzanabilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir