Bronşit Nasıl Geçer? Bronşite Ne İyi Gelir

Solunum sonucunda oksijen, akciğerlere bronş tüpleri ile ulaşmaktadır. Oksijen alımının gerçekleşmesini sağlayan bu tüplerin iç yüzünde herhangi bir iltihaplanma meydana geldiğinde bronşit hastalığı ortaya çıkmaktadır. Hastalık, bazı dönemlerde farklı kişilerde görülmekte ve ağırlığına göre de epey can sıkıcı bir hal almaktadır. Bu sebeple de hastalığa yakalanan kişiler farklı yöntemler izleyerek kısa süreler içerisinde hastalıktan kurtulmaktadır.

            Bronşit genellikle 2 farklı türü ile bilinmektedir. Akut bronşit türüne ek olarak kronik bronşite de sıklıkla yakalanılmaktadır. Akut bronşit çoğunlukla grip veyahut da kızamık hastalıkları esnasında ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple akut bronşit artçı bir hastalık olarak bilinmektedir. Kronik bronşit türü ise diğerine nazaran son derece önem arz etmektedir ve büyük ölçüde risk taşımaktadır. Kronik bronşite yakalanan kişiler direkt olarak tedavi olmalıdırlar. Aksi takdirde kuru öksürüklerin yerini balgamlı öksürük almaktadır. Bu da hastalara büyük sıkıntılar yaşatmaktadır.

 Akut Bronşit Nasıl Geçer?

            Akut bronşitin ortaya çıkmasında birçok sebep ve belirti vardır. Oldukça uzun süre devam eden kuru öksürükler bronşit hastalığının habercisidir. Nefes alıp vermelerde sürekli olarak hırıltının gelmesi de aynı şekilde Akut bronşit hastalığının belirtileri arasındadır. Sık sık ateşlenme, günün farklı zamanlarda halsiz hissetme ve ansızın ürperme durumu da yine aynı şekilde Akut bronşitin farklı bir belirtisidir. Bu sebeple hastalığa yakalanan kişiler, farklı materyalleri denedikten sonra muayene olmalı ve problemin ne büyüklükte olduğunu öğrenmelidirler.

 Akut Bronşit Ne İyi Gelir?

            Bronşitin hangi türü olursa olsun herhangi birine yakalanan kişilerin öncelikle fazlasıyla C vitamini tüketmesi gerekmektedir. C vitaminin içerisinde bulunan güçlü antioksidan sayesinde vücut daha da dirençli hale gelmektedir. Bu sayede sık kullanım sonrasında büyük ölçüde bronşitten kurtulunabilmektedir. Uzun süreli kullanım sonucunda da hastalık tamamen ortadan kalkmaktadır. C vitamini açısından zengin olan besinlerden maydanoz, kekik, brokoli, kırmızıbiber sıklıkla tüketilmelidir. Sebzelere ek olarak elma, kivi, çilek, portakal gibi meyveler de tüketilebilir. Bu sayede vücuda yüksek miktarda C vitamini sokulmuş olmakta ve hastalığın kısa bir süre içerisinde üstesinden gelinmektedir.

            Akut bronşit hastalığının tedavisinde kullanılan bir başka gıda da zencefildir. Zencefil, genel özellikleri itibari ile hazımsızlık ve ishale de büyük ölçüde etki etmektedir. Hastalar, zencefil kullanımı sayesinde kısa süreler içerisinde bronşitten kurtulabilmektedir. Fakat zencefil bu tür rahatsızlıklardan farklı olarak çoğunlukla akut bronşitin tedavisinde kullanılmaktadır.

 Kronik Bronşit Nasıl Geçer?

            Bronşit hastalığının kronik olan türünde çok daha fazla öksürük süreci yaşanmaktadır. Hatta bu öksürükler kimi zaman krize de dönüşebilmektedir. En az 2 – 3 ay süren öksürük krizleri, tedavi ettirilmedikçe daha da uzun süreler boyunca gerçekleşmektedir. Bu hastalık türündeki öksürmeler genellikle kış aylarında yaşanmaktadır. Nemli ve soğuk havalara ek olarak hastaları sabah saatlerinde çok daha fazla öksürtmektedir. Bu sayede hastalığın boyutu kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Anlaşılmasının ardından da tedavi olunarak bronş tüplerindeki iltihaplar temizlenir.

            Bronşit hastalığına yakalanan kişiler genellikle tedavi olunması gereken tarihleri tutturamamakta ve hastalık daha da ilerledikten sonra tedavi olunmaktadır. Bu her ne kadar problemi ortadan kaldırmış olsa da, kişiye uzun ve acılı bir süreç yaşatmaktadır. Buna istinaden rahatsız edici belirtiler ortaya çıkmaya başlandığı gibi farklı yöntemler aracılığı ile tedaviye başlanmalıdır.

 Yaklaşık 1 hafta boyunca ateşlenme yaşayan ve ateşi geçmeyen kişiler direkt olarak doktora gözükmelidirler. Öksürüklerin son derece balgamlı olması da doktora gözükerek, tedavi alınmasının bir başka gerekliliğidir.

Kronik Bronşit Ne İyi Gelir?

            Kronik bronşitin tedavisinde genellikle bal ve soğan kullanılmaktadır. Bal, doğal antibiyotik olma özelliği ile sayısız hastalığın çözümünde kullanılmaktadır. Sık kullanım sayesinde bronşlarda oluşan iltihap azalır. Gıdanın daha etkili ve işlevsel olabilmesi için ise zencefil ve limon ile karıştırmak gerekmektedir. Bu sayede bronşlar normalden daha kısa süreler içerisinde açılır.

            Kronik bronşit hastalığından kurtulmak için tercih edilebilecek bir diğer gıda ise soğandır. Soğan, yapısı itibari ile balgam sökücü özellik taşımaktadır. Yemeğin yanında soğan yemek veyahut da 2 – 3 çay kaşığı soğan suyu içmek bronşların direkt olarak açılmasını sağlamaktadır. Kronik bronşit hastalığından kurtulmak isteyen kişiler bal ve soğan tüketimi ile ortalama 3 – 4 gün içerisinde problemleri ortadan kaldırmaktadır. Bu sayede tedavi doğal gıdalar yardımı ile tamamlanmış olmaktadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler

tokat haberleri