HANGİ BESİNLER KİLO ALDIRIR? (2)

 

Soğan halkası kilo aldırır mı?

Soğan halkası , soğanlar halka şeklinde kesilerek kaplama malzemelerine bulanarak hazırlanmak ve yağda kızartılmaktadır.3 adet soğan halkası 100 kaloridir.Kızartma yiyecekler sağlık açısından sakıncalıdır ve aşırı tüketimde kilo aldırabilir.

Kavrulmuş mısır kilo yapar mı?

Kavrulmuş mısır (mısır çerezi)mısırın kurutulup baharatlar ve tuzla beraber kavrulmasıyla elde edilmektedir. Tek başına kilo yapmayabilir. Ancak aşırı tuzlu ve baharatlı olduğu için ödem problemine neden olabilir.

Waffle kilo aldırır mı?

Waffle, şekerli, beyaz unlu bir hamurun üzerinde yoğun çikolata ve meyve eklenerek hazırlanır. Ortalama malzemelerle hazırlanmış bir waffle 250-300 kalori olmaktadır. Sık tüketildiğinde kilo almaya neden olabilir.

Lavaş ekmeği kilo aldırır mı?

Lavaş ekmeğinin kalorisi gramajına göre değişmektedir. Ortalama 65 gram bir lavaş ekmeği ise 200 kalori civarındadır ve 3 dilim ekmeğe eş değerdir. Beyaz unlu lavaş ekmeği doyurucu olmadığı için aşırı yemenize neden olabilir. Bu yüzden lavaş ekmeğikilo almaya neden olabilir.

Lahmacun kilo yapar mı?

1 adet lahmacun 320 kalori civarındadır. Üzerine yağ sürüldüğünde ise kalorisi artmaktadır.Dolayısıyla çok sık ve fazla miktarda tükettiğinizde aşırı kalori ve yağ almanıza neden olabilir. Az miktarda, bol salata ile ve az sıklıkta tüketilmelidir.

Un helvası kilo aldırır mı?

Un helvası, katı yağlı, beyaz unlu ve şerbetli bir tatlıdır. Bu tarz yiyecekler sık tüketilirse kilo almaya neden olabilir.

Simit kilo yapar mı?

Simit beyaz unlu bir besin olduğu için aşırı tüketimde kilo almaya neden olabilir. 1 adet simit 320 kalori olduğu için günlük aldığınız kaloriyi arttırarak da kilo almanıza sebep olabilir. Ayrıca beyaz undan ötürü uzun süre tok tutmayacaktır.

Kaynamış mısır kilo aldırır mı?

Kaynamış mısır tek başına size kilo aldırmaz. Mısır karbonhidrat ve liften zengindir. Yarım koçan haşlanmış mısır veya 1 su bardağı patlamış mısır 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir. Aşırı tüketimde ise kilo almaya neden olabilir.

Bunları da Okumalısınız :  Sosların Kalorisi

Gözleme kilo aldırır mı?

Gözleme beyaz unla yapılmaktadır. 1 adet peynirli gözleme 600 kalori civarındadır. Bu yüzden sık tüketimde kilo aldırabilir.

1 dilim baklava kilo aldırır mı?

Baklava beyaz un ve yoğun şeker içeriğinden dolayı kilo almaya neden olabilir. Çok sık ve fazla miktarda tüketiminden kaçınmalısınız . Nadiren yediğiniz 1 dilim baklava ise tek başına kilo aldırmaz.

Cevizli sucuk kalori kilo aldırır mı?

Cevizli sucuk pestik ve ceviz ile hazırlanmaktadır. Az miktarda beyaz şeker de eklenebildiği için tüketim sıklığına dikkat edilmelidir.1 orta boyu yaklaşık 300 kaloridir. Sağlıksız bir besin olmamasına rağmen aşırı tüketimde kilo almaya neden olabilir.

Kızartılmış ekmek kilo aldırır mı?

Kızartma işlemi sağlık açısından sakıncalı bir işlemdir. Çok kararmadan yağsız kızarttığınız ekmek tek başına kilo aldırmaz. Yediğiniz miktar ve ekmeğin hangi undan olduğu da önemlidir.

Tahin helvası kilo aldırır mı?

Tahin helvası, tahin ve şeker ile elde edilmektedir. Yani yağ ve şekerden oluşmaktadır. Bu yüzden çok sık ve aşırı tahin helvası tüketimde kilo almanıza neden olabilir.

Tuzlu kurabiye kilo aldırır mı?

Tuzlu kurabiye, beyaz un ve katı yağla yapılırsa hem beyaz un hem de aşırı yağ sebebiyle kalorili olabilmektedir. Çok sık tüketmeden ve sağlıklı unlar, yağlar kullanarak hazırlarsanız dengeyi sağlayabilirsiniz.

Günde 3000 kalori almak kaç kilo aldırır?

Kilo almak sadece aldığınız kaloriye bağlı değildir. Metabolizma hızınız, hormonlarınız, hastalık durumlarınız, hareketiniz de kilo almada çok önemlidir.

Kruvasan kilo aldırır mı?

1 adet çikolatalı kruvasan (55gram) 200 kalori civarındadır. Beyaz un, yağ, katkı koruyucu ve şeker içeriğinden ötürü çok sık tüketilmemelidir. Kilo aldırabilir.

Trileçe kilo aldırır mı?

1 dilim trileçe 300 kaloridir. Yoğun şeker içeren trileçe çok sık tüketilmemelidir. Şekerli besinleri sık tüketmek kilo aldırabilir.

Bunları da Okumalısınız :  Kış Yemeklerinin Kalorisi

Yaş pasta kilo aldırır mı?

1 dilim yaş pasta 300-400 kalori arasındadır. Yoğun enerji, krema, şeker içeriğinden ötürü kilo almaya etkisi olabilir.Bu tarz tatlılar çok sık tüketilmemelidir.

Un kurabiyesi kilo aldırır mı?

2 adet un kurabiyesi 256 kaloridir. Beyaz un, yağve şekerden yapılan un kurabiyesi kilo aldırabilecek besinlerdendir.

Bazlama kilo aldırır mı?

1 küçük bazlama (100 gram) 350 kalori civarındadır.Çok miktarda ve sık tüketildiğinde beyaz unlu besinler kilo aldırabilir.

Biber kızartması kilo aldırır mı?

Kızartma işlemi sağlık açısından sakıncalı bir işlemdir.Bu yüzden tercih edilmemelidir. Çok sık tercih edildiğinde ise kızartma besinler kilo aldırabilir.

Yumurtalı ekmek kilo aldırır mı?

Yumurtalı ekmek fırında veya kızartma olarak iki şekilde yapılabilir. Fırında tercih ederseniz hem sağlıklı hem de daha az yağlı olacaktır. Kızartma ve beyaz ekmek ise fazla kalori almanıza neden olabilir.

Kavun çekirdeği kilo yapar mı?

Kavun çekirdeği kurutulup tuzla kavrularak çerez haline getirilmektedir.1 avuç kavun çekirdeği 200 kalori ve tuzlu olduğu için tüketim miktarına dikkat edilmelidir.

Ev yapımı kek kilo aldırır mı?

Ev yapımı kek yaparken az şeker ve sağlıklı yağlar kullanmaya dikkat ederseniz tek başına size kilo aldırmayacaktır. Ancak şekerli besinler çok sık tüketilmemelidir.

Ülker çikolatalı gofret kilo aldırır mı?

1 adet ülker çikolatalı gofret 208 kaloridir. Ayrıca 20 gram karbaonhidrat ve 12 gram yağ içermektedir. Çok sık tüketildiğinde kilo almaya neden olabilir.

Milföy kilo yapar mı?

Milföy, beyaz unlu ve oldukça yağlı bir hamurdur.Enerjisi de yüksek olduğu için sık tüketimde kilo aldırabilir.

Oreo kilo aldırır mı?

1 paket oreo (57 gram) 270 kaloridir.Ayrıca 41 gram karbaonhidrat ve 11 gram yağ içermektedir. Çok sık tüketildiğinde kilo almaya neden olabilir.

Bunları da Okumalısınız :  Ev İşleri Kaç Kalori Yaktırır?

Peynir helvası kilo aldırır mı?

Peynir helvası içerik olarak yağ, un ve şekerden zengindir. Bu yüzden zayıflama sürecinde tercih edilmemelidir.

Eti puf kilo aldırır mı?

1 adet eti puf 65 kaloridir.Tek başına kilo aldırmasa da şekerli bir ürün olduğu için sık tüketilmesi kilo kontrol sürecini olumsuz etkileyebilir.

Keşkek kilo yapar mı?

Keşkek, enerjisi yüksek bir yemektir. Çok yağlı olduğu için sık tüketilmemelidir. 1 orta porsiyon keşkek 480-500 kalori civarındaolmaktadır.

Noodle kaç kilo aldırır?

1 su bardağı noodle 760 kaloridir. Enerjisi yükek olan noodle çok sık tercih edilirse kilo kontrolünü zorlaştırabilir.

Karpuz kaç kalori , kilo aldırır mı?

1 ince uzun ay dilimi karpuz (200 gram)60 kaloridir. Büyük oranda su içeren karpuz tek başına kilo aldırmaz.

Kakaolu kek kilo aldırır mı?

1 dilim kakaolu kek 250-350 kalori arasında olabilir.Çok sık ve fazla miktarda şekerli besinler tükettiğinizde kilo almaya neden olabilir.

Polo naneli şeker kilo aldırır mı?

Günlük şeker tüketimi aldığınız enerjinin %10unu geçmemelidir.Polo naneli şekerin 100 gramının 98 gramı şekerdir. 1 adet şeker ise 2 gramdır. Miktarını çok tükettiğinizde kilo kontrolünüzü zorlaştırabilir.

 

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler