2 Malzemeli Fit Kurabiye

 

Sağlıklı beslenme sürecine fit tarifler eklemenin pratik ve keyifli yollarını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Sağlıklı ve fit kurabiye gibi düşük kalorili tarifleri pratik şekilde siz de yapabilirsiniz. Pişirmeden, az malzemeli ve oldukça tatlı tarifimizi ara öğünlere ekleyebilirsiniz. Sadece hurma ve fındık ile görseli de iç açıcı bir seçenek olacaktır.  Çocuklarınıza, kendinize ve hatta misafirlerinize bile hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullandığımız hurmanın faydaları oldukça fazladır. Yüksek lifli, tatlı isteğini azaltan ve vitaminlerce zengin bir içeriktedir. Bağırsaklara dost, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olmak da hurma faydaları arasındadır. Hurmalı fit tarifler için sitemizdeki diğer seçenekleri de inceleyebilirsiniz.

MALZEMELER (9 ADET)

9 adet medine hurması

Yarım su bardağı çiğ fındık

Yapılışı:

Fit kurabiye için öncelikle fındıkları iyice ufalayacak şekilde mutfak robotundan geçirin. Kırık fındıklardan 2 yemek kaşığı ayırın. Hurmaları 10 dk sıcak suda bekletin. Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve mutfak robotunda püre haline getirin. Kırık fındıkları hurma püresi ile iyice karıştırın. Bu karışımdan parçalar alıp top şekli verin.  Ayırdığınız 2 yemek kaşığı fındığa bulayın. Daha sonra bastırıp düğme şeklinde kurabiyeler elde edin. Tarifimizden 9 adet sağlıklı ve fit kurabiye elde etmiş olacaksınız. Her biri sadece 79 kalori olmaktadır. Enerji verici ve tatlı isteğini azaltmak için ara öğünlerde tercih edebilirsiniz.

Fındığın Sağlığa Etkileri

Fındık, vitamin, mineraller ve antioksidanlar yönünden zengin bir kuruyemiş seçeneği olmaktadır. Kötü huylu kolesterolü ve kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Ayrıca fındığın faydaları arasında iltihaplanmayı azaltmak ve hafızayı güçlendirmek gibi etkiler ile görülmüştür. Kalp sağlığına da dost olan fındığı beslenmenize kolayca ekleyebilirsiniz. Ara öğünlerde meyvelerinizle beraber yiyebilirsiniz. Fit tarifler yaparken fındık ile lezzet katabilirsiniz. Fındık ile yaptığımız tariflerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bunları da Okumalısınız :  Online Diyet Tariflerimiz

 

Daha Fazlasını Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler