Glutensiz Fit Tiramisu

 

Tiramisu, İtalyan tatlılarından biridir ve büyük çoğunluk tarafından sevilir. Hafif gibi görünse de genellikle 1 dilim tiramisu 300-400 kalori arasında değişebilir. Bu enerjinin çoğu yağ ve şeker ile aldığımız kaloriden oluşur. Bu sebeple hem fit tarifler arayanlara hem de glutensiz seçenek isteyenlere pratik tiramisu denedik. Diyette veya değil hiç fark etmez bu pratik tiramisu tarifimizi deneyebilirsiniz. Üstelik 1 porsiyonu sadece 114 kalori olmaktadır.

MALZEMELER (2 KİŞİLİK)

2 adet karabuğday patlağı

2 yemek kaşığı labne

1 bardak demlenmiş kahve

3 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Tiramisu tarifi için öncelikle kremayı hazırlamakla başlayın. Labne ve 2 tatlı kaşığı balı iyice karıştırın. Kalan 1 tatlı kaşığı balı kahvenin içine ekleyin. Kahveyi az miktarda sıcak suyla demleyin ve ılık suyla üzerini tamamlayın, böylece soğumasını beklemezsiniz. Kahvenin içine balı ekleyerek karıştırın. Daha sonra kahvemize karabuğday patlaklarını batırın. Düz bir tabağa kahveye batırılmış karabuğday patlağını koyun. Üzerine kremanın yarısını ilave edin. Daha sonra ikinci karabuğday patlağını da kahveye batırıp çıkarın.  Kremanın üzerine ekleyin. En üstü için kalan kremayı döküp düzeltin. Kakaoyu süzgeç yardımıyla kremanın üzerine serpin. Afiyetle yiyin.

Glutensiz Beslenme Nedir?

Gluten, tahıllarda bulunan bir protein çeşidine denir. Tahıllara elastik şeklini verir. Bu sayede tahıllara, unlara şekil vermek kolaylaşır. Arpa, buğday, çavdar, bulgur gibi birçok tahılda doğal olarak gluten bulunur. Bazı durumlarda besinlere sonradan bağlayıcı ve şekillendirici amaçlı da gluten eklenebilir. Soya sosu, dondurma, bazı ilaçlar eklenti gluten içerebilirler. Karabuğday, gluten içermeyen besinler arasında bulunur ve lif açısından da zengin olmaktadır.  Glutensiz beslenmek zorunda olan çölyak hastalığı bulunan kişiler gluten içermeyen besinler tüketmelidir. Ayrıca gluten hassasiyeti olan, gluten alerjisi olan kişiler için de gluten içermeyen besinler tavsiye edilir.  Karabuğday pilavı, karabuğday patlağı, karabuğdaylı galeta gibi seçenekleri bulup kullanabilirsiniz. Glutensiz beslenme ile ilgili detaylı bilgi için blog yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Bunları da Okumalısınız :  Damla Çikolatalı Kolay Kurabiye Tarifi

 

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler