Fit Ara Öğün Tarifleri

 

Ara öğün tarifleri hem diyet sürecine hem de sağlıklı beslenme sürecine destek oluyor.  Diyetinizi keyifli yapmak, sağlıklı beslenirken atıştırmalıklar hazırlamak için fit tatlı tarifleri diyetisyenlerimiz sizler için planlıyor.

Ara öğünler uzun süre aç kalacağınız 2 ana öğün arasında kan şekerinizi düzenlemek, yoğun açlıkların önüne geçmek ve sonraki öğünü kontrollü tüketmek için önemlidir. Meyve, kuruyemiş, süt, yoğurt gibi ara öğünler tercih edebilirsiniz. Bu besinlerden yaptığımız harika fit tariflerimizi de deneyebilirsiniz.

Diyet ara öğün tariflerimizden ilki evdeki malzemelerden planlayabileceğiniz tahinli hurmalı bir tarif.

  • TAHİNLİ HURMA TARİFİ

Tatlı isteklerine karşı ara öğünde düşük kalorili ve sağlıklı fit tarifler denemek isterseniz 1 tane tahinli hurma sadece 88 kalori. Bol lifli, bağırsak dostu bir ara öğün olan bu tarif, diyet ara öğün tarifleri arasında favorilerinizden olacak.

Malzemeler:

6 adet medine hurması

2 adet ceviz içi

1 tatlı kaşığı tahin

Yapılışı:

Medine hurmasını bıçak yardımıyla üstten kesin ve çekirdeğini çıkarın. Cevizleri kırın. Hurmaların içine kırdığınız cevizleri ekleyin. Hurmaları düz bir tabağa alın. Üzerine tahin gezdirerek servis edin.

Sitemizdeki fit tarifler diyetisyenlerimiz tarafından planlanır ancak  özel durumu olanlar farklı besinleri denerken hekim ve diyetisyenine danışmalıdırlar.

  • ÇİKOLATALI ATIŞTIRMALIK TARİFİ

İkinci fit tarifimiz çikolata.Çikolata en sevilen tatlılardan ve diyette en sık tüketilmek istenen besinlerden biri oluyor. Çikolatayı daha sağlıklı hale getirmek için bitter çikolata olan yüksek kakaolu tercih edin. Çikolatalı atıştırmalık tarifimizden 15-16 parça çikolata elde edebilirsiniz. 1 parçanın kalorisi ise sadece 35-40 kaloridir.

Malzemeler:

1 paket bitter çikolata – 60 gram

½ çay bardağı badem ve ceviz karışımı

Yapılışı:

Badem ve cevizi blenderdan geçirerek iyice ufalayın. Bitter çikolatayı çukur bir kasede benmari usulü eritin. Eriyen çikolataya çiğ kuruyemişleri ekleyin. Yağlı kağıdı bir tabağa serin. Çikolata karışımından küçük parçalar alarak yağlı kağıda ekleyin.Soğutun ve servise hazır.

Bunları da Okumalısınız :  Kilo Alma Diyeti

Bitki çayınızla harika alternatifler olacak fit tariflerimiz hazır.

 

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler