Safra Kesesi Taşı

Safra kesesi taşı, safra salgısı karaciğer tarafından üretilen ve safra kesesine aktarılarak depolanan, orada yoğunlaşarak ortak kanal aracılığı ile oniki parmak bağırsağına boşalan bir salgıdır. Vazifesi yağlı gıdaları ayrıştırmak, parçalanmasını, sindirilmesini ve kana karışmasını sağlamaktır.Safra kesesinde bulunan safra sıvısının kimyasal yapısında meydana gelen dengesizlik sonucu safra taşları meydana gelir. Kadınlarda, erkeklere nazaran daha sık görülür. 40 yaşı üzerinde kişilerde, fazla kilolu kişilerde, yüksek kolesterolü olanlarda meydana gelme riski daha yüksektir.Safra taşlarının yüzde sekseni kolesterol taşlarıdır. Yani yiyeceklerin taş oluşumunda katkıları çok fazla olmasa da yine de yağlı besinlerin tüketiminden kaçınmak gerekir.Bilhassa yağlı kızartmalar, yağlı ve kremalı ağır soslar, yumurta ile yapılan yemekler; yemek sonrasında hazımsızlık, şişkinlik, bulantı, karnın sağ üst tarafında ve sırt bölgesinde, özellikle de kürek kemikleri arasında ağrı gibi şikayetlere yol açar.

Safra Kesesi Taşı Bitkisel Tedavi

Pek çok hastalıkta olduğu gibi safra kesesi taşı tedavisi için de bitkisel yöntemlere fırsat tanınabilir.Maydanoz, ısırgan otu, karahindiba, ayı üzümü, su teresi, mısır püskülü, celandine, nane, zerdeçal, tarhun otu gibi bitki ve baharatlar safra kesesi taşına ne iyi gelir sorusuna oldukça doyurucu bir yanıt olabilir.

Safra Kesesi Taşı Nasıl Düşürülür?

Halk arasında safra kesesi taşlarının nasıl düşürülmesi gerektiği ile ilgili bilgiler, tanımlamalar ve tarifler fısıldanır durur; ama hiçbir madde yahut bitkisel ilaç yoktur ki bu taşları düşürerek vücuttan uzaklaştırsın.Hatta safra taşı düşüreceğim diye olur olmaz reçeteleri, bitkileri ve karışımları kullanmak, diğer organlara ve genel sağlığa da zarar verebilir. Safra taşlarını düşürmenin en sağlıklı yolu hekime görünmek ve onun uygun gördüğü tedavi yöntemlerini uygulatmaktır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri