Kulak ağrısına iyi gelen 12 basit yol

Günümüzde herkes hayatının bir döneminde mutlaka kulak enfeksiyonu sorunuyla karşılaşmıştır. Sıklıkla ortaya çıkan bu rahatsızlığın birçok sebebi vardır! Yüzerken, duş alırken kulağa su kaçması, kulak kanalına böcek veya çeşitli yabancı maddelerin girmesi, diş enfeksiyonların kulağa kadar sıçraması vb birçok sebebi olabilir.Öncelikle çeşitli kulak problemleri ve enfeksiyonları hakkında bilmeniz gereken birkaç bilgiyi paylaşalım…

  • İç kulak iltihabı, dış kulak iltihabına göre daha ciddi bir durum olup, eğer uygun bir tedavi uygulanmazsa duyma kaybına (tamamen veya kısmen), baş dönmesine ve denge ile ilgili aktivitelerde sorunlara neden olabilir.<
  • Dış kulak iltihabının karakteristik özellikleri; akıntı, ağrı, kızarıklık ve geçici duyma kaybıdır. Genellikle bir bakteriden kaynaklanır ve daha az karşılaşılan bazı durumlarda ise mantar ve virüsten kaynaklanabilir.
  • Orta kulak iltihabı sıklıkla çocuklarda görülür ve en yaygın semptomları ateş, ağrı, asabiyet, kısmi duyma kaybı ve iştah kaybıdır. Orta kulakta bulunan boşluğun bir sıvı veya mukus tarafından tıkanması sonucunda oluşur.
  • İç kulak iltihabı ise; bulantı, kusma, baş dönmesi ve denge kaybı gibi semptomların oluşmasına neden olabilir. İç kulağın büyük bir kısmının iltihaplanması sonucunda ortaya çıkar. Çok yaygın olarak görülmemesine rağmen semptomları çok ağırdır.

Kulak ağrılarından ve enfeksiyonlarından nasıl korunuruz?

  • Kulağınızı temizlemek için asla pamuklu çubuk kullanmayın.
  • Boğaz enfeksiyonlarını geciktirmeden tedavi ettirin.
  • Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun.
  • Kulaklıkları paylaşmaktan kaçının.
  • Gölet, göl ve nehirlerde yüzmekten kaçının.
  • Aşırı klorlu havuzlarda yüzmeyin.
  • Hiçbir yabancı maddeyi kulağınıza sokmayın.
  • Geceleri uyurken kulağınızın üzerine yatın.

Okumaya başladığınız bu makalemizde başımıza dert açabilen bu ağrılı kulak enfeksiyonlarını evde tedavi etmeye yardımcı olmak için bazı önerileri size sunacağız.Kulak enfeksiyonları için sizin için popüler tedavileri paylaşıyoruz…

  1. Bir şişenin içine sıcak su doldurup dışını bir havlu veya bezle sararak, problemli bölgenin üzerinde bir süre tutun. Sıcak, ağrı kesici görevi görüp, problemli bölgedeki kan akışını hızlandırarak enfeksiyonla mücadele eder.
  2. Şimdi de 3 büyük kayısıyı güzelce yıkayıp doğrayarak tavada ısıtıyoruz, ılık haldeyken de lapa hale getirerek problemli bölgeye sürerek düzenli uyguluyoruz.
  3. Bir avuç dolusu fesleğen ve sinirotu yaprağını ezerek, ılık hale gelene kadar ısıtıyoruz. Ardından lapa haldeki karışımı problemli bölgeye düzenli uyguluyoruz.
  4. Yarım yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp, bir parça pamuğu da bu yağ ile ıslatıyoruz. Hazırladığımız pamuk topunu kulak deliğinin girişine koyarak, 1 saat boyunca böyle bekliyoruz ve etkisini görene dek uyguluyoruz.
  5. Yine evimizde her zaman bulunan 1 adet soğanı dilimleyip ezelim. Ardından bir bez parçasının içine koyup mikrodalga fırında ısıtalım. Sonrada sorunlu kulağımıza kompres yaparak uygulayalım.
  6. Bir diş ezilmiş sarımsağı 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile karıştırıp ısıtıyoruz ve ılık hale geldiği zaman içine bir parça pamuk batırıp kulak deliğinin girişine yerleştirerek tedavimize başlamış oluyoruz.
  7. Yine evimizde bulunan; 2 avuç dolusu pirinci ısıtıp, bir bez parçasının içine koyuyoruz. İçinde pirinç olan bu bezi bir yastığın üzerine serin ve enfeksiyonlu kulağınız yastığın üzerine gelecek şekilde uzanarak tedavinizi yapabilirsiniz.
  8. Temiz ve kuru bir cam şişenin içine 7 damla zeytinyağı ve 1 adet E vitamini kapsülü ekleyin ve 2 diş ezilmiş sarımsak da ekleyerek iyice karıştırın. Şişenin kapağını kapattıktan sonra sıcak suyun içinde 1 dk. boyunca ısıtın. Tamamen ısındıktan sonra suyu süzün ve kulağınıza birkaç damla koyun. Ancak kulak zarının delindiği veya kulak akıntısı olan durumlarda bu tedavinin uygulanması tavsiye edilmez.
  9. Şimdi de 2 yemek kaşığı pelin otunu 1 litre suyun içinde 10 dakika boyunca kaynatıyoruz. Sonra hazırladığımız karışım soğurken çıkan buharı problemli bölgeye doğru tutarak tedavi uyguluyoruz.
  10. Sedef otunu 2 yemek kaşığı olmak üzere kaynayan suya ekliyoruz. Ardından üzerini kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Bir parça pamuğu hazırladığımız suya batırıp,
  11. Yine kolay bir yöntem daha; 1 patatesi mikrodalga fırında en kısık ayarda ısıtıp, patatesi bir bez veya havluyla sararak, kulağımızın üzerinde tutup uyguluyoruz.
  12. Bir avuç tuzu yarım kap kaynayan suyun içine koyarak, bir parça bezi bu sıcak suyla ıslatıp kulağımıza koyuyoruz.

Yukarıda ki bu birbirinden kolay ve doğal malzemelerden oluşan tedavi yöntemlerini uygulamamanız için bir sebep yok!Daha faydalı alternatifler için bir önceki yazımız olan Ayak kokusuna iyi gelen doğal yöntemler makalemizi okuyabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri