Kinoa Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır, Listesi Faydaları ve Zararları, Kaç Kilo Verilir?

2013 yılının Kinoa  senesi olmasından dolayı geçen  bu zaman süresinde Kinoa kilolu kişiler arasında önemini yitirmedi ve her geçen gün  önemini daha fazla artırdı. Önemini artırmasından dolayı Kinoa diyeti yapılır hale geldi.Kinoa diyeti yapanlar fazla kilolarından kurtulmuş oldular.  Kinoa kolesterol ve gluten bulundurmaz. Kokusu yoktur, tat bakımından bulguru anımsatır. Asla rahatsız etmez. Pirincin kullanıldığı her yemeklerden rahat bir şekilde kullanılabilir.

Kinoa Diyeti Nedir?

Kinoa diyeti günlük alınması gereken besin gruplarını ifade etmektedir. 2013 yılının uluslararası kinoa yılı olarak ilan edilmesi ile popüler olmaya başlamıştır. Besin içeriği her toprakta yetişmesinden dolayı açlık sorununa çare olmasından dolayı oldukça fazla popüler olmuştur. Kinoa besin içeriği bakımından oldukça fazla zengin fakat zayıflatıcı özelliği yoktur.Zayıflamaya yardım eden bir besin kaynağıdır. Bütün aminoasitleri içerisinde bulundurur. Lif bulunmasından dolayı tüketildiğinde tokluk hissi uzun süre etkisini korur. İçerisinde bulundurduğu lif sayesinde bağırsak sağlığına faydası olur. İçerisinde gluten bulundurmaz. Vücutta kolesterol emilimini azaltır. Antioksidan açısından çok zengindir. Mineral ve vitamin bakımından oldukça fazla zengindir.Kinoa diyeti 3 günde 4 kilo verdirmektedir. Kinoa zayıflama içeceği olarak da piyasada satılmaktadır. Kinoa diyeti modası geçmeyen diyetler grubundadır. Zayıflatıcı özelliği olmasından dolayı gıda takviyesi olan bir üründür. Zayıflatıcı özelliği bulunan  Kinoa tozunun içinde bulunan bitki içeriği vücutta metabolizmayı  engellemekte ve hızlı çalışmasını sağlamaktadır.Kinoa diyeti olarak yoğurt ile karışım yapılarak rahat bir şekilde tüketebilirsiniz. Ara öğünlerde Kinoa tüketerek açlık hissini ortadan kaldırır ve kilo vermenize yardımcı olur. Burger yaparak et yerine kullanmış olursunuz. Tavuğun etrafını Kinoa ile kaplayarak fırında pişirip yiyebilirsiniz.

Kinoa Diyeti Nasıl Yapılır?

Kinoa diyeti yaparak aşırı kilolardan rahat bir şekilde kurtulmuş olursunuz. Kinoa diyeti ve Kinoa zayıflama içeceği oldukça basittir. Sabah ve akşam günlük olarak 2 defa 12 saat arayla kullanılması uygun olmaktadır. Kutunun içerisinde bulunan ve tek kullanımlık paketler her biri bir fincan sıcak su ile karışım yapılarak kullanabilirsiniz. Su yerine meyve suyu veya süt kullanabilirsiniz.Fakat su az yağlı veya yağsız süt ile tüketilmesinin yararlı olacağı söylenmektedir. Kinoa diyet bakımından en önemli besinlerden biridir. Buğday ürünlerini tüketmeyi bıraktığınız durumlarda Kinoa devreye girer. Günün her öğününde rahat bir şekilde tüketilebilir. Kinoa haşlandıktan sonra salata içerisinde kullanılabilir. Un haline getirildikten sonra hamur işlerinde kullanılabilir.Kinoa kalorisi yüksek bir besin olmaktadır. Bu yüzden tüketim esnasında porsiyon durumuna dikkat edilmesi gerekir. 3 çorba kaşığı Kinoa tahmini olarak 75 kalori yapmaktadır. Sabah kahvaltılarında yoğurt ve meyveler üzerine tarçın ilave ederek tüketilebilir.Kuru meyveler ve yemişlere tarçın ilave ederek tüketimini yapabilirsiniz. Öğlen ve akşam yemeklerinde haşlayarak salata içerisine ilave edilir. Balıkların ve etlerin yanında kullanabilirsiniz. Dolmaların içine pirinç yerine kullanabilirsiniz.Kinoa diyeti yapanlar uzun süre tokluk hissi yaşadıkları için aşırı kilolardan kurtulmaktadırlar. Kinoa 1 veya iki saat suda bekletilerek içinde bulunan enzimler harekete geçtikten sonra 15 dakika içerisinde pişmeye başlamaktadır. Su içerisinde bekletmek  istemiyorsanız ıslatarak pişirilir. Islatarak pişirildiğinde börülceye benzeyen kokusu biraz hafiflemektedir.Bulgur ve pirincin yerine kullanılmak istenildiği zaman bulgur ve pirinç ölçüsü kadar Kinoa kullanabilirsiniz. Öğünlerde salataların içerisine ilave yaparak kullanabilirsiniz. Kabızlık problemi yaşayan kişi yoğurt ile karışım yaparak rahat bir şekilde kullanabilir.

Kinoa Diyeti Listesi

Kinoa her türlü sebze yemeğine uyum sağlamaktadır. Dolmanın içerisine pirinç yerine kullanabilirsiniz. Kinoa insülin direncini sağlar ve yavaş emilmesinden dolayı kan şekerini dengede tutar. Brokoli, mantar, balkabağı, ıspanak, karnı bahar, soğan, patlıcan, kereviz, biber ve kabak ile kullanıldığı zaman besleyici değeri artmaktadır. Et yemeyen kişilerin besin değerlerini karşılamaktadır. Domates sosu yapılabilir. Yoğurdun içerisine katarak tüketimini yapabilirsiniz. Kuru yemişler de ve meyvelerde rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Kinoa ile puding yapabilirsiniz.Kinoa diyeti listesi aşırı kilolu olan kişiler bu diyet listesini kullanarak aşırı kilolarından kurtulabilirler. 3 günde 4 kilo verdiren kinoa diyeti şu şekildedir;Birinci gün

  • Sabah, öğlen, akşam olmak üzere sapları temizlenmiş olan 7 adet çileği küp şeklinde doğrayınız, daha sonra 3 yemek kaşığı kinoa haşlanarak çilek ile karıştırılır. Daha sonra üzerine bir miktar tarçın ilave ederek  tüketmeye başlayınız.

İkinci gün

  • Sabahları haşlanmış bir adet yumurta yenmesi gerekir.
  • Ara öğünlerde 1 adet greyfurt tüketilmesi uygun olur.
  • Öğlen yemeği olarak 1 adet haşlanmış yumurtayı yeniden yemeniz gerekir.
  • Ara öğün için yeniden 1 adet greyfurt yemeniz gerekir.
  • Akşam yeniden 1 adet haşlanmış yumurta yiyerek günü tamamlamış olursunuz.

Üçüncü gün

  • Sabah ızgara halinde 4 adet mantar yemeniz gerekir.
  • Öğlen isteğinize bağlı olarak  yağsız 80 gram et, balık veya tavuk etini haşlama yaparak tüketiniz.

Akşam, öğlen yemeğinde yemiş olduğunuz gıdanın aynısını tekrar tüketebilirsiniz. Kinoa tahıllara göre besin değeri oldukça yüksektir. 100 gram Kinoa 372 kalori, 5,8 gram yağ, 69 gram karbonhidrat 6 gram lif bulundurur. Kinoanın tercih edilme nedeni en fazla cildi yıpranmaya karşı koruduğu için tercih edilmektedir. İçinde bulundurmuş olduğu magnezyum sayesinde diyet ile beraber spor yapıldığı zaman kemik ve kas yapısı güçlü bir duruma gelir ve vücuda enerji verir.

Kinoa Diyeti Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kinoa besin değeri yüksek tahıl ürünü olmaktadır. Kinoa’nın sağlığa olan faydaları oldukça fazladır. Vücutta bulunan kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Kabızlığı önler. İçerisinde bulundurmuş olduğu vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kinoa tüketilmesi durumunda uzun süre tokluk hissi vereceğinden zayıflamaya yardımcı olur.Kinoa bir tahıl ürünüdür. Besin değeri oldukça yüksektir. Tahıl ürünü olmasına rağmen diğer tahıllara göre besin değeri oldukça yüksektir. Bitki içerisinde  magnezyum, amino asitler, demir, fosfor, kalsiyum oldukça fazla bulunmaktadır. Yüksek oranda protein içerir. Bu özellikleri olmasından dolayı çöl yak hastaları rahat bir şekilde kullanabilirler. Birçok insan tarafından kullanılmaktadır. Doğal zayıflama özelliği sayesinde kilolu kişiler aşırı kilolarından kurtulmuş oldular.Kinoa diyeti zararları olarak Kinoa kullanılmadan önce mutlaka yıkanması gerekir. Sapoin kaplamaya sahip olmasından dolayı mide hasarına neden olabilir. Kinoa salatası yapmak için gerekli olan malzemeler şunlardır;

  • Yarım avakado
  • 150 gram Kinoa
  • 1 adet küçük boy brokoli
  • Bir küçük kırmızıbiber
  • Bir yemek kaşığı sirke
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz

Kinoa salatası yapılış şekli şu şekildedir;

  • Kinoayı sıcak su içerisinde ıslatınız ve ilk suyunu dökünüz. Daha sonra bir bardak Kinoa için 2 bardak su içerisine bir miktar tuz ilave ederek 10 dakika kadar pişirilir.
  • Buhar içerisinde pişen brokoli ve diğer malzemeleri haşlanmış olan Kinoa ile karıştırılır.

Kinoa salatası yapılmış olur. Kinoa doğal içecek olarak bilinmektedir. Kinoa kullanımı oldukça çok kolay olmaktadır. Sabah ve akşam 12 saat aralığı ile günde 2 defa tüketebilirsiniz. İştah sorunu yaşayan kişiler Kinoa tüketerek bu sorunlarından kurtulmuş olurlar.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri