Fibromiyalji Atakları Nedir? – Doktor Fizik

Fibromiyalji atakları, fibromiyalji hastalarında şiddetli ağrı, yorgunluk, uyku bozukluğu ve mental bulanıklık gibi semptomların artmasıdır. Bu ataklar zaman zaman ortaya çıkar ve özellikle stresli, yorgun veya hastalıklı dönemlerde daha sık olabilir. Doktor Fizik olarak, fibromiyalji hastalarının ataklarını yönetmek için özel tedavi planları geliştiriyor ve semptomların hafifletilmesine yardımcı olan fizik tedavi teknikleri uyguluyoruz.

Fibromiyalji, nedenleri tam olarak anlaşılamamış bir hastalık olup vücutta ağrı ve yorgunluğa sebep olur. Halk arasında kas romatizması veya yumuşak doku romatizması olarak da adlandırılır. Fibromiyalji kadınlarda daha sık görülse de erkekler ve çocukları da etkileyebilir. Belirtiler kişiden kişiye değişebilir ve mevsimsel ya da dönemsel olarak değişebilir. Birçok belirtisi olsa da en sık rastlanan belirtisi kronik ağrıdır. Fibromiyalji atağı ise belirtilerin sayısında ve yoğunluğunda geçici bir artışa sebep olan bir durumdur. Ataklar genellikle ağrı ve yorgunluğun kötüleşmesi ile karakterize olur ve birkaç gün, hafta veya ay sürebilir.

Fibromiyalji tedavisinde tetikleyici faktörleri bulmak kişiden kişiye değişebilir. Günlük aktiviteleri içeren bir günlük tutmak bu etkenleri ayırt etmeyi kolaylaştırabilir. Stresin azaltılması ve gevşeme tekniklerinin uygulanması, uyku düzeninin sağlanması, egzersiz, ve sağlıklı beslenme tedavide yardımcıdır. Ayrıca ilaç tedavileri de yararlı olabilir.

Eğer fibromiyalji atağı hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz veya muayene olmak isterseniz, Doktorfizik.com’daki iletişim sayfasından randevu alabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler

tokat haberleri