Egzamaya Ne İyi Gelir?

Egzamaya ne iyi gelir, egzama vücudun belli başlı yerlerinde ortaya çıkan kaşıntılı ve cilt tahrişi ile karakterize olmuş bir deri hastalığıdır. Bulaşıcı bir özelliği olmayan egzama, ciltte oluşturduğu kötü görüntü ve başta kaşıntı olmak üzere yaşattığı bazı sıkıntılı durumlar nedeniyle acil çözümler aratır.Sebebi kesin olarak bilinmeyen egzama hastalığını stres, hava kirliliği, sigara, alkol ve kimyasalların tetiklediği düşünülür. Peki egzamaya ne iyi gelir, egzama hastalığı nasıl geçer, egzamaya kesin çözüm var mıdır yazımızda bulabilirsiniz.Egzama ellerde, kollarda, ayaklarda, yüzde, kulakta genital bölgede görülebilir. Egzamaya iyi gelen şifalı bitkilerle, başlangıç aşamasında olan egzama dindirilip, yatıştırılabilir ve reçetelenmiş ilaçlarla birlikte destekçi olarak kullanılabilir.

Egzamaya İyi Gelen Bitkiler

  • Papatya kremleri, papatya suları gibi içinde papatya özü içeren karışımlar egzamaya iyi gelebilir.
  • Defne yaprağı da egzama tedavisi konusuna oldukça hakimdir. Defne yaprağını sıcak suda 5 dakika kaynatın ve egzamalı bölgeye uygulayın.
  • Meyan kökü suda haşlanarak egzamalara sürülebilir. Meyan kökü özü içerek kremle de egzamalı deriye tatbik edilebilir.
  • İsmi çok duyulan Aloe vera da eczanelerden jel şeklinde temin edilerek egzamalı bölgelerde kullanılabilir.
  • Lavanta çiçeği yumuşatan ve toksinlerden arındıran etkisiyle bilinir. Lavanta çiçeğinin bu özelliğinden de faydalanabilirsiniz.
  • Egzamanın doğal tedavisinde ismi geçen bitkilerden biri de sarı kantarondur. Sarı kantaron hem iltihap tedavisinde ve hem de cildi nemlendirme hususunda oldukça etkilidir. Bu etkileri sarı kantaronu egzama konusunda da yetkin kılar.
  • Elleri ve saçları doğal yolla boyayıp süsleyen kına da, egzama tedavisinde gönüllü olarak görev yapar. Bir miktar kınayı tereyağı ile karıştırarak egzamalı bölgeye sürün ve bekletin. Egzamada hayli etkili bir yöntem olduğu söylenebilir.
  • Ezilerek yumurta sarısı ile karıştırılan beyaz dut da egzamalı bölgeye sürüldüğünde etkili olacaktır. Karışımı bir süre deride beklettikten sonra ılık suyla yıkamak gerekir. Hayli etkili ve faydalı bir yöntem olduğu bilinmektedir.

Özellikle kış aylarında şifa niyetine tüketilen adaçayı, aynı zamanda egzamanın belirtilerini hafifletmede de istifade edilebilecek doğal bitkilerden birisidir. Adaçayını sütle kaynatmak ve egzamalı bölgeye sürmek kısa süre içinde iyileşme sağlayacaktır.

  • Kekiği sıcak suda kaynatın. Ilınınca egzamalı bölgelerinize sürün.
  • Süpürge otu da egzama hastalığı nasıl geçer sorusuna natürel bir cevap olabilir. Süpürge otunu, süt ve zeytinyağı ile birlikte bir kaba koyarak kaynatın. Elde ettiğiniz karışımı egzamalı bölgelere uygulayın.
  • Isırgan otu da egzamayı doğal yollarla yatıştırma konusunda oldukça başarılıdır. Isırgan otunu ezin ve egzamalı deriye sürerek 5 dakika kadar bekletin. Süre dolunca yıkayarak arıtın.
  • Funda tohumunu sıcak suda kaynatın ve ılınınca posalı kısımları egzamalı bölgelere sürün.
  • Egzamayla mücadele etmek zorunda kalan kişilerin en çok sorduğu soruların başında sirke egzamaya iyi gelir mi sorusu gelir.

Kuvvetli bir antioksidan olan sirke egzamalı bölgedeki kaşıntıları hafifletme konusunda yardım sağlayabiliyor. Sirkede bulunan bazı etken maddeler ve bileşenler egzamalı bölgedeki bakterilerle savaşarak egzamanın yayılmasını önleyebilir ve egzama kaynaklı kaşıntı ve tahrişi hafifletir.Ancak tedavi destekleyicisi olarak kullanılacak sirkenin organik elma sirkesi olmasına dikkat edilmelidir. Zira hazır olarak satılan sirkelerin pek de fayda sağlaması beklenemez.Bu doğal yöntemlerden egzamaya kesin çözüm sağlamalarını beklemek ve egzamanın tamamen geçeceğini düşünmek çok gerçekçi bir düşünce olmaz. Bu doğal alternatiflerle egzama belirtileri kontrol altına alınıp yönetilebilir.

Egzamaya İyi Gelen İlaçlar

Egzama tedavisinde kullanılan bazı ilaç ve kremler hastalığın seyrini hafifletmede ve belirtilerin azaltılmasını sağlamada hayli etkili olabilmektedir. Egzama hastalığı nasıl geçer sorusuna verilecek yanıtın içinde bazı egzama ilaç ve merhemleri de geçer.Bunların belli başlıları Dermovate krem, Sudokrem, Travazol krem, Pruzon krem, Momecon krem, Sebi İxir gibi krem ve merhemler egzama konusunda etkili ve teskin edici olabilmektedir. Ama bu kremlerin hekim tarafından konulan egzama teşhisinden sonra reçetelenmiş olması gerekir.Hekime danışmadan uygulanacak bu ilaç ve kremler egzamalı bölgede iyileşmeden ziyade daha kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir; zira herkesin bünyesi, ilaçlara vereceği tepki ve egzama türü farklı olduğundan her ilaç her egzama hastasında aynı etkiyi sağlamayabilir. Bu yüzden egzama şikayetinde muhakkak önce bir uzman hekime başvurulmalı daha sonra onun önereceği ilaçlar kullanılmalıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri