Diş İltihabı Yüzde Uyuşma Yapar mı?

Diş iltihabı yüzde uyuşma yapar mı diş sorunu yaşayan kişilerin merak ettiği sorulardan birisidir. Diş iltihabı oldukça sancılı bir sağlık sorunudur ve tedavi edilmediği takdirde daha ciddi diş sorunlarına neden olabilmektedir. Kişinin diş sağlığına yeterince dikkat etmemesi sonucunda vücuda ağız yoluyla giren bakteri, virüs vb. nedenlerden dolayı dişte iltihap oluşabilir. Dişte oluşan iltihap ağrının yanı sıra yüzde uyuşma vb. gibi reaksiyonlara da yol açabilir. Oluşan bu sağlık sorunu normal belirtilerdir ve iltihaptan oluşan şiddetli ağrının devamı halinde uyuşma görülebilir. Uyuşma ve ağrı için ağrı kesici ilaç kullanımı yapmadan önce mutlaka doktora danışmak gerekmektedir.

Diş İltihabı Neden Olur?

Dişte iltihap oluşumu sık görülen sağlık sorunlarından birisidir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan diş iltihabı dişte ağrıya ve yüzün genelinde uyuşma hissine neden olabilir. Tedavi için mutlaka uzman bir diş hekimi ile diyarbakir escort bayan görüşmek gereklidir.Diş iltihabı oluşmasının ana sebepleri arasında ise şunlar yer almaktadır:

  • Şekerli ve karbonhidrat yüklü yiyeceklerin aşırı miktarda tüketilmesi sonucunda dişlerde iltihap oluşabilir. Bu durum özellikle çocuklarda sık görülen bir sebeptir. Bakterilerin büyümesini hızlandıran şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler dişte hızlıca çürümeye yol açar.
  • Diş çürükleri de diş iltihabı oluşumunun diğer bir sebebidir. Dişteki çürüklerin tedavi edilmesi dişte enfeksiyon oluşmasını engeller ve bakteri oluşumunu durdurur.
  • Dişte iltihap oluşmasının diğer bir sebebi ise diş minesinde meydana gelen kırık ve çatlaklardır. Kırılan ve açıkta diş kırıklarından içeriye bakteri girmesi çok daha kolay olduğu için iltihap oluşumuna da zemin hazırlamaktadır.
  • Dişlerde biriken yiyecek artıkları da temizlenmediği takdirde dişte iltihap oluşmasına neden olabilmektedir. Dişte kalan artıkları temizlemek için günlük olarak diş ipi kullanımı yapmak etkili olacaktır.
  • Dişleri sürekli sıkmak ya da gıcırdatmak da iltihap oluşmasına zemin hazırlayan faktörlerden birisidir. Dişin bu şekilde hasar görmesi sonucunda dişte iltihap oluşabilir.
  • Bağışıklık sisteminin zayıflaması bakteri, virüs vb. maddelerin vücuda daha kolay girmesini ve yayılmasını sağlayabilir. Diş iltihabı oluşması da bu nedenlerden kaynaklı olabilir.

Diş İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Dişte oluşan iltihabın en sık görülen belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Dişte zonklama şeklinde ortaya çıkan ağrılar,
  • Yemek yerken dişte hissedilen ağrılar,
  • Boyun bölgesinde şişlik,
  • Yüzün genelinde oluşan uyuşma hissi,
  • Yüksek ateş ve yorgunluk hissi.

Diş İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?

Diş iltihabını tedavi etmek için birçok farklı yol bulunur. Diş kökünde bulunan iltihap için diş hekimi kanal tedavisini önerir. Burada amaç dişleri çekmeden kurtarmaya çalışmaktır. Diğer uygulanan tedavi yöntemi ise cerrahi işlemlerdir. Özellikle çok ilerlemiş diş iltihapları için uygulanacak en etkili tedavi yöntemi ameliyat işlemi olacaktır. Diş etlerinde oluşmuş olan iltihap tedavisinde ise öncelikle bölge temizlenir ve sonrasında iltihabın içi boşaltılmaya çalışılır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir