Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü, koruyucu diş hekimliği, endodonti (kanal tedavisi), periodontoloji (diş eti hastalıkları), protez, implant ve cerrahisi, konservatif diş tedavisi, ortodonti, estetik diş hekimliği, beyazlatma ve gülüş tasarımı gibi alanlarda deneyimli uzman kadrosu ve modern teknolojileri ile hizmet vermektedir.

KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMALARI

Ağız ve diş sağlığı alanında koruyucu diş hekimliği, olası diş hastalıklarının önceden saptanabilmesini ve bunlarla ilgili önleyici tedbirlerin alınabilmesini mümkün kılmaktadır.

Bebeklik döneminde 6. aydan itibaren çıkan süt dişleri ile başlayıp, yaşam sonuna kadar sürdürmemiz gereken düzenli kontrol ve tedaviler ile sağlığımız ile güzelliğimizin olmazsa olmazı dişlerimiz konusunda uygulanması gereken kontrol ve tedavi aşamaları son derece önemlidir. Erken süt dişi kayıpları; ilerleyen yaşlarda çene yapısı, kalıcı dişler, estetik ve konuşma bozuklukları gibi konularda yaşamımızı derinden etkileyecek sorunlara yol açabilir.

Koruyucu diş hekimliği alanında yapılan uygulamalar; düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanma alışkanlığının kazandırılması, fluor preperatları uygulamaları, 6 aylık periyotik diş hekimi kontrolleri, diş çürüğü riskinin değerlendirilmesi, ağız ve dişlerin büyüme ve gelişiminin değerlendirilmesi, ağız ve diş sağlığı eğitiminin verilmesi, fissür örtücü uygulamaları, çocuklarda yer tutucu uygulamaları ve kalıcı dişlere uygulanabilen tüm tetkikleri kapsamaktadır.

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

Bölümde, güzelliğin önemli göstergelerinden biri olan dişlerimiz için, ağız ve diş sağlığı yanı sıra; ağız ve diş estetiğinde de çeşitli çözümler sunulmaktadır.

GÜLÜŞ TASARIMI

Gülüşünüzden memnun değilseniz, günümüzde kullanılan son teknoloji ve teknikler sayesinde işlem ya da tedavi öncesi dişlerinizin ve yeni gülüşünüzün nasıl olacağı hakkında fikir sahibi olmak mümkün kılınmaktadır. "Planlama aşaması" denilen bu evrede, önce dişlerinizde var olan sorunlar tespit edilir.  Çekilen fotoğraflar üzerinden yapılabilecek en uygun tedavi yöntemleri ve yeni gülüşün ne şekilde tasarlanacağı doktor ile hasta arasında değerlendirildikten sonra uygulama aşamasına geçilebilir.

BEYAZLATMA

Diş fırçalama veya diş taşlarının temizlenmesi gibi yüzeysel temizlik işlemleriyle giderilemeyen, dişlerin yapısından kaynaklanan, sonradan oluşan ve kötü görünüme yol açan renklenmeler, diş beyazlatma (bleaching) yöntemiyle ortadan kaldırılabilir. Dişlerinize zarar vermeden kalıcı temizlik sağlayan diş beyazlatma sistemi ile bembeyaz dişlere sahip olmak mümkün olabilmektedir. 

LAMİNATE VENERLER  (YAPRAK PORSELENLER)

Porselen laminate venerler çok ince porselen yapraklardır. Kötü renkleşmeleri maskelemek ya da diş şeklini değiştirmek için ön diş yüzeyine "bonding" denilen bir işlemle yapıştırılır ve bunlar tekrar renkleşmeye karşı dirençlidir. Kalınlıkları bir lensin kalınlığından daha fazla değildir ve diş yüzeyinden çok az aşındırma yapılarak uygulanır. Porselen laminate venerler diş rengi, boyutları ve şeklini değiştirmek için uygulanabilecek en etkili ve en konservatif yöntemdir.

Tedavi süreci 3 aşamada tamamlanır.

1. İlk randevuda, sahip olmak istediğiniz gülüşün dizaynı üzerinde çalışılır, bilgisayar destekli tasarımı ile birçok gülüş arasından size uygun olan seçilerek sahip olmak planlama yapılır.

  1. Bir sonraki ziyaretinizde, dişlerinizin şekillendirilmiş ve maketleri hazırlanmış olur, bu aşamada ağzınızda prova yapılarak bu formun sizin için uygun olup olmadığına karar verilir.

    3. Son ziyaretinizde rengi ayarlanmış olan porselen venerler dişlerinize yapıştırılır.

PROTEZ, İMPLANT VE CERRAHİSİ

Metal Desteksiz Full Porselen Kuronlar

Metal desteksiz kuronlar güçlendirilmiş porselenden yapılardır. En önemli özellikleri doğal dişler gibi ışığı geçirmeleri sebebiyle derinlik ve canlılıklarının fazla olmasıdır. Bu sebeple doğal dişe en yakın sonuçlar elde edilir. Full porselenler mekanik ve kimyasal olarak dişe tutturulabildiklerinden metal desteklilere göre tutuculukları çok daha yüksektir. Alt yapılarında metal olmadığı için, kuron diş eti hizasında koyu renk çizgi oluşturmazlar. Özellikle ön dişlerde metal kuronlara oranla tercih sebebi olmaktadırlar. Full porselenlerin bir diğer önemli özellikleri ise alerji risklerinin olmamasıdır.

Metal Desteksiz Köprüler

Metal desteksiz köprüler, güçlendirilmiş porselenin özel makinelerde sıkıştırılması ile elde edilir. Işık geçirgenliğinin çok iyi olmasından dolayı özellikle ön dişlerde tercih edilir.

Metal Desteksiz Zirkonyum Esaslı Köprüler

Bu sistemde alt yapı olarak metal yerine beyaz bir renk olan zirkonyum alaşım kullanılır. Sistemin en büyük avantajı, ulaştığı çok yüksek dayanıklılıkla, arka bölgedeki köprülerde tam estetik bir görünüm sağlamaktır.

Total Protezler

Total protezler, tüm dişlerini kaybeden kişilere yapılabilecek bir uygulamadır. Alt ve üst çenede kalan kemik dokusu üzerinden destek alarak vakum kuvveti ile ağızda kalabilen, akrilikten üretilen, halk arasında `damak protez` olarak da adlandırılan protezlerdir.

Parsiyel Protez

Parsiyel protez eksik dişler sebebiyle oluşmuş olan boşlukları doldurarak gülüşünüzü tamamlar. Parsiyel protez, bir çok diş eksikliği mevcut olduğu durumda çözüm olarak implant ya da sabit köprü protezleri yapılamıyorsa kullanılan takılıp çıkartılabilen bir uygulamadır.

İmplant

İmplantlar çeşitli nedenlerle eksilmiş olan dişleri tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen küçük titanyum parçalardır. Çene kemiğine basit bir cerrahi işlem ile 2 aşamada yerleştirilen bu parçalar titantumdan oluştuklarından, çene kemiği yerleştirilen implantı sarar ve yapılacak dişler için doğal diş kökü vazifesini görür. İmplant uygulamaları tek diş eksikliklerinin yanı sıra; çok sayıda diş eksikliğinde ve tam dişsizlik durumlarında kullanılabilmektedir. Tek diş eksikliklerinin implant ile tedavi edilmesi, köprü ile restore edilmesine göre daha koruyucu bir tedavi şeklidir. Bu yöntemle, doğal dişlerimiz zarar görmeden diş eksikliklerimiz giderilebilir.

ORTODONTİ

Ortodonti diş-çene-yüz bölgesini ilgilendiren bozuklukların oluşmasını önlemek, dişlerdeki çarpıklıklar gibi mevcut bozuklukların ilerlemesini durdurmak ve tedavi etmek ile ilgilenen bilim dalıdır.

Dişlerdeki çapraşıklıkların düzeltilmesi estetik görünüm dışında; ısırma, çiğneme, konuşma gibi birçok önemli fonksiyon sağlaması açısından son derece önemlidir. Çocuklar yaklaşık olarak 7 yaşına geldiklerinde, bir ortodonti uzmanı tarafından değerlendirilmeleri gerekmektedir.
Hizmet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü`nde, ortadontik uygulamalar, sabit ortodontik apareyler, hareketli ortodontik apareyler, çene ortopedisi, ortognatik cerrahi, invisalign uygulamaları modern yöntemlerle yapılmaktadır.

ENDODONTİ (Kanal Tedavisi)

"Endodontik tedavi" denilince akla ilk gelen uygulama, kanal tedavisidir. Günümüzde kanal tedavisi canlı dişlere tek seansta, canlılığını yitirmiş dişlere de genellikle 2 seansta uygulanmaktadır.

AĞIZ, DİŞ ve ÇENE CERRAHİSİ

Alt ve üst çenenin karşılaşmadığı ve doğru biçimde kapanmadığı durumlarda uygulanan bir işlem olan otognatik cerrahi, 20 yaş dişleri başta olmak üzere gömük diş cerrahisi, motorlu araç kazaları, spor yaralanmaları ve iş kazaları gibi yüz travmalarında uygulanan cerrahi uygulamalardır. Bütün bu işlemşer, ağız ve diş sağlığı bölümümüzde başarıyla gerçekleştirilmektedir.

PERİODONTOLOJİ (DİŞ ETİ HASTALIKLARI)

Diş eti hastalıkları (Periodontal hastalıklar) diş eti ve dişleri destekleyen kemik, diş eti sement, periodontal membran gibi diğer dokuları etkileyen hastalıkları kapsamaktadır. Erişkinlerde diş kayıplarının % 70`inden periodontal hastalıklar sorumludur. Periodontal hastalıklar, erken dönemde teşhis edildiklerinde kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler. Periodontal hastalık genellikle diş eti kanamaları ile teşhis edilmekle birlikte hiç bir bulgu vermeden de ileri safhalara ulaşabilir. Bu nedenle düzenli aralıklarla diş hekimine gitmek son derece önemlidir.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler

tokat haberleri