Renkli Salata Tarifleri

 

Bol sebze içeren salatalar, tok tutmayı destekler ve sağlık yararları yüksek olmaktadır. Lif kaynağı olduğu için kan şekerini dengeler ve kolesterolü düşürmeye yardım ederler. Bolca vitamin ve mineral içerirler. Renkli salata çeşitleri ve tarifleri tüketmek göz sağlığına, cilt sağlığına ve kalp sağlığına fayda sağlar. Ayrıca salata tüketmek kilonuzu kontrol etmeye ve zayıflamaya destek olabilir.  Renkli salata çeşitleri ve tarifleri denemek için sebep çoktur. Günde en az bir öğünde salata tüketmeyi ihmal etmeyin. Diğer salata çeşitleri ve tarifleri için sitemizden renkli seçeneklere ulaşabilirsiniz.  Bu yazımızda 2 renkli salata tarifimiz olacak.

Zeytinli Yeşil Salata

MALZEMELER (5-6 KİŞİLİK)

20 adet siyah zeytin

Marul

1 adet havuç

Yarım demet taze soğan

2 adet salatalık

1 limonun suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı elma sirkesi

Yapılışı:

Öncelikle sebzeleri güzelce yıkayın. Ardından renkli salata elde etmek için havucu rendeleyin. Marul, soğan ve salatalığı ince ince kesin.  Sosu için elma sirkesi, zeytinyağı ve limonu karıştırın. Yeşillikleri, havucu ve sosu güzelce karıştırın. Salatanın üzerine siyah zeytini ilave edin. Zeytindeki tuz sebebiyle ekstra tuz eklemeyin. Nefis renkli salata tarifimiz hazır oldu. Ana yemeklerde veya kahvaltıda dahi tüketebilirsiniz.

2 Tahıllı Salata

MALZEMELER (5-6 KİŞİLİK)

1 çay bardağı nohut

1 çay bardağı maş fasulyesi

Göbek marul

Dereotu

Maydanoz

Köz kapya biber

1 adet limonun suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 tam ceviz içi

Yapılışı:

Nohutlu salata tarifimiz için yeşilliklerinizi sirkeli suda bekletin, güzelce yıkayıp doğrayın. Bir kaseye aldığınız yeşilliklerin üzerine köz kapya biberi de doğrayıp ekleyin. 1 gece önceden nohudu suda bekletin. Daha sonra nohudu haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın. Maş fasulyesini da haşlayıp soğumaya bırakın. Soğuyan maş fasulyesi ve nohudu salataya ilave edin. Limon ve zeytinyağı ile sosu hazırlayıp salataya ekleyin. En üstünü ceviz ile süsleyin. Nohutlu ve maş fasulyeli salata ile fit ve doyurucu bir alternatif olacaktır.

Bunları da Okumalısınız :  Hellimli Salata ve Tahıllı Salata Tarifleri

 

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler