Nohut Salatası

 

Kurubaklagiller sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olan bitkisel proteinden zengin besin grubudur. Kuru fasulye, nohut, mercimek, bakla, barbunya gibi önemli besinler bu grupta yer alır. Haftada 1-2 gün kurubaklagil tüketimi idealdir. Yüksek lif içeriği sayesinde kan şekerini dengeler, kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca içerisindeki lifler bağırsaktaki bakterileri besleyen prebiyotik liflerdir.

Kurubaklagiller, bitkisel proteinden zengin ve doyurucu besinlerdir.  Bu sebeple tüketimi ihmal edilmemelidir.

Sıcak yaz aylarında kurubaklagillerin tüketimi genellikle azalmaktadır. Bu nedenle yaz döneminde de kurubaklagil tüketiminizi arttıracak harika bir nohut salatası tarifi paylaşacağız. Hem pratik hem de pratik olan bu salata ile tokluk sürenizi uzatabilirsiniz.

Nohutlu Mevsim Salata (3 kişilik)

  • MALZEMELER

1 kase haşlanmış nohut

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım iceberg marul

Yarım demet maydanoz

10 dal taze nane

2 adet domates

2 adet salatalık

1 adet limon

2 yemek kaşığı elma sirkesi

YAPILIŞI

Öncelikle istediğiniz çiğ sebzeleri kullanabilirsiniz. Biber, roka gibi eklemeler de bu salatada tecih edebilirsiniz. Sebzelerinizi doğrayın ve üzerine limon sıkın. Önceden haşladığınız nohutu soğumaya bırakın ve salataya ilave edin.  Zeytinyağını da ekleyerek karıştırın. Yanında ayran ile ana öğün olarak değerlendirebilirsiniz. Ayrıca balık gibi öğünlerin yanına doyurucu bir salata olarak da kullanabilirsiniz.

Kurubaklagil Yerken Dikkat :

Kurubaklagiller sindirim açısından şişkinlik- hazımsızlık sebebi olabilmektedir. Bu durumu azaltmak için kurubaklagilinizi 1 gece önceden suda bekletip suyunu dökün. Pişirme ve tüketim sırasında içerisine kimyon ekleyin. Bu sayede gaz yapıcı etkisi de azalacaktır.

Kurubaklagilleri tükettiğinizde gün içinde su tüketiminize de dikkat etmelisiniz. Su sindirime destek olmaktadır. Kurubaklagil tükettikten sonra yine şişkinlik-hazımsızlık hissediyorsanız yemek sonrası 1 fincan rezene çayı içebilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

 

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler