Pancarlı Tarifler

 

Pancar, sağlığa olumlu etkileri sayesinde tercih edilir. Bu sebze güçlü bir antioksidan olan betalanin bileşiklerini içerir. Antioksidan içeriği sayesinde pancar faydalarından biri hücre hasarından vücudu korumaktır. Yapılan çalışmalarda pancar faydaları arasında yüksek tansiyonu dengelemeye yardım ettiği görülmüştür. Bu sayede kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Bazı araştırmalara göre ise egzersiz yapan kişilerde pancar egzersiz performansını arttırabilir. Ayrıca içerisindeki anti inflamatuar bileşikler sayesinde enfeksiyona karşı vücuda destek olur. Bol lifli bir sebze olan pancar bağırsak sağlığına dost olmaktadır. Tüm bu faydaları için pancarlı 2 harika tarifimiz var.  Pancar salatası ve yoğurtlu pancar tariflerimizi mutlaka denemelisiniz.

  • PANCAR SALATASI

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

Yarım demet roka

Yarım demet maydanoz

1 adet salatalık

Çeyrek mor lahana

1 adet pancar

1 adet kapya biber

1 adet limon

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle pancar salatası tarifimiz için pancarı haşlayın ve soğumaya bırakın. Buna karşın pancar çiğ yenir mi diye soranlar için çiğ olarak da tercih edebilirsiniz. Yeşillikleri sirkeli veya karbonatlı suda bekletin ve iyice durulayın. Ardından tüm malzemeleri doğrayıp bir salata kasesine ekleyin. Üzerine pancarı doğrayıp ilave edin. Sosu için limon suyu ve zeytinyağını salataya ekleyip karıştırın. Bol lifli ve antioksidan deposu pancar salatası hazır olacak.

  • YOĞURTLU PANCAR SALATASI

MALZEMELER (5 KİŞİLİK)

2 adet pancar

4 yemek kaşığı yoğurt

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

Yarım limon

1 adet ceviz

Yapılışı:

Pancarın en güzel tariflerinden biri yoğurtlu pancar diyebiliriz. Tarifimiz için haşlanmış veya çiğ 2 adet pancarı rendeleyin. Ardından bir kaseye alın. Üzerine ezilmiş sarımsak, yarım limon suyu ve yoğurtları ekleyin. Bu şekilde karıştırın ve üzerini ceviz ile süsleyin. Yoğurtlu pancar servise hazır olacaktır. Böylece ana yemeklerin yanına meze şeklinde çok yakışacak bir seçenek elde edebilirsiniz. Ayrıca güzel rengiyle sofralarınızı süsleyebilir. Diğer sağlıklı ve fit tarifleri de sitemizden bulabilirsiniz.

Bunları da Okumalısınız :  Fit Poğaça Tarifleri

 

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler