Kaş Bakımı Nasıl Yapılır?

Kaş bakımı, son yılların en trend bakım uygulamalarından biridir. Sağlıklı ve dolgun kaşlar, yüzünüzü daha çekici ve estetik hale getirir. Kaş bakımı için öncelikle kaşlarınızın tipini belirlemeniz gerekir. Kaşların şekline uygun şekillendirme ve boyama teknikleri kullanarak kaşlarınızı daha güzel hale getirebilirsiniz. Kaş bakımı yaparken, kaşlara zarar vermeyecek doğal ürünler kullanmaya özen gösterin. Kaşlarınızı düzenli olarak nemlendirin ve besleyin. Sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı da kaşlarınızın daha sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olur. Kaş bakımının etkili sonuçları için, bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Kaş bakımının önemini fark eden ve sağlıklı kaşlara sahip olmak isteyen herkes, kaş bakımı yapmak için özel bakım teknikleri çalışarak, daha güzel görünen kaşlara sahip olabilir.

Kaş Bakımı Nasıl Yapılır?

Son birkaç yıldır kalın ve belirgin kaşların moda olmasıyla birlikte kaş bakımı en az cilt bakımı kadar önemli hale gelmiştir. Gözlerimize alından gelen tere ya da dışarıdan gelen çeşitli maddelere karşı dikey olarak korur. Altında bulunan hafif çıkıntılı ve kavisli duran göz çukurunu oluşturan kemiğin hemen üzerine örter. Çarpmalara karşı tampon görevi görür.

Dışarıdan bakıldığında sadece görsel olarak durduğu sanılan kaşların bu çeşit yararlı görevleri vardır. Ayrıca günlük modunuzu belirten, sinirlendiğinizde çatılan, hayrete düştüğünüzde yukarı kalkan, kafanızdan bir şeyler geçirdiğinizde birini aşağıda diğerini yukarıda tutarak mimik gösterten ve bu şekilde kendinizi ifade etmenizi sağlayan yüzümüzün bir öğesidir.

Kaş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kaşlara şekil vermek, dağınık halini toparlamak için kenarlarda çıkanları cımbız ile almak genelde her bayanın ya da bakımlı görünmek isteyen erkeğin yaptığı bir işlemdir. Yanlış yapıldığında ise son derece karakterli bir duruşu olan kaşınız küstürerek yerine geri çıkmayabilir. Bir zamanlar incecik keman kaşların moda olmasıyla bayanların aldırdıkları kaşları yüzünden, şimdilerde trend olan kalın kaşlara uymak için çeşitli tekniklere baş vurarak yerine gelmese de en azından gelmiş gibi gözükmesini sağlamaya çalışmaktadırlar.

Hormonal değişikliklere bağlı dökülmeler, sinirden ya da alışkanlığa bağlı koparma, hastalıklar, genetik faktörler, besin eksikliği, ilaçlar, bağışıklık sistemi gibi nedenlerden dolayı kaşlarda azalmalar görülebilir. Yüzde şekil değişikliği ya da azalması ifadeyi hemen değiştiren kaşlara gereken önem verildiğinde ve bakımlar düzenli yapıldığında istediğiniz formu verebilirsiniz.

Kaş Bakım Önerileri

İlk olarak her gün yatmadan önce kaşlarımızı, kaş fırçası ile fırçalayarak diplerinin havalanması ve gözeneklere gelen kanın akışını hızlandırmak gerekir. Bu sayede kaşlar kendi besiniyle beslenmeye başlar. Her bakım öncesi ise mutlaka tekrarlanmalıdır.

Sarımsak Kürü

Kaşlara en iyi gelen bitki sarımsak veya sarımsak yağıdır. Kokusu ilk başta duyulsa da kaşınızın üzerinde kurdukça kaybolur. Tercihen gece yatmadan önce sürmek, kaşlarda uzun süre kalıp bakımı güçlendirmek için idealdir. Sarımsağı ortadan keserek fırça ile havalandırdığınız kaşlarınıza, çıkış yönüne doğru birkaç defa sürün ve kurumaya bırakın. Sabah kalkınca ılık su ile durulayın ve yumuşak bir havlu ile kurulayın. Ayrıca bu bakımı sarımsakları ezerek ve püre haline getirerek de uygulayabilirsiniz. Bu şekilde yatağa yatmak biraz zor olabilir. 1-2 saat durması yeterlidir. Küsen kaşları yeniden çıkarması ve kalınlaştırmak istediğiniz şekli vermeniz açısından oldukça hızlı etki eder. Bu süreci daha da hızlandırmak için sabah akşam kürle beraber sarımsak yağı da kullanabilirsiniz.

Gürleştiren Yağlar

Kaşı gürleştiren başlıca yağlar ise hint, argan, ceviz, tatlı badem, fındık ve sızma zeytinyağlarıdır. Bunları birbirine karıştırarak bir formül yaratacağınız gibi tek tek kullanmak da kaşlara oldukça iyi gelir. Besler, hızlı uzatır ve istediğiniz forma gelmesi için zemin sağlar.

Vazelin ve Soğan

Her evde mutlaka bulunan vazelin ise kaşları dipten uca bakımını yaparak 1-2 ay içinde farkı hissetmenizi sağlar. Gün içinde birkaç kere sürmek yeterlidir. Soğan da kaşları besleme özelliğine sahiptir. Hemen hemen aynı etkiyi gösterir. Soğanın suyu çıkarılıp masaj yaparak iyice kaşlara yedirilmelidir. Göze gelip yakmamasına dikkat edilmelidir. Sulu bir soğanınız varsa ortadan kesip kaşlara masaj yaparak direkt uygulanabilinir. Sürdükten sonra 1-2 saat kalması gerekmektedir. Ilık su ile temizlenerek kurulanmalıdır.

Aloe Vera ve Diğer Bakım Ürünleri

Evlerde yetiştirdiğiniz aloe vera da kaşları gürleştiren formüller arasındadır. Dalın ucunu hafif kırarak çıkarttığınız suyu kaşlarınıza sürmeniz yeterli olacaktır. Durulamaya ihtiyaç yoktur. Evde yoksa bile aktarlardan alabileceğiniz aloe vera suyu ya da jeli de aynı şekilde yararlı olacaktır. Hazırlayacağınız diğer kürler ise kaşlarınızı kalın telli ve dökülmeyecek kadar köklü olmasını sağlar:

  • Sarımsak kürü: 2 diş

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler

tokat haberleri