İlk gece cinsel ilişki sırasında acı ve ağrı neden olur nasıl geçer?

Cinsel İlişki de ilk gece ağrı, acı olur mu? Kızlık zarı acısı nasıl geçer?

Genellikle sıkça karşılaşılan ilk gece ilişkide ağrı ya da acı olur mu? sorusunu burada birlikte cevaplayacağız. Öncelikle belirtmemiz gerekli ki yapılan tıbbı açıklamalara ve araştırmalara göre aslında ilk cinsel ilişkinin ağrılı ya da acılı olması tamamen size bağlı. Yani bu demek oluyor ki cinsel ilişki sırasında acı çekmeyen ve ağrı hissetmeyen insanlarda var.Kızlık zarı bilindiği gibi mukozaya (sümüksü kısmen esnek) benzer dokusal bir yapıdadır ve içerisinde kılcal damarlar bulunur. Bu yüzden hassas bir yapıdadır ve kolayca zarar görebileceği gibi düşükte olsa esnek olma ihtimalide vardır.orgazm ne demek adlı makalemize göz atabilirsiniz.Bu yüzden her daim ilk ilişki sırasında kızlık zarı yırtılır ve az da olsa kanama meydana gelmektedir. Bu kanama esnasında aslında acı duyulmaz. İlk ilişki de duyulan acı, hissedilen ağrı tamamen kişiye göre değişebilmektedir.Hissedilen acının nedeni herkesin bildiğinin aksine kızlık zarı değil, genişleyen vajina ağzıdır. Bu da kişinin kendini kasmasına ve vajina ağzını sıkmasına göre değişkenlik gösterir. Ikınma dediğimiz olayda vajina deliği daralır ve ileri doğru hamle yapar.Böyle durumlarda hissedilen acı tavan yapabilir. İlk cinsel ilişkide rahat olmak çok önemlidir ve hissedilen acıyı %50, yani yarı yarıya indirgeyecektir.

İlk ilişkide kanama çok olur mu? İlk cinsel ilişki kanamalı olur mu?

İlk cinsel deneyimlerde genellikle yalnızca Hymen denilen kızlık zarı nedeni ile belirli bir miktarda kan olur. Bunun sebebi ise önceki yazımızda açıkladığımız kızlık zarının kılcal damarlarla kaplı olmasıdır. Fakat kızlık zarının yırtılması kişide tehlikeli bir kanama ya da dayanılmaz bir ağrıya neden olmamaktadır.Çünkü hymen dediğimiz kızlık zarı kanaması genelde birkaç damla şeklinde olmaktadır. Yani öyle korkulacak bir kanama olmaması gerekmekte. Ekstrem bir durum söz konusu ise ilk yapmanız gereken vajinaya bir tampon uygulamak ve doktora başvurmak olmalıdır.Ekstrem durumları zaten siz anlayacaksınız. Cinsel organınızdan birkaç damladan fazla kan geliyorsa ve kanama durmuyorsa vajina ağzı yırtılmış olabilir. Bu durumda hissettiğiniz acı zaten size doktoru aratacaktır.

Cinsel ilişki sırasında ağrılara son! Ağrısız ve acısız cinsel ilişki nasıl olmalıdır ?

Bireyler ilk cinsel deneyimlerinde gayet sakin olmalıdırlar. İlk gece hakkında bugüne kadar çeşitli yorumlar yapılmaktadır. Çok ağrılı olduğu ve çok acı verici olduğu söylenmektedir fakat bu ihtimaller tamamen ilişkiye giren kişilere bağlıdır.Bu yüzden ilk cinsel ilişkinizde sakin olun ve birbirinizi konuşarak rahatlatın. Birde şunu aklınızdan çıkarmayın. Bunu herkes yapıyor, cinsellik her insanın hayatının bir parçası. Bu yüzden utanılacak bir durum söz konusu değil. Bu deneyimin sizin için güzel geçmesini istiyorsanız kendinizi sakinleştirmeniz çok önemli.Vücudunuza hakim olmanız ve kendinizi kasmamanız ise acı çekmemeniz için hayati önem taşımaktadır.Masaj yağları ve kremler ilk ilişkide ağrısız ve acısız bir ilişki geçirmenizi sağlar. Bunun nedeni kayganlaştırıcı görevi görmesinden dolayıdır. Etkili kayganlaştırıcılar vajinayı tahriş edilmekten kurtardığı gibi acısız bir cinsel ilişkininde kapısını aralar. Bunun yanında hissedilen zevk yüksek doruklara çıkabilmektedir. Hepsi kayganlaştırıcı sayesinde ?Bu yüzden ilk cinsel deneyiminizde partnerinizin vajinasına tene zarar vermeyen ve sağlığa zararlı olmadığı onaylanan masaj yağları ve nemlendirici kremler ile masaj yapabilirsiniz. Bu masaj hem partnerinizi hem de vajina etrafında ki, kasık bölgesinde ki kasları yumuşatarak partnerinizin kasılmamasına neden olacaktır.Bilindiği üzere ilk cinsel deneyim yaşayan kişilerin ağrılı ve acılı bir ilişki yaşamalarında ki en büyük sebep kendilerini sıkmalarından kaynaklı, vajinal ve kasık bölgesinde ki kaslarını sıkarak zarar vermeleridir.Erkeklerin ise en büyük hatası aceleci olmaları ve kadınlar kadar hassas yaklaşmamalarıdır. Aksine vajina çok hassas bir organdır ve kolaylıkla zarar görebilir. Bu vaziyette partnerinizden yavaş ve sakin olmasını, ayrıca empati kurmasını isteyebilirsiniz.Kulağa ne kadar komik gelse de empati kurmasını istemek sizi düşünen bir partner için gayet mantıklıdır.

İlk cinsel ilişkide kanama meydana gelir mi?

İlk cinsel ilişkide kızlık zarının yapısından dolayı kılcal damarlar zarar göreceği ve yırtılacağı için kanamanın meydana gelmesi gayet doğaldır. Fakat bu kanama abartılacak bir kanama değildir. Bu yüzden herhangi bir olumsuz durumda mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir.Kanama kendiliğinden duracak ve cinsel ilişkiyi engellemeyecektir. Genellikle yapılan araştırmalarda nadir kişilerde cinsel ilişkiyi engelleyecek derece kanama meydana geldiği bilinmektedir. Bu kanamalarında düşünüldüğü kadar yoğun olmadığı biliniyor. Dediğimiz gibi bu sorunlar kişiden kişiye değişmektedir.Partnerinizin sizi rahatlatmasını istemeyi unutmayın çünkü rahatlamaya ihtiyacınız var.İlk gece fantezilerden uzak durmalısınız ve daha sıradan bir ilişki yaşamalısınız. Yavaş ve sakin olmalısınız ki eşiniz zarar görmemeli. Bu tür kurallara dikkat edildiği sürece cinsel ilişki sırasında ağrı ya da acı meydana gelmeyecektir.Bunun haricinde cinsel ilişki sırasında vajinada ağrının meydana gelmesi kadınlarda kist, vajina darlığı, yanlış pozisyon denemeleri gibi birçok sebebe bağlanabilir. Aynı zamanda erkeğinde bu noktada çok etkili olduğu durumlar mevcuttur.Unutulmamalıdır ki cinsel ilişki karşılıklı yaşanan bir eylemdir ve mutlaka iki tarafında değerleri ciddiye alınmalıdır. Aksi takdirde kestirilemeyen sonuçlar doğabilir ve cinsel ilişki yüzünden asıl olan ilişkiniz zarar görebilir. Cinsel ilişki yüzünden biten ilişkiler hayli fazladır.Gerek tatmin edememe olsun gerek cinsel ilişki sırasında yıldızlar barışmıyor olsun sonu her zaman ayrılığa çıkmaktadır. Bu nedenle siz tedbirinizi almalısınız.Her şeyden önce cinsel ilişki yaşayacağınız partnerinizi iyi tanımalı ve onun cinsel ilişki sırasında yapabileceklerini ve sergileyebileceği davranışları kestirebilmelisiniz. Cinsel ilişki öncesi hazırlıklı olmak iyidir.Ayrıca “cinsel ilişki sırasında kasık ağrısı yaşıyorsanız” <- bu alana tıklamanız yeterli olacaktır. Gayet bilgilendirici bir makalemize yönlendirileceksiniz.Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum atmayı unutmayın. Her yorumunuz özenle incelenmektedir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir