Nefes Darlığına Ne İyi Gelir

Bronşit ve astım nedenliyle nefes darlığı çekiyorsanız rahatsızlığınıza iyi gelecek çayları hastanaede.com’da sizlere sunuyoruz.

Üst solunum yolu rahatsızlıklarından birisi de nefes darlığıdır. Nefes darlığı rahatsızlığının birden fazla sebebi vardır. Akciğerinizde bulunan rahatsızlık neticesinde oluşan bronşitten kaynaklanan nefes darlığı, kalp yetmezliği, kalp ritim bozukluğu, stres ve heyecan, solunum yoluna yabancı cisim geçmesi ve sinir rahatsızlığında nefes darlığı oluşabilir. Akciğer kanseri ve astım hastaları olan kişilerde nefes darlığı rahatsızlığı hastalığa bağlı olduğundan rutin olarak karşılaşılabilir. Nefes darlığı rahatsızlığı aniden oluştuğu gibi yavaş yavaş da olabilmektedir. Astım hastalarında yavaş yavaş oluşan nefes darlığı solunum yollarınıza yabancı bir cisim girdiğinde aniden de görülebilir. Rahatsızlığı tetikleyen başkaca durumlarda olmaktadır, bunları incelemek gerekirse ; sigara kullanmak, kirli hava, alerjik rahatsızlıklar ve birden çok insanın olduğu yerlerde de nefes darlığı oluşabilir.

Nefes Darlığına İyi Gelen Bitkisel Tedavi Yöntemleri

  • Nane Çayı : Sakinleştirici ve ferahlatıcı özelliğe sahip olan nane çayı ; stres , heyecan ve sinirden oluşan nefes darlıklara karşı fazlaca etkilir.

Nane Çayı Nasıl Yapılır?

Kaynatılan 1 bardak suya 50gr kadar kuru nane ekliyoruz ve kaynatmaya devam ediyoruz, sonrasında ise nane çayının demlenmesini bekliyoruz ve günde iki kez ( sabah- akşam) 1 bardak içiyoruz. Eğer sınav stresi , heyacanı gibi bir durum sözkonusu ise sınava girmeden önce veya sınav yerine gitmeden önce bir bardak nane çayı demliyoruz ve afiyetle içiyoruz. Nefes alışınızı düzenleyerek sizi rahatlatacaktır.

  • Zencefil Çayı : Zencefil çayının en büyük etkisi mikroplara öldürücü darbe vurmasıdır. Solunum yolunuzu açar ve aynı zamanda damar açılmasına ve kan pıhtılaşmamasına yardımcı olur.  Daha çok üst solunum yolu rahatsızlıklarına bağlı nefes darlığı çekenler için etkilidir.

Zencefil Çayı Nasıl Yapılır

Kaynatılan 2 bardak suya 100 gram kadar kuru zencefil atıyoruz. Kaynatmaya devam ediyoruz ve tahminen 5 dakika sonra demlenmeye bırakıyoruz. Çayınızı sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 defa içiyoruz. Sizi rahatlatırken aynı zamanda mikroplarla da savaşan bu mucizevi çayı rahatsızlığınız bitene kadar içmeye devam ediniz.

  • Keçiboynuzu Çayı : Astım denildiğinde en büyük tedavi yöntemi keçiboynuzudur. Aynı zamanda keçiboynuzu çayının yanı sıra eczanelerden de temin edebileceğiniz keçiboynuzu pekmezi de büyük oranda astımdan kurtulmanıza yardımcı olacak ve astıma bağlı olarak gelişen nefes darlığından kurtulacaksınız. Akciğer temizleyici özelliğe sahiptir.

Keçiboynuzu Çayı Nasıl Yapılır?

Kaynatılan 1 bardak suya kuru keçi boynuzunu atıyoruz ve kaynatmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 5-7 dakika kaynadıktan sonra demlenmesi için müsaade ediyoruz ve yemeklerden sonra 1 bardak tüketiyoruz. Üst solunum yolları rahatsızlıklarından olan astım için etkin tedavi olan keçiboynuzu çayı ile astıma bağlı olarak gelişen nefes darlığından kurtulmuş oluyorsunuz.

  • Ada Çayı : Hepimiz adaçayını duymuşuzdur. Genellikle stresli ve yoğun ortamlarda rahatlatıcı özelliği ile bilinen ada çayı aynı zamanda üst solunum yolu rahatsızlıklarına karşı da etken rol oynamaktadır.  Bu sayede stres, bunalım , sinir kaynaklı oluşan nefes darlığına karşı etkilidir.

Adaçayı Nasıl Yapılır?

Kaynatılan suyunuza 2 küçük veya tatlı kaşığı kadar kuru adaçayını ekliyoruz ve takriben 4-5 dakika kaynatıyoruz. Ardından çayımızı demlenmesini bekliyoruz ve yemeklerden sonra 1 er bardak tüketmeye özen gösteriyoruz.

Her ne kadar sizlere alternatif tıp ile bitkisel tedavi yöntemlerini bildirmiş isek de alanında uzman hekim tarafından kontrol edilerek nefes darlığının nereden kaynaklandığı hususunda detaylı olarak muayene olunuz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir