Yataktan Kalkarken Başım Dönüyor

Sabahları yataktan kalkarken aniden baş dönmesi hissedebilirsiniz. Bu durum sıklıkla karşımıza çıkan bir sağlık sorunudur ve çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Aniden gelen baş dönmelerin sebepleri oldukça fazla olabilir ve bu sebepler kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalınması durumunda kişinin panik yapmadan bir süre hareketsiz kalması önerilir.Baş dönmesinin sık sık tekrar etmesi durumunda kişinin bu sağlık sorununu ciddiye alması ve en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmesi gereklidir. Baş dönmesi önemli sağlık sorunlarının başında gelir ve kesinlikle ciddiye alınması gereken bir sağlık sorunudur. Ani baş dönmelerin birçok sağlık sorununu işaret edebileceği unutulmamalıdır.

Baş Dönmesinin Nedenleri Nelerdir?

Baş dönmesinin birden fazla sebebi olabilir. Birçok sağlık sorununun ana semptomları arasında baş dönmesi yer almaktadır. Bu hastalığın neden olabileceğini net olarak öğrenebilmek için kişinin gerekli sağlık testleri yaptırması gereklidir. Baş dönmesi nedenleri arasında en sık görülen nedenler arasında şunlar yer almaktadır:

1-)Kulağa Bağlı Sağlık Problemleri

Baş dönmesinin ana nedenlerinden birisi kulakta meydana gelen sağlık sorunlardır. Orta kulak iltihabı vb. sağlık sorunları uzun süreli olarak baş dönmesine neden olabilmektedir. Bu durum özellikle başın hareket ettirilmesi ile ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Kulağa bağlı sorunlarda ortaya çıkan baş dönmeleri tedavisi için gerekli testlerin yaptırılması ile hastalığa bir tanı koyulması önceliklidir.

2-)Travmalar

Kişinin geçirmiş olduğu travmatik etkenler baş dönmesine neden olabilmektedir. Kişinin yaşadığı bu sorunlar bazen ani bir çarpışma bazen ise yüksek bir yerden düşme sonucu ortaya çıkabilmektedir. Travmatik etkenlere bağlı baş dönmeleri genellikle geçici olsa da ciddi bir durum olup olmadığının anlaşılabilmesi için kişinin tedavi olması gereklidir.

3-)Nörolojik Hastalıklar

Baş dönmesinin en sık görülen diğer nedenleri arasında nörolojik hastalıklar da yer almaktadır. Bu hastalıklar arasında migren, beyin tümörü, parkinson hastalığı gibi hastalıklar yer almaktadır. Çift görme, his kaybı, baş dönmesi, görmede güçlük çekilmesi gibi belirtileri bu hastalıkların ana belirtileri arasında yer almaktadır.

Baş Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Baş dönmesini tedavi edebilmek için kişinin öncelikli olarak doktora gitmesi ve tedavi için gerekli testleri yaptırması gereklidir. Baş dönmesi anında kişi panik olmamalı ve bulunduğu yerde bir süre hareketsiz kalmalıdır. Ani hareketler baş dönmesini daha çok arttıracağı için dikkatli olunmalıdır. Bunun yanı sıra kişi baş dönmesi anında başını dik bir biçimde tutmalı ve gözlerini bir süre boyunca yummalıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir