Tatilde çocuklara dikkat! İşte çocukları bekleyen 5 tehlike

Bu makalede çocuklara yönelik 5 büyük tehlike hakkında bilgi veriliyor. Ebeveynlerin, çocukların internet kullanımını kontrol etmeleri, çocukların sosyal medyada arkadaşlarını dikkatli bir şekilde seçmeleri, çocukların yabancılarla tanışmamaları, çocukların kimlik bilgilerini paylaşmamaları ve çocukların evde yanlışlıkla tehlikeli maddelere veya eşyalara ulaşmamaları konularında dikkatli olmaları gerekiyor. Bu önlemleri alarak, çocukların güvende kalması sağlanabilir.
Çocukları bekleyen birçok tehlikenin bulunduğu tatil dönemlerinde, çocuklarımızın sağlıklarını korumak için bazı önlemler almak gerekmektedir. Dr. İlkay Değerli, tatilde çocukların karşılaşabileceği sağlık sorunları hakkında bilgilendirerek vatandaşlara önemli tavsiyeler ve uyarılarda bulunmuştur.

Çocuklar Tatilin Keyfini Çıkarıyor

Pandemi süreci boyunca evlerinde sıkışıp kalan çocuklar, yaz mevsiminin gelmesiyle beraber parklarda, kumsallarda ve denizlerde tatilin keyfini çıkarıyorlar. Ancak çocukların sağlıklarını korumak için bazı kurallara uyulması ihmal edilmemelidir. Aksi takdirde ishal, böcek ısırması, güneş çarpması ve isilik gibi birçok sorunla karşılaşabilirler.

Belirtiler Görüldüğü Zaman Ne Yapılmalı

Güneş çarpması durumunda nabızda zayıflama, baş ağrısı, solukluk, ateş, kusma, huzursuzluk, baş dönmesi, çarpıntı, baygınlık, kas krampları ve bilinç değişme gibi belirtiler görülebilir. Bu belirtiler görüldüğü zaman çocuk derhal gölge bir yere alınarak gövde baş yukarıda olacak biçimde uzatılmalıdır. Çocuğun üzerindeki giysiler çıkartılmalı ve çocuğa içebildiği takdirde su verilmelidir.

İsiliğin Enfeksiyon Kapmamasına Dikkat Edilmeli

İsiliğe neden olan durum ise havaların aşırı sıcak olması ve terleme kaynaklı ter bezi kanallarının tıkanmasıyla oluşan minik kırmızı döküntülerdir. İsiliğin enfeksiyon kapmaması için bebeklerin altları sık aralıklarla değiştirilmeli, çocuk ve bebeklere pamuklu ve bol kıyafetler giydirilmeli, sıcak havalarda serin yerlerde vakit geçirilmeli ve bol sıvı tüketilmelidir.

Güneş Yanıklarında Ne Yapılmalı?

Güneş yanıkları, ciltte değişik derecelerde yanıklar oluşturabilir. Eğer güneş yanığı hafifse, ciltte gerilme, hafif kızarıklık ve hassasiyet oluşabilir. Fakat yanık daha ciddi boyutta ise ciltte su toplanmasına bağlı olarak su kesecikleri oluşabilir, ateş,

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri