Sosyal Medya ve Beyin – Doktor Fizik

Sosyal medya, günümüzün en popüler iletişim araçlarından biridir ve birçok kişi tarafından sıkça kullanılır. Ancak, sürekli olarak sosyal medyada takılmak, beyin sağlığına zarar verebilir. Beynin çalışma şeklini değiştiren sosyal medya uygulamaları, çeşitli ruhsal sorunlara davetiye çıkarabilir. Bu yüzden, sosyal medya kullanımının kontrollü bir şekilde yapılması gereklidir. Bu konuya daha fazla ayrıntı için Doktor Fizik’in yazılarını takip edebilirsiniz.

Sosyal medya, son zamanlarda hayatımızda büyük bir yer tutmaktadır. Terim, ilk kez 1997 yılında kullanılmış ve günümüzde milyarlarca insan sosyal medya platformları ile etkileşim halindedir. Üretilen video, paylaşım, ve beğeniler, muazzam miktarda veri içermektedir ve birçok alanda araştırmacılar, sosyal medyanın sağladığı verileri inceleyerek çıkarımlar yapmaktadırlar. Sosyal medya ayrıca, insan düşüncesi ve davranışlarını araştırmak için yeni ve güçlü bir araç olmanın ötesinde, bu davranışları daha önce eşi benzeri olmayan şekilde etkileyip, dönüştürebilir.

Sosyal medya, insanların bilgi, fikir ve görüşlerini yazı, fotoğraf ya da video yoluyla paylaşmasına olanak tanıyan internet platformlarıdır. Sosyal ağ, bu platformların bir prototipidir. Sosyal ağda kişiler, topluma açık ya da yarı-açık profiller oluşturabilir, başkalarını ekleyerek bağlantı kurabilir ve diğer insanların profillerini görebilirler. Facebook, en yaygın sosyal ağdır ve birçok sosyal medya platformu belirli amaçları hedefler. Örneğin, Instagram fotoğraf paylaşımı, Twitter mikrobloglama, LinkedIn ise kariyeri öne çıkarır. Sosyal ağlar dışında, medya paylaşımı, sosyal haberler ve işbirliği ile üretilen içerikler sosyal medyanın diğer büyük kategorileridir. YouTube ve Flickr video ve görüntü paylaşımını sağlar.

Sosyal medya iki amaç için kullanılır: başkalarıyla iletişim kurmak ve diğer insanlar üzerinde bıraktığımız etkiyi yönetmek. Sosyal medya platformları, insanları kendilerine çekmek ve daha fazla vakit geçirmelerini sağlamak için doğal istek ve dürtülerini kullanır. İnsanlar için bir sosyal gruba ait olmak, yemek ve cinsellik gibi temel ihtiyaçlardandır. Topluluk içindeki saygınlık, sosyal bağlantıların başarısı ile yakından ilişkilidir. Sosyal bağlantılar, yalnızlık ve depresyon hislerini azaltarak, psikolojiye iyi gelirler. Sosyal medya, bu temel ihtiyaçları tatmin edecek platformlar sunar.

Sosyal medyanın beş temel davranışı, bilginin yayınlanması (yazı, fotoğraf, video), geri bildirim alma ve verme, diğer kullanıcıların yayınlarını görme, diğerleriyle sosyal karşılaştırma yapma ve sosyal ödül işlemedir. Bu davranışlar, sosyal biliş (zihinselleştirme), kendini

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler

tokat haberleri