Reflü Kol Ağrısı Yapar mı?

Reflü, özellikle yatış pozisyonunda ortaya çıkan ve hazımsızlık sonucunda önemli ölçüde kişinin rahatsızlık duymasına yol açan bir sorundur. Midede ortaya çıkan rahatsızlıklar başlı başına can sıkıcı ve ağrılı iken, bir de bunların diğer uzuvlarda hissedilmesi durumu çok daha can sıkıcı bir hale getirmektedir. Reflü ağrısı, vücudun birçok bölgesinde hissedilebilmektedir. Bu bölgeler arasında özellikle karın, sırt ve kollar yer almaktadır.

Reflü ve Kol Ağrısı İlişkisi

Reflü ve gastrit gibi rahatsızlıklar, kol ve sırt bölgesi ile omuzlarda şiddetli ağrılar hissedilmesine neden olabilmektedir. Bu durum bazen yalnızca basit bir gaz sancısı nedeniyle de oluşabilmektedir. Bu iki durumun ayrımının iyi şekilde yapılması gerekmektedir.Midede yanma ve kolda yahut omuz bölgesinde de eş zamanlı bir ağrı söz konusu ise durum büyük olasılıkla reflü ağrısından kaynaklanan kol ağrısıdır.

Kola Vuran Reflü Nedenleri Nelerdir?

  • Kolların genelinde, üst kollarda ya da omuzlarda görülen ağrılar, bazen göğüs bölgesinde hissedilen şiddetli ağrılar da reflü habercisi olabilmektedir.
  • Reflü ağrısı, boyna yakın bölgelerde, göğüste ve üst karın bölgesinde şiddetli bir biçimde hissedilebilir. Ağrılarla birlikte bu bölgelerde ve kollarda baskı da hissedilebilir.
  • Kola vuran reflü ağrısı özellikle yatış pozisyonlarında ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle uyku bölünebilir ve kişinin dik konuma gelmesi gerekebilir.
  • Kol ağrısı kaslarla ilgili bir sorundan da ileri geliyor olabilir. Bu ağrının reflü ağrısı ile eş zamanlı görülmesi bir tesadüf de olabilir. Bu nedenle durumun net olarak ortaya konması gerekmektedir.

Kola Vuran Reflü Tedavisi

Reflü nedeniyle kolda ağrı hissedilmesi, ağrının çok şiddetli olması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu ağrıların tedavisi reflü tedavisi ile sağlanabilmektedir. Reflü rahatsızlığının kontrol altına alınması halinde vücudun diğer bölgelerinde hissedilen ağrılar da ortadan kalkacaktır.

  • Durumun ne derece ciddi olduğunun anlaşılması için, mutlak uzman bir doktora muayene olmak gerekir. Aksi halde, rastgele alınan ağrı kesici ilaçlar durumun çok daha kötü bir hal almasına neden olabilir. Doktor tarafından reflü tedavisinde ilaç verilir ve hastadan bu ilaçları düzenli bir şekilde kullanması istenir.
  • Aynı zamanda hastaya reflüye iyi gelmeyen besinlerin çıkarıldığı yeni bir beslenme programı da hazırlanmalıdır. Bakliyatlar, lahana türü besinler ve bunların yanı sıra acı, baharatlı ve tuzlu besinler reflü rahatsızlığına sahip olan kişiler tarafından tüketilmemelidir.
  • Ayrıca kollarda oluşan ağrının reflü kaynaklı olup olmadığının anlaşılabilmesi için doktor gerekli görürse enzim testleri de yapılabilir. Bu testlerle kollarda bir başka rahatsızlık olup olmadığı tespit edilir ve gereken tedavi de böylelikle uygulanır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri