Omega 3 nelerde var? Müthiş faydalarını sıraladık

Son zamanlarda kullanım tavsiyesi artmış olan Omega 3 özellikle bebeklerin beyin gelişiminde atom bombası etkisine sahiptir. Bebeklerde ve çocuklarda atom bombası etkisini göstererek beyin loblarının güçlenmesine ve düşünce gücünün artmasına katkı sağlar.Bu kadar önemli bir rol üstlenen omega 3’ü, bebeklerin ve çocukların tükettiğinden emin olmalıyız. Doktorların %98’i bebeklerde ve çocuklarda Omega 3 kullanımına özen gösterilmesi gerektiğini söylüyor. Gelin şimdi hep birlikte Omega 3’ü tanıyalım.

Omega 3 nedir?

Omega 3 doymamış yağ gruplarına dahil vitaminlerdir. İnsan vücudu omega 3 vitaminini üretemez. Vücudun faaliyet göstermesi açısından önemli bir vitamin olan Omega 3 bu nedenle dışarıdan vücuda takviye edilmesi gereken bir yağ asidi çeşitidir.Eskiden sadece yiyeceklerden az miktarda vücudumuza alabildiğimiz Omega 3 artık tıbbi alternatiflerin ve teknolojilerin artmasıyla kapsül sayesinde yüksek miktarlarda alınabilmektedir.Öte yandan Omega 3, badem, ceviz, fındık, keten tohumu, somon balığı, uskumru balığı, ton balığı, ceviz yağı, mısır yağı, kurutulmuş nane, hurma çekirdeği yağı, karanfil, badem yağı gibi besinlerde bulunur. Omega 3’ü yüksek miktarlarda alabileceğiniz başlıca besinler-Somon-Ton-UskumruOlmak üzere sıralanabilir. Diğer sıralamaya başka tür balıkları koyabilirsiniz.

Omega 3 vitamini kullanımı

Araştırmalarımıza göre Omega 3 vitamini günde 3 gramdan fazla alınmamalı. Uzmanlar fazla Omega 3 vitamininin adet kanamasını arttırabileceği belirtiliyor. Bu nedenle mutlaka bir doktor kontrolünde Omega 3 takviyelerinin kullanılmasını tavsiye ediyorlar.Kronik bir sağlık sorunu teşkil etmeyen yetişkin bireyler için haftada 2 kez balıkla beslenerek yeterli Omega 3 yağı vücuda takviye edilebiliyor.Kalp rahatsızlığı bulunan ve kolestrol seviyesi yüksek olan hastalar yine doktor kontrolünde Omega 3 tüketimi yapabilirler. Ancak doktor gözetiminde olmasına lütfen dikkat edin.

Omega 3 vitamini nelerde var?

Omega 3 yağları yüksek olarak somon, ton ve uskumru balık çeşitlerinde var. Bunları kolaylıkl temin edip Omega 3 yağlarını tüketebilirsiniz. Öte yandan Omega 3 olan besinleri de şöyle sıralayalım:-Badem-Badem yağı-Ceviz-Ceviz yağı-Tüm balık çeşitleri-Kırmızı et-Un-Tofu-Kahvaltılık gevrekler (şeker oranı düşük olanlar)-Ekmek-Karnabahar-Karalahana-Hardal tohumu-Çilek-Fesleğen-Tere bitkisi-Ispanak-Dereotu-Kabak-Balkabağı-Maydanoz-Soya yağı-YoğurtYukarıda saydığımız besin türleri sağlıklı, dozajında tüketince kilo aldırmayan ve her zaman tüketmenizi tavsiye ettiğimiz besinlerdir. Ayrıca Omega 3 vitamini bakımından da oldukça zengindir.

Omega 3 vitamininin faydaları

-Kanı incelterek kan akışını hızlandırır. Buna bağlı olarak kanın pıhtılaşmasının önüne geçer.-Vücudun tümünün veya belli bir bölgesinin ani krize girmesini önler.-El titremelerinin ve el uyuşmasının nedeni olan sinir sıkışmasını rahatlatır.-Dikkat dağınıklığı fazla olan kişilere fayda sağlar.-Beyin loblarını güçlendirerek bunamayı ve ilerleyen yaşlarda alzheimer tehlikesini azaltır.-Kemikleri doğrudan güçlendirir ve kemik ağrılarına iyi gelir.-Kan şekerinin düzenlemesine yardımcı olur ve karaciğeri besler.-İlerleyen yaşlarda gözlerde oluşabilecek tehlikeli rahatsızlıkları en aza indirger.-Davranış bozukluklarını azaltır.-Göz sağlığı için birebir faydalıdır. Ayrıca göz sağlığınız için  bolca havuçta yiyebilirsiniz.-Cildin yağ dengesini korumasına yardımcı olur. Böylece cilt deformasyonlarının önüne geçer.-Saç diplerindeki iltihaplanmalara ve egzamaya karşı savaşır.-Özellikle yüzdeki ve kalçadaki akneleri önler.-Erken yaşlanmanın önüne geçerek vücuttaki sarkmaların ve kırışıklıkların önüne geçer.Kaynak: www.cocuklarasaglik.com/omega-3-yag-asitlerinin-cocuk-sagligindaki-etkileri/

Omega 3 ile zekayı arttırmak ne kadar gerçek?

Zeka sorunlara, iyi akıl yürütme ve kendini gerçekleştirme kapasitesi dahilinde öğrenilmiş bilgilerden faydalanarak cevaplar üretme yeteneğidir.Peki zekayı gerçekten arttırmak ne kadar mümkündür? Bu konu hakkında araştırmalarımız doğrultusunda x firması Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu’nun bir kaç cümlelik açıklamasına ulaştık. İşte Yunus Emre Alimoğlu’nun Omega 3 zekayı arttırır mı? Sorusuna cevabı:“Bildiğiniz her şeyi, tüm bilgileri bir çantaya koyduğumuzu düşünelim. Olası bir sorun ile karşı karşıya geldiğinizde bu sorunu çözmek için çantanın içindekilere göz atar, eğer yeterince araç mevcut ise ve onları nasıl kullanacağınızı biliyorsanız bu sorunu alt edeceksinizdir.Çantaya doldurduklarımız belleğimiz (bilgileri sakladığımız yer), nasıl kullanacağımızda zekadır. Hızlı ve etkin biçimde kolay öğrenen kişiler belleklerinde daha fazla bilgi depolar ve eğer bunları bellekte hızlı aratıp sorunu pratik bir şekilde çözerlerse de zeki olurlar. Bu konuda önem taşıyan konu, kolay öğrenmek ve öğrendiklerimizi hatırlayabilmektir.Zihinsel fonksiyonların geliştirilmesi konusunda Omega 3 vitamininin olumlu etkilerinden söz edebiliriz. Omega 3 yağ asitleri EPA ve DHA nöronlar arası iletişimi hızlandırıp kolaylaştırarak öğrenmeyi ve buna bağlı olarak hafızayı kuvvetlendirmeye yardımcı olduğu bilimsel çalışmalarla doğrulanmıştır.Özellikle Oxford Üniversitesi’nin Omega-3 vitaminlerinin ilkokul öğrencilerinde öğrenme kapasitelerinin gelişimi ile ilgili yapmış olduğu çalışmanın sonuçları çok çarpıcıdır. Zeki bir toplum için takviye şart. Keza EPA ve DHA yağ asidini vücut kendisi üretemez, dışarıdan takviye edilmesi gerekir.”Açıklamanın kaynağı: www.aksam.com.tr/saglik/hafiza-ve-zeka-kapasitesini-artirmak-mumkun-mu/haber-218063 (Özgün olma açısından açıklama anlam bozulmasına uğramadan değiştirilmiştir.)Yorum yapmayı unutmayın. Yorumlarınız sayesinde bu makale sürekli olarak güncellenecektir. Ayrıca yorumlarınız sizden sonraki okurlarımız içinde önem arz etmektedir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir