Mezoterapi

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi, günümüzde oldukça sık uygulanan ve yaşlanmış deri hücrelerini yenilemeye odaklı bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi sayesinde vücudumuzu kaplayan deri tabakamız daha sıkı ve sağlıklı bir yapıya kavuşurken aynı zamanda deri üzerinde meydana gelen kırışıklıklar da giderilebilir. Ayrıca tüm bunların yanı sıra derinin daha parlak bir görünüm alması da mezoterapi tedavisinin sonuçlarından olarak sayılabilir. Mezoterapi tedavisinde A, C ve E vitaminleri kullanılmaktadır. A, C ve E vitaminleri depolanarak deri üzerine enjekte edilmektedir. Böylece deriye daha sağlıklı bir görünüm ve daha sıkı bir yapı amaçlanmaktadır. Mezoterapi tedavisinin uygulamaları genellikle 5 – 10 seans arasında sonuç vermektedir. Birçok tedavi ve tıbbi uygulamanın aksine mezoterapi tedavi yönteminde günlük hayatınız hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyecektir. Hatta öyle ki mezoterapi seansınızdan hemen sonra makyaj bile yapabilirsiniz. Cilt yapısı hassas olan kişilerde zaman zaman kızarıklıklar meydana gelse bile bunlar oldukça kısa sürecek ve çabucak geçecek kızarıklıklardır. Mezoterapi ayrıca cilt sağlığının doğrudan etkilemekte olduğu saç ve kafa derisi rahatsızlıklarına karşı da oldukça etkin kullanılmakta olan bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Mezoterapi ayrıca özellikle saç dökülmesine karşı da oldukça başarılı sonuçlar vermekte ve bunun yanı sıra kafa derisinde meydana gelen lekelenme gibi durumlara karşı da oldukça etkili mücadele yöntemlerinden biridir.

Yüz Bölgesine Uygulanan Mezoterapi Tedavisi

Mezoterapi uygulandığı bölgeye göre değişiklik gösteren bir uygulama olarak bilinmektedir. Genel olarak mezoterapi yüz mezoterapisi, saçlı deri mezoterapisi ve selülit mezoterapisi olarak uygulanmaktadır ve tüm bu uygulamalarda derinin altındaki tabakaya küçük iğnelerle enjeksiyon şeklinde uygulanmakta olan bir yöntemdir. Mezoterapi tedavi yönteminin yüz için uygulandığı yüz mezoterapisi, yüzdeki deri hücrelerinin yaşlanması ve yaşlanmaya bağlı kırışıklık gibi belirtileri yok etmek adına uygulanan bir yöntemdir. Düzenli aralıklarla yüz mezoterapisi tedavisi uygulanan kişilerde cilt dokusundaki yaşlanma önemli ölçüde yavaşlamaktadır. Yüz mezoterapisinde öncelikle cilt iyice temizlenir. Daha sonra kişilere iğneyle enjeksiyon esnasında ağrı ve acı hissetmemeleri için anestezik maddeler içeren krem uygulanır ve yaklaşık yarım saat bekletilir. Anestezi etkisini göstermeye başladıktan sonra her cilt tipine göre hazırlanmış farklı karışımlar ufak iğneler ile derinin alt tabakasına enjekte edilir. Uygulamadan sonra zaman zaman deride iğne izleri görülebilir fakat en geç 24 saat içinde bu izler kaybolacaktır. Yüz mezoterapisi uygulandıktan sonra günlük hayatınızı etkileyecek herhangi bir değişiklik gözlemlenmemektedir, makyaj da yapabilirsiniz. Yüz mezoterapisi gebe kadınlarda, yeni doğum yapmış ve halen emziren kadınlarda, mezoterapi uygulanacak bölgede enfeksiyonu olan bireylerde ve kan sulandırıcı ilaçlar kullanan kişilerde uygulanmamaktadır ve uygulanması sakıncalıdır. Yüz mezoterapisi genellikle 1 ya da 2 haftalık aralıklarla tekrar eden 5 – 6 seanslık bir tedavi sürecini kapsar. Yüz mezoterapisi sonrasında ciltte meydana gelen olumlu etkilerin devamlılık ve sürekliliğini sağlamak adına yüz mezoterapisi uygulamasının 6 ayda bir yenilenmesi tavsiye edilmektedir. Yüz mezoterapisi tedavi yönteminin bilinen herhangi bir zararı bulunmamaktadır fakat hassas cilde sahip kişilerde zaman zaman enjeksiyon yapılan bölgelerde kızarıklık, morluk, şişme ve çeşitli kızarıklıklar görülebilmekte ancak bu belirtiler kısa sürede ortadan kaybolmaktadır. Cildi alerjik reaksiyonlara açık kişiler uzmanlara önceden bildirirlerse olası yan etkilerden kaçınma konusunda oldukça faydalı olacaktır.

Saçlı Deri ve Kafa Derisine Uygulanan Mezoterapi Tedavisi

Saçlı deriye ve kafa derisine uygulanan saçlı deri mezoterapisinde de yine enjeksiyon yöntemi kullanılmaktadır. Saç dökülmesi rahatsızlığı yaşayan kişilerin saç dökülme rahatsızlıklarını gidermek ya da saç derisini güçlendirerek yeni saç oluşumlarını hızlandıran ve var olan saç köklerini güçlendirerek saçları da güçlendirme gibi etkileri vardır. Saçlı deriye uygulanacak olan mezoterapi tedavisi öncesinde saçlar yıkanır ve çeşitli dezenfekte özelliği içeren materyallerle temizlenir. Saçlı deri ve kafa derisi kurutulduktan sonra küçük iğneler ile enjeksiyon uygulanmaktadır. Saçlı deri mezoterapisi hem kadın hem erkeklerin oldukça yoğun olarak başvurduğu bir tedavi yöntemi olarak görülmektedir. Saçlı deri mezoterapisi yine diğer mezoterapi yöntemlerinde olduğu gibi hamile kadınlar, emziren kadınlar ve mezoterapi uygulanacak bölgelerde enfeksiyon ve enfeksiyon riski taşıyan kişilere uygulanmamaktadır. Bunların yanı sıra kan sulandırıcı ilaç ve maddeler kullanan kişiler de mezoterapi tedavisi yaptıramamaktadır. Saçlı deriye uygulanan mezoterapi tedavisi sonrasında ve öncesinde 1 gün saçlara boya, röfle gibi müdahaleler yapılmamalıdır. Saçlı deriye ve kafa derisine uygulanan mezoterapi tedavisinden sonra 1 gün kadar saçlar yıkanmamalıdır. Saçlı deriye uygulanan mezoterapi tedavisi sonrasında seanslara düzenli devam eden kişilerde 4 – 5 seans sonrasında saçların daha güçlendiği ve dökülmelerin azaldığı gözlemlenmiştir. Saçlı deriye ve kafa derisine uygulanan mezoterapi tedavisi sonrasında enjeksiyon kaynaklı kısa süreli ve anlık baş ağrıları görülebilir fakat bunun dışında bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.

Selülit Mezoterapi Uygulamaları

Selülit genellikle kadınlarda daha çok olduğu düşünülse de cinsiyet fark etmeksizin görülmekte olan bir cilt sorunudur. Bu cilt sorununda deride dalgalı, yumru görünümünde yapılar görülmektedir. Selülitle mücadelede de hem erkek hem kadın bireylerde mezoterapi tedavi yöntemi oldukça sık uygulanan bir yöntemdir. Selülit ve yol açtığı yapılara karşı mücadelede uygulanan mezoterapi tedavisi genellikle haftada 1 kez olmak üzere 4 ila 10 hafta arası uygulamalarda olumlu sonuç göstermektedir. Beslenme ve sporla da desteklendiği durumlarda sonuçlar kalıcı hale gelmektedir. Selülit mezoterapisinde de diğer mezoterapi yöntemlerinde olduğu gibi deri altına enjeksiyon yöntemiyle uygulanmaktadır. Selülitle mücadelede uygulanan mezoterapi uygulamasında bölgesel yağ ve selülitin yol açtığı yapılar enjekte edilen karışımlarla deri dokusundaki dolaşımı artırmak ve bu yapılardaki bağ dokusunun kuvvetlenmesi adına gerçekleştirilmektedir. Vücutta selülit görülen her bölgede uygulanabilecek olan mezoterapi uygulamasında lokal bazlı geçici ağrılar görülebilir fakat kısa sürede geçecektir.

Kimler mezoterapi yaptıramaz?

Sağlık ve tıbbi sonuçları açısından mezoterapi uygulamalarının hamile kadınlara, emziren kadınlara, mezoterapi uygulanacak bölgede enfeksiyonu bulunan kişilere, mezoterapi ilaçlarıyla beraber etkileşime geçebilecek başka ilaçların kullanan kişilere, insülin kaynaklı şeker hastalığına sahip kişilere, kanser hastalığıyla mücadele eden kişilere ve kanla alakalı özellikle hemofili rahatsızlığı görülen kişilere uygulanmaması gerekmektedir.

Mezoterapi Ne Zaman Etkisini Göstermeye Başlar?

Mezoterapi uygulamaları genellikle belirli bir düzen içinde uygulandıklarında kalıcı sonuçlar vermektedir. Her cilt türüne ve kişiye göre değişen mezoterapi uygulamaları, 4 haftadan 10 haftaya kadar sürebilen süreçler içinde ve düzenli seanslarla uygulanmaktadır. Genellikle 3 – 5 seans arası uygulamadan sonra mezoterapinin etkileri görülmeye başlanacaktır.

İğnesiz Mezoterapi

İğne ve enjeksiyon sebebiyle mezoterapi uygulamalarından çekiniyor veya endişe ediyorsanız mesostar adı verilen iğnesiz mezoterapi yöntemlerinin de mevcut olduğunu duyunca sevineceksiniz. İğnesiz mezoterapi uygulamaları düşük voltajlı elektrik akımlarıyla deri altına iletilen karışımları deri altı dokulara transfer eden bir yönteme sahiptir. Yapılan son araştırmaların da ortaya koyduğu gibi iğnesiz mezoterapi uygulamaları iğneli mezoterapi yöntemine göre daha homojen bir ilaç dağılımı sağlaması sebebiyle daha kalıcı ve etkili sonuçlar ortaya koymaktadır. Bu yöntemin doğuşu da aslında cilt ve cilt sağlığıyla alakalı değil kanser ilaçlarının kullanımıyla alakalıdır. Daha sonra bu yöntem mezoterapi uygulamaları arasına da dahil edilmiş ve enjeksiyon, iğne olmaksızın mezoterapi tedavisini olanaklı kılmıştır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri