Horlama nasıl geçer? Azalmasına ne yardımcı olur?

Horlamanın tedavi yöntemleri nelerdir?

Horlama ve Uyku Apnesi İçin Doğal Tedavi YöntemleriEğer yanınızda uyuyan biri varsa horlama çok rahatsız edicidir ve hadi onu geçtik başka bir hastalığın habercisi de olabilir. Horlama, bir kişi uyurken çıkan yüksek nefes alıp verme sesidir.Horlama en can sıkıcı uyku rahatsızlıklarından birisidir çünkü eşinizin veya sizinle aynı evde yaşayan diğer kişilerin de uyumasını engelleyebilir.Çoğu horlama vakası orta şiddette ve belli dönemlerde olsa da bazı kişilerde horlamanın şiddeti, bir uzmana danışılıp horlamanın uyku apnesi nedeniyle olup olmadığının teşhis edilmesini gerektirir. Uyku apnesi, üst solunum yolunun tekrarlayan bir biçimde tıkanması veya çökmesi sonucu ortaya çıkan bir tür nefes alma zorluğudur.Tek nefes almada, yaklaşık 10 saniye civarında sürebilen bir bozulmaya neden olarak, oksijen seviyelerinde azalma yaşanır ve daralan hava alanından geçmeye çalışan havanın ortaya çıkardığı yüksek bir horlama sesiyle normale döner.Uyku apnesine ek olarak, horlamaya yatkınlığı arttıran başka etkenler de vardır. Obezite, burun tıkanıklığı ve yatış pozisyonunuz horlamaya neden olabilir.Şu an okumakta olduğunuz makalemizde, horlama sorunuyla ilaç almadan baş etmenizi sağlayacak bazı çözümler paylaşacağız.

Horlamanın doğal tedavisi nedir?

Doğal horlama tedavisi; limon, zencefil, havuç ve elma gibi özellikleri solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelen besinlerden oluşuyor.Bu besinlerin içerdiği yüksek orandaki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı, grip veya tıkanıklık gibi rahatsızlıklara neden olan mikro organizmalarla savaşmasını sağlıyor.Hazırlayacağımız karışımı, düzenli olarak tüketmek akciğerlerin temizlenmesine, vücuttaki zararlı toksin ve patojenlerin atılmasına yardımcı olacaktır.Malzemeler

  • Yarım limon
  • 1 parça zencefil
  • 2 elma
  • 2 havuç
  • Yarım bardak su

Hazırlanışı: Zencefili yıkayıp ufak barçalara bölüp sonra da havuçları soyup doğruyoruz. Elmaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarttıktan sonra onları da ufak parçalara bölüyoruz. Hazırladığımız malzemeleri yarım bardak su ve yarım limonun suyu ile birlikte birkaç dk. blender da iyice karıştırıyoruzYatmadan 1-2 saat önce hazırlayıp taze taze bekletmeden ve her gün tekrarlayarak içiyoruz.Bu karışımın gücü, diğer alışkanlıklarınızdan etkilenebilir. Yani dikkat etmeniz gereken bazı şeyler olacaktır. Aşağıdakileri dikkatle inceleyin…

Horlamanın nedenleri

Alkol, sigara veya zararlı-yatıştırıcı şeyler tüketmeyin!Merkezi sinir sisteminin işleyişini değiştiren, alkollü içecekler ve diğer zararlı yatıştırıcılar horlamaya neden olabilir. Boğaz bölgesindeki kas ve dokular fazla gevşediğinde, hava geçişi zorlaşır bu da horlamaya sebebiyet verir.Sigara içenler ile dumana maruz kalan pasif içiciler ise, sigara dumanının içinde bulunan maddeler nedeniyle hava kanallarındaki dokuyu etkileyip, dokunun kasılmasına yol açarak horlamaya yol açabilirler.Erken saatte, hafif bir akşam yemeği yiyin.Yatmadan hemen önce yemek yemek ve fazla ve ağır bir akşam yemeği yemek uyku kalitenizi bozar ve horlamanıza neden olabilir.Akşam yemeklerini yatmadan en az 3 saat önce yemelisiniz ve özellikle de süt ürünleri veya kırmızı et gibi sindirimi zor olabilen besinlerden uzak durmaya çalışmalısınız. Boğazdaki mukus miktarını arttıran bu yiyecekler, uyurken nefes almanın zorlaşmasına sebebiyet verir.Düzenli olarak egzersiz yapın.Düzenli egzersiz yaparak hem formunuzu korur hem de kalbiniz ve bedeninizin diğer sistemlerinin sağlıklı kalmasını sağlarsınız. Bu durum da, ciğerlerin temizlenmesini ve nefes almayı kolaylaştırarak ve bedeninizdeki toksinleri azaltmayı sağlar.

Sert yastıkların önemi…

Sert bir yastık ile başınızı bedeninizin geri kalanından daha yukarıda tutmanızı sağlayarak horlama ihtimalinizi azaltabilirsiniz.Horlamak sizin de hayatınızı etkiliyor ise; bu doğal tedaviyi deneyip önerilerimizi uygulayarak önce kendinizin sonra sevdiklerinizin rahat uyuyabilmesi açısından vakit kaybetmemiş olursunuz…

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir