Dirseğim Şişti Ne Yapmalıyım?

“Dirseğim şişti” şikayeti sık sık karşı karşıya geldiğimiz bir durumdur. Farklı etkenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen dirsek şişliklerinin tanısı için doktor muayenesi gerekmektedir. Kişinin dirseği şiştiğinde birkaç doğal yöntem uygulaması yaparak şişliği indirmeye çalışması ama hiçbir sonuç alınamıyorsa kişinin acilen bir doktora görünmesi şiddetle önerilmektedir.Dirsek şişlikleri her iki kolda ya da bacaklarda görülebilir bir sağlık sorunudur. En büyük sebebi geçirilen travmalar ve kazalardır. Ufak bir sorun olarak görülen ve genellikle zararsız olan bu sağlık sorununun farklı belirtiler ile birlikte ortaya çıkması durumunda doktor kontrolü önemli bir hale gelmektedir.

Dirsek Şişliği Nedenleri Nelerdir?

Dirsekte meydana gelen şişliklerin çok farklı nedenleri olabileceği unutulmamalıdır. Kişinin bu tarz durumlarda kendi kendine ya da çevresinden etkilenerek bir karar vermesi yerine doktora gitmesi tavsiye edilmektedir. En çok görülen dirsek şişliği nedenleri şunlardır:

  • Dirsek şişliklerinin en büyük nedenlerinden birisi dirsekte oluşmuş olan enfeksiyon ya da iltihaplardır. Bu gibi durumlarda şişliğin rengi kırmızı olur ve içinde sıvı oluşması durumu vardır. Kişinin bu durumda doktora görünmesi gerekmektedir.
  • Diğer bir neden ise geçirilen kazalar, travmalar ya da çarpışmalardır. Kişinin sert bir cisimle çarpışması ya da kola alınan darbeler dirsek bölgesinde şişliğe neden olabilmektedir.
  • Dirsek şişmesine neden olan faktörler arasında dirsekte meydana gelen kırık, çıkıklar da etkilidir. Bu gibi durumlarda şişliğin yanı sıra şiddetli ağrılar da görülmektedir. Kişinin bu durumda kolunu hareket ettirmemesi önerilmektedir.

Dirsek Şişmesi Belirtileri Nelerdir?

Dirsek şişmesinin ortaya çıkış sebebine göre şişliğin yanı sıra farklı belirtilerin de ortaya çıktığı görülmektedir. Bu belirtiler arasında şunlar yer almaktadır:

  • Kaslarda, eklemlerde şiddetli ağrı,
  • İltihap ve enfeksiyon,
  • Kas, eklem kemiklerde kasılma,
  • Bölgede sıcaklık, kızarma ve şişlik,
  • Dirsekte güç kaybı ve hissizlik,
  • Kollarda güç kaybı ve ağrı,
  • Dirsekten ses gelmesi
  • Kişinin stresli olması.

Dirsek Şişliği Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Dirsek şişliklerinde tedavi için öncelikte uzman bir doktor eşliğinde gerekli tetkiklerin yapılması ve sebebin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Ortaya çıkarılan sebebe göre uygun bir tedavi yöntemi uygulamak uygun bir adım olacaktır.Günlük travma, kaza ya da çarpmalardan meydana gelen dirsek şişkinliklerinde kırık, çıkık yoksa soğuk kompres uygulaması yapmak dirsekteki ağrı ve şişliğe iyi gelecektir. Kırık ya da çıkık olması durumunda ise kişinin acilen doktora gitmesi ve kolunu hiçbir şekilde hareket ettirmemesi tavsiye edilmektedir. Şişliğin kontrol altına alınması önemlidir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler