Burun Akıntısına Ne İyi Gelir?

Burun akıntısı, başta bakteri ve virüs kaynaklı hastalıklardan dolayı meydana gelen hastalıkların en belirgin semptomlarından bir tanesidir. Kişi tedavi edilmediği sürece giderek artan bir burun akıntısı yaşayabilmektedir.Burun akıntısının tedavi edilmesinde çeşitli yöntemler kullanılabilmektedir. Ancak kullanılan genel yöntemlerde başta akıntının kaynağının tespit edilmesi gerekmektedir. Kaynağın tespiti ve tedavi edilmesi kişinin bu durumdan tamamen kurtulmasını sağlamaktadır.

Dekontenjan İlaçlar

Bu tür ilaçlar genellikle burun spreyi şeklinde burna uygulanır. Genellikle burnun hafif tıkalı olduğu ve akıntının olduğu durumlarda kullanılır.Kullanım süresi 4 günü aşmamalıdır. Aksi halde kişide bağımlılık oluşabilir ve kişi burun damlası kullanmadan burundan nefes almakta zorluk yaşayabilmektedir.

Soğuk Algınlığı İlaçları

Genellikle grip ve soğuk algınlığında kullanılan ilaçlar burun akıntısının kısa süre içerisinde kesilmesini sağlamaktadır.Burada dikkat edilmesi gereken husus kişinin burun akıntısının kaynağıdır. Kaynağı farklı ise bu ilaçların kullanılması burun akıntısının geçmesini sağlamamaktadır.

Tuzlu Su

Tuzlu su, burun tıkanıklığında ya da burun akıntısının kıvamlı ve yoğun olduğu durumlarda tercih edilebilecek alternatif bir yöntemdir.Kişi bir tatlı kaşığı tuzu bir su bardağı su içerisinde iyice çözdürülmeli ve bu sudan birkaç damla alarak burna damlatılmalıdır. Uygulanan bu yöntem üç günden fazla kullanılmamalıdır. Aynı zamanda kullanılan tuz miktarının arttırılması kişinin burun mukozasını tahriş edebilir. Bu yüzden çok dikkat edilmelidir.

Antihistaminik İlaçlar

Antihistaminik ilaçlar özellikle alerjik reaksiyonlardan kaynaklı oluşan semptomları hafifletmek, ortadan kaldırmak amacıyla sık sık reçete edilmektedir.Alerjik reaksiyonlara bağlı oluşan burun akıntılarında, mevsimsel alerji sonucunda oluşan burun akıntılarında antihistaminikler kullanım açıcından oldukça faydalı bir ilaç grubudur. Kullanılan antihistaminik ilaçların doktor tarafından reçete edilmesi ve kullanım süresini aşmaması önemle dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir