Burnunuzu 10 saniye yukarı doğru itin ve neler olduğunu görün!

Eğer siz de burnunuzu ittiniz ve neler olduğunu merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Burnunuzu 10 saniye yukarı doğru ittikten sonra nelerin değiştiğine şahit olacaksınız. Burnunuzun yapısı, sinüsleriniz ve nefes alma şekliniz bu hareketle birlikte değişecek. Bunun yanı sıra, burnunuzun köprüsü ve burun deliklerinizde de hafif bir açılma hissedeceksiniz. Bu hareket, sinüslerinizdeki basıncı hafifletebilir ve nefes almanızı kolaylaştırabilir. Siz de burnunuzu itip, bu farkı kendiniz hissedebilirsiniz!

Burun Küçültme Egzersizleri

Dünyanın her yerinde pek çok insan güzel görünen bir burnu olsun diye kozmetik ameliyatlara tonlarca para harcıyor. Ancak bu ameliyatlar hem pahalıdır hem de beklenmedik komplikasyonları olabilir. Ama burnunuzun şeklini ve uzunluğunu gerçekten basit egzersizlerle değiştirebilirsiniz! Tabii ki, bu egzersizlerin ameliyatlar gibi hemen etki göstermeyeceklerini unutmamalısınız.

Kaş Bölgesi Masajı

Burnunuzun üst kısmından her iki elinizin orta parmağıyla hafifçe masaj yapmalısınız. Ortalama olarak sabah ve akşam 5 dakika yapabilirsiniz.

Burun Deliklerini Kapatma

Önce sağ burun deliğini başparmağınızla kapatın ve sol burun deliğinizden nefes alıp 5 saniye bekleyin. 5 saniye sonunda sol burun deliğinizi kapatarak aynı hareketi uygulayın. Her iki burun deliğine sabah ve akşam 5 defa uygulama yapmalısınız.

Burun Yan Masajı

İşaret parmağınızı ve orta parmağınızı burnunuzun yanına yerleştirin ve dudaklarınızı öne doğru uzatın ve parmaklarınızı elmacık kemiğinize doğru uzatın. Üçüncü hareketimizi sabah ve akşam 3 dakika boyunca takip edin.

Burun Ucu Çekme

Başparmağımızın ucuyla burnunuzu nazikçe yukarı ve aşağı doğru çekin. Bunu yaparken hafif bir baskı uygulayın. Sabah ve akşam 5 dakika tekrarlayın.

Üst Uç Masajı

Burun bölgenizin üst ucunu çekerek baş ve işaret parmağınızla masaj yapın. Sabah ve akşam 2-3 dakika masaj yapın.

Buz Uygulama

Hareket olarak temsil edilmese de buz koymak çok faydalıdır. Burun egzersizi sonrası burun bölgesinde oluşabilecek morluk ve şişliklerin önlenmesine yardımcı olur. Bu hareketler sonucunda hala kızarıklık ve morluk varsa bunları uygulamaktan kaçının.

Burun Yeniden Şekillendirme Egzersizleri

Elinize biraz yağ koyun ve birbirine sürterek iyice yedirin. Yağlı parmaklarınızla burnunuzun üst kısmından başlayarak, dairesel hareketler uygulayın ve yavaşça masaj yapın. Bu hareket kıkırdağın incelmesine ve şekillenmesine yardımcı olacaktır. Bunu kıkırdağa çok az baskı uygulayarak yapmalısınız. Burnunuza zarar vermemek için hafif dokunuş yeterlidir.

Burun Kaldırma Egzersizi

Sağ burun deliğine dokunmak için parmağınızı kullanın ve sol taraftan nefes alın. Ve beşe kadar sayarak nefesinizi tutun. 1 saniye sonra tüm nefesinizi vererek bu hareketi tekrarlayın. Ardından diğer burun deliğine tıklayın ve aynı işlemi tersi şekilde yapın. Her iki burun deliği için bu egzersizi 7.5 dakika olmak üzere toplam 15 dakika uygulayın.

Nasal Daraltma Egzersizi

Burnunuzu bir elinizin iki parmağıyla sabitleyin. Diğer elinizin parmağıyla burnun ucunu geriye doğru itin. Ağzınız kapalıyken yutuyormuş gibi davranın. Günde 20-30 kez tekrarlamalısın.

Diş Macunu Yardımıyla Burun Küçültme

Burnu ev yapımı yöntemlerle küçültmek mümkündür. Estetik operasyonlar hem pahalı hem de ağrılıdır. Ancak evinizde yapacağınız birkaç küçük egzersiz ve yöntem ile burnunuzu olduğundan daha küçük gösterebileceksiniz. İhtiyaç duyulan malzemeler şu şekilde gösterilmiştir: 1 tatlı kaşığı diş macunu, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş zencefil. Malzemelerden bir krem ​​yapmak için malzemeleri uygun şekilde karıştırın. Kalın bir kıvama gelince karışımı burnunuza fırça yardımı ile sürmelisiniz. Yarım saat bekledikten sonra yüzünüzü soğuk suyla temizleyin. Ayrıca temizlik için elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bu işlemi 10 gün takip ederseniz burnunuzdaki değişiklikten memnun kalacaksınız. Daha iyi görünmek için bu diş macunu, zencefil ve elma sirkesi karışımını haftalık olarak uygulamanız gerekir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir