Bebekte Kist

Kistlerin bazıları iyi huylu olduğu gibi bazıları ise kötü huyludurlar. Kişide kistin görülmesi, her zaman kanser ya da ameliyat gerektiren bir işlemi gerektirmez. Yetişkinlerde kist sorununa rastlanabildiği gibi, bu sorun yeni doğan bebeklerde hatta anne karnındaki bebeklerde dahi görülebilmektedir.Anne karnında ultrason sonucunda fark edilen bebekteki kistlerde, rahatsızlığın nedeni araştırılır. Bebeklerde kistin oluşması da yetişkinlerde olduğu gibi bir çok sebepten kaynaklanabilmektedir. Anne karnındaki embriyonun gelişim haftalarında organlarında oluşabilen bozukluk ve rahatsızlıklar, bebekte kistin oluşmasına neden olabilmektedir.Bebekteki kist her zaman tümörlere ve kansere işaret etmese de, bebek için sorun teşkil eder. Bu durumda uygulanacak tedavi yöntemi bebeğin kaçıncı haftasında olduğuna ve bebeğin gelişiminin ne aşamada olduğuna göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Bebekte Kist Nasıl Anlaşılır?

Bebek hamileliğin ilerleyen dönemlerinde ultrasonda izlenebilmekte ve organların durumu gözlemlenebilmektedir. Bebekte kist oluşup oluşmadığı ve gelişim bozukluğunun söz konusu olup olmadığı gibi durumlar doktorlar tarafından ultrason sayesinde anlaşılabilmektedir.Anne karnındayken bebeklerde kistlere çok fazla rastlanabilmektedir. Endişe duyulmasına gerek yoktur. Uzmanlar kistin büyüklüğü ve bulunduğu bölge gibi detayları incelerler ve tedavi sürecine başlanır. Bazı kistler hamileliğin belirli bir haftasında görülebilirken, ilerleyen süreçlerde kaybolabilmektedir. Ancak bu her zaman geçerli değildir.

Bebekte Kist Tedavisi

Bebekte görülen kist ciddi bir sağlık sorunu teşkil ediyorsa, şartlara göre bebeğin erken doğumuna karar verilebilmektedir. Sezaryanla bebek anne karnından alınarak, hemen tedavi sürecine başlanabilmektedir. Ancak bu yöntem kistin büyüklüğü ve kistin bebeğin sağlığını tehdit edip etmemesine göre değişebilmektedir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri