Bebeklerde kulak ağrısı nasıl geçer?

Bebeklerin kulak ağrısı olduğu nasıl anlaşılır?

Bebeklerde kulak ağrısı oldukça sık rastlanılan bir durumdur. Bebeğin gelişim dönemlerinde bu sorunlar oldukça çok görülür. Ancak yeni anneler, bebeklerinde kulak ağrısı durumundan oldukça müzdariptir. Çünkü yeni anne olan birisi bebeğin kulağının ağrıdığını anlayamayabilir. Özellikli geceleri bebeğin bitmek bilmeyen ağlama sesleriyle uyanan ve geceleri zehir olan anne babalar, bu durumun öneminin farkındadır.Öte yandan bebekte bu sorununu anlatamayacağı için çeşitli yöntemlerle “anne benim kulağım ağrıyor” demeye çalışır. İşte bu makalemizde bebeğin kulak ağrısı olduğu nasıl anlaşılır? Sorusuna cevap verip, bebeklerde kulak ağrısı nasıl geçer? ve bebeklerde kulak ağrısı nedenleri nelerdir? gibi soruları cevaplandıracağız.

Bebeklerde kulak ağrısı nedenleri

Bebeklerde oluşan kulak ağrılarının nasıl geçeceğini öğrenmek için önce nedenlerine göz atmamız gerekiyor. Madde madde bebeklerde kulak ağrılarının nedenlerine göz atalım.-Kulak kirleri ve çeşitli enfeksiyonlarBebeklerde kulak kiri, kulak ağrısına neden olabilir. Çünkü kulak kirleri çeşitli enfeksiyonlara sebebiyet verebilir. Siz siz olun, bebeğin kulaklarını daima kontrol edin ve temiz tutun. Ancak kulak temizliği yaparken dikkat edin ve sadece dışını temizleyin. Kulak içini zaten vücut kendisi temizlemektedir.-Bebeğin kulağına su kaçmasıBebişleri duş aldırırken oldukça dikkatli olmalısınız. Bebeğin kulağına kaçan bir damla su, sizin kafadan bir haftanızı zehir edebilir. Özellikle bebeğe duş aldırırken, bebek sağlığına olumsuz etkisi olmayan hijyen ürünleri kullanmalısınız. Çünkü neyden yapıldığı belli olmayan bir şampuanın bebeğin kulağına suyla birlikte girmesi de bebekte kulak ağrısına neden olabilir.-Süt dişi çıkarmaBebekler diş çıkarırken ağız, çene ve kulak ağrısı çekmektedirler. Özellikle arka dişleri yeni yeni oluşmaya başladığı zaman bebeklerde sık sık kulak ağrısı görülür. Bu sorundan müzdarip o kadar çok anne var ki aşağıda Türkiye de bu sorunu en çok aratan illerin canlı ve güncel verilerini paylaşacağım.Bebeklerde kulak ağrısı sorgusunu en çok aratan illerBu veriler canlıdır ve güncel kalacaktır.-Kulağa kaçan zararlı, delici ve yaralayıcı yabancı cisimlerBebekler genelde oldukça meraklı varlıklardır. Ne bulurlarsa ağızlarına burunlarına veya kulaklarına götürürler. Bu yabancı cisimler (oyuncak vb.) çocuklarda ciddi yaralanmalara yol açabilir, yanı sıra kulak ağrısına da sebep olabilirler. Kulağa kaçan yabancı cisim bebeğin kulak zarını yırtabilir veya kulak içinde farklı sorunlara sebep olarak kulağın yapısı bozabilirler. Dikkatli olmakta fayda var ?-Basınç dolu yolculuklarBebeğin kulak ağrısının nedenlerinden birisi de basınçtır. Bebekler uzun yolculuklara dayanamazlar. Örneğin, uçakla bir yere seyahat etmeniz gerekiyor. Bebeğinizle uçağa bindiniz. Uçak kalktı uçuyor. Tam bu sırada oluşan basınç bebeğinizin kulaklarına ağrı vereceği için bebek direk ağlamaya başlayacaktır.Bizim size önerimiz uçak yolculuklarında bebeğe bir şeyler çiğnetmeniz veya bir şeyler içirmeniz yönünde olacaktır. Ayrıca bebeği emzirmekte bir çözüm yoludur. Uçuş süreci boyunca bebeğin kulak ağrısı olmayacaktır.-Uzun süreli sıvı temasıUzun süren sıvı teması bebeklerde kulak ağrısına neden olacaktır. Havuz, deniz gibi yerlerde bebekler çok fazla zaman geçirmemelidir. Çünkü bu yerler bir hastalığın bulaşmasını ve bebeğe geçmesini kolaylaştıran yerlerdir.-Gürültülü ortamlarBebeklerin gürültülü ortamlarda bulunması kulak zarlarını zorlayacağı için kulak ağrısına neden olacaktır.-Rüzgarlı ve kasvetli hava durumuRüzgarlı ve kasvetli havalarda bebekleri dışarı çıkarmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü bebeklerin kulaklarına yel girmesi sonucu kulakları ağrıyabilir ve çınlayabilir. Akşamları huzursuz uykularının nedeni de budur.

Bebeğin kulak ağrısı olduğu nasıl anlaşılır?

Öncelikle bebek, kulak ağrısı olduğu zaman şiddetli bir şekilde ağlamaya başlayacaktır. Diğer ağlamalarından farklı olduğunu zaten hissedeceksiniz. Bunun dışında el ve kollarıyla da kulağını işaret etmeye çalışacaktır. Ellerini kulağına götürerek ağlayan bebekte çok net kulak ağrısı vardır. Bunun dışında bebek kucağınızdayken ağlıyorsa kulağını omzuna sürtmeye çalışacaktır ve ağrıyan kulağın olduğu tarafa doğru kafasını eğecektir.Aynı zamanda bebek geceleri uyuyamaz ve hafif ateş gözlemlenebilir. Öte yandan bebek iştahını da kaybedecektir ve yemek yemeyi azaltacaktır. Bebeklerde kulak ağrısını bu şekilde anlayabilirsiniz. Ancak bebek şiddetli bir şekilde ağlıyorsa kulak ağrısı çok ilerlemiş ve baş ağrısına neden olmuş demektir. Bebek bu durumda elleriyle başına işaret edecektir. Bu raddede bebeği doktora göstermenizi tavsiye ederiz.

Bebeklerde kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısını evde bile geçirecek doğal ve sağlıklı yöntemler

Bebeğin kulak ağrısını evde geçirmenin birkaç doğal yolu vardır. Bu yollar ilaçsız ve sağlıklıdır. Her bebeğe rahatlıkla uygulanabilir.Bebeklerde kulak ağrısını önleyecek birinci yöntem: Zeytinyağıİşlem görmemiş has zeytin yağı bebeğin ağrıyan kulağına damlatılır. Bir damla yeterli olacaktır. Ardından ağrıyan kulak pamuk ile kapatılır.İkinci yöntem: Soğan suyuBebeğin ağrıyan kulağını tespit ettikten sonra birkaç damla soğan suyu damlatmanız bebeğin kulak ağrısını ve buna bağlı olan baş ağrısını anında kesecektir. Soğan suyunu damlattıktan sonra yine pamuk ile kulak deliğini kapatmayı unutmayın.Üçüncü yöntem: Anne sütüAnne sütü bebek için her zaman şifa olmuştur. Her derde deva olan bu doğal ilacı bebeğin ağrıyan kulağına birazcık sağmak bebeği canlandıracaktır. Ardından tekrar pamuk ile kulağı kapatınız.Bu yöntemlerin dışında bebeğinizin aşılarını güncel tutmak ve bebeğinizi sigara içilen ortamlardan uzak tutmak onun sağlıklı bir birey olmasını sağlayacaktır. Ayrıca bebeğinizi, en az ilk altı ay emzirmeyi ihmal etmeyin. Bebeğin gelişimi için anne sütü kesinlikle bir numaralı besindir. Bu süreçte sizde iyi beslenmeli ve zararlı gıdalardan vücudunuzu uzak tutmalısınız.Bu yöntemlerden sonra bebeğiniz iki-üç gün deliksiz uyuyacaktır. Kulak ağrısı yüzünden uyku uyuyamayan bebeklerde rahatlama hissi o kadar kuvvetlidir ki iki gün kadar deliksiz mışıl mışıl uyuyabilirler. Doktor kontrollerinizi aksatmayın ve bebeğinizin sağlığını önemseyin. Unutmayın ki bebeğinizin bir numaralı ve tek dayanağı sizsiniz.Yorum yapmayı unutmayın. Sizden sonraki okurlarımız süreci merak edebilir. Bu sebeple uygulamalardan sonra aşağıya yorum bırakırsanız hem bize hem de sonraki okurlarımıza çok yardımcı olacaksınız. Yorumlarınız bizim içinde değerlidir. Yorumlarınız göz önüne alınarak makalelerimizi devamlı olarak güncellemekteyiz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir