İncirli Kup Tarifi

 

Mevsiminde meyve ve sebze tüketimi vitamin ve mineral ihtiyaçlarınızı karşılamaya destek, ekonomik ve ulaşılabilir olmaktadır. Eylül ayı meyvelerinden taze incir de hem lezzetli hem de oldukça faydalı bir alternatif olabilir. Taze incir özellikle kabızlık karşıtı bir meyve olarak bilinmektedir. İçerisindeki lifler sayesinde sindirim dostu, prebiyotik olarak bağırsak hareketlerini arttırmaya yardım eder.  Ayrıca içerisindeki polifenol adı verilen antioksidan bileşikler sayesinde hücre hasarına karşı koruyucu rol oynar.  Fit ara öğün tarifleri için harika tatlı tada sahiptir. Yoğurtları tatlandırmak, kekleri lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz. Bu sayede fit ara öğünler hazırlayabilirsiniz. İncirli kup tarifimiz de sağlıklı, fit ve lezzetli bir ara öğün alternatifi olacaktır. İncirle yapabileceğiniz diğer bir lezzetli tarifimiz incir uyutması için tıklayabilirsiniz.

MALZEMELER (1-2 KİŞİLİK)

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 adet taze incir
  • Süsleme için ceviz, chia tohumu, yulaf ezmesi

Yapılışı:

Yulaf ezmesi ve chia tohumu tariflerinden de olan bol lifli ve tatlı bir kup için öncelikle yoğurt ve balı karıştırın. Daha sonra kupun alt kısmına 2 yemek kaşığı ballı yoğurdu ekleyin. Taze inciri dilimleyin ve kupun kenarlarına dizin. Kalan incir parçalarını yoğurdun üzerine alın. En üstü chia tohumu, yulaf ve ceviz ile süsleyin. 1 kup sadece 188 kalori olmaktadır. Ara öğünlerinize eylül ayı meyveleri ile lezzetli kuplar hazırlayabilirsiniz. Taze incir kullanmanız hem kan şekerini dengelemeye hem de tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilir. Ayrıca kilo kontrolü için de lifli meyveler destekleyici etki gösterir. 1 porsiyon meyve hakkınız yerine 1 büyük boy incir veya 2 küçük adet incir tüketebilirsiniz.  Meyve kalorilerini merak ediyorsanız linke tıklayabilirsiniz.

Yulaf ezmesi ve chia tohumuna tariflerde sıkça yer vermemizin sebepleri de oldukça besleyici olmalarıdır. Chia tohumu da yulaf ezmesi de birçok tarifte kullanılabilen çok yönlü besinlerdir. Chia tohumlu yulaf lapası, chia tohumlu yulaflı yoğurt gibi alternatifler beslenmeye eklenebilir. Örneğin 2 besin de kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardım edebilirler. Bu yüzden birlikte etkileri daha çok artar. Ayrıca antioksidanlarca zengindirler ve bu sayede vücudu hastalıklara karşı korur. Chia tohumu, yulaf ezmesi ve meyveler içerdikleri lifler sayesinde bağırsaklarınızdaki sağlıklı bakterilerin artmasına da destek olurlar. Ek olarak bu besinleri beslenmenize eklemeniz tokluk süresini uzatmaya destek olarak kilo kontrolü ve zayıflama için tercih edilmektedirler.

Bunları da Okumalısınız :  Cheesecake Tadında Fit Toplar

 

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler