Evde doğal peeling tarifleri, cildinizin sağlıklı ve taze görünmesini sağlayacak harika bir yoldur. Doğal malzemeler kullanarak hazırlanan bu tarifler, evde kolayca yapılabilir ve cildinize zararlı kimyasallar içermez. Evde yapılabilecek doğal peeling malzemeleri arasında toz kahve, şeker, tuz, avokado, zeytinyağı gibi ürünler bulunmaktadır. Bu malzemeleri karıştırarak cildinize uygulayabilir veya maskelerinizin içine ekleyebilirsiniz. Kendi ev yapımı doğal peelinglerinizle, cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulup, daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.
Peeling Nedir?
Peeling, ciltteki ölü derileri arındırma amacıyla yapılan derinlemesine yüz temizliğidir. Deri dökülmeden önce cildimiz mat bir görüntüye kavuşur ki bu da peeling yapma zamanının geldiğini ifade eder. Peeling, yüzde kabuk gören eski deriyi soymaktır. Sadece yüzde değil vücuda uygulanan peelingler de çok kullanılır.
Peeling Çeşitleri
Yüzde yapılan peeling çeşitleri üçe ayrılır: yüzeysel, orta derin ve derin peeling.
Yüzeysel Peeling
Yüzeysel peelingler, evde uyguladığımız tamamen ölü deriyi temizleyici nitelikte olan çeşidi. Ayrıca, siyah noktaları yok etme, cilde elastikiyet kazandırma ve gerginleştirme özelliği de vardır. Peeling yapıldıktan hemen sonra güneşe çıkmamak önemlidir. Ortaya çıkan yeni deri ince olacağından kolayca güneş ve çevre faktörlerinden etkilenebilir.
Orta Derin Peeling
Orta derin peelingler, uzun vadede çeşitli lekelerden ve ciltteki ton farklılığından kurtulmak için yapılır. Uzman tarafından öngörülen aralıklarda yapılır.
Derin Peeling
Derin peelingler, kimyasal peelingler olup derin sivilce yaraları, kırışıklık ve yüzde bulunan yara izlerini yok etmek amacıyla yapılır. Cilt derinlemesine soyulduğundan 10 gün kadar iyileşme süreci vardır. Yanma ve kızarıklık görülür. Dermatologlarca uygun görülürse yaptırılmalıdır. Yüzde tahrişlere neden olabilir. Yaz aylarında kesinlikle yapılmaz.
Peeling Yapmanın Püf Noktaları
Yüzeysel peeling yapmak istiyorsanız akşam duş yaptıktan sonraki saatleri tercih etmelisiniz. Sıcak su ve buhar yardımıyla açılan gözeneklere daha iyi tutunmasını sağlar. Kesinlikle cildinizi sabunla temizlemeden ya da makyajını çıkarmadan yüze uygulamayınız. Göz ve dudak çevresi hariç yüzünüzde uygulayacağınız peelinginizi yapmadan önce saçlarınızı mutlaka yüzünüzden uzak tutacak önlemleri alın. Temiz ve kuru cildinize parmak uçlarınızla dairesel hareketle uygulayın. Eğer yüz fırçanız varsa fazla bastırmadan da kullanabilirsiniz. Biraz kurumasını bekledikten sonra eğer soyulabilir nitelikte olansa çekip çıkarabilirsiniz. Genelde ise ılık su ile yine dairesel hareketler yardımıyla temizlenir. Alerjik bir bünyeniz var ise elinizin üzerinde mutlaka kullanacağınız ürünü deneyin. İster kozmetik olsun ister evde yapılan olsun vücudunuz tepki gösterebilir. Peeling uygulamasından sonra yeni cildinize nemlendirici ile bakımınız tamamlaın.
Peeling Maskeleri
Şeker Peelingi: 1 tatlı kaşığı toz şekeri, 1 çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Yüz