Skolyozlu Gençler Ne Yapmalı, Ne Yapmamalı?

Skolyoz, birçok genç için hayatlarını olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Skolyozlu gençlerin doğru tedavi ve yaşam tarzı seçimleri yapması oldukça önemlidir. Bu yazıda, skolyozlu gençlerin ne yapması ve ne yapmaması gerektiği hakkında SEO uyumlu tavsiyeler bulabilirsiniz.

Skolyoz, toplumda yeterince bilinmeyen bir sorundur ve özellikle çocuk ve gençlerde ortaya çıkması anne babaları endişelendirir. Sırtta eğrilik, omuz düşüklüğü ve göğüste asimetri gibi durumlar skolyozu düşündürür. Skolyoz yalnızca görünüşü etkilemekle kalmaz; kas ağrılarına, eklem sorunlarına, hareket kısıtlılığına ve ileri evrelerde solunum problemlerine de neden olabilir.

Gençlerde görülen skolyoz’un büyük bir kısmının nedeni bilinmez ve bu tür skolyozlara tıp dilinde idiyopatik skolyoz denir. Skolyoza neden olan duruş bozukluğu veya okul çantasını yanlış taşımak gibi durumlar ise yanlıştır.

Skolyozlu gençler ve ailelerinin yapmaması gereken şeylerin başında 15 dereceden az skolyozlarda beklemek gelir. Skolyoz grafisi çekilir ve doktor takip etmek gerektiğini söylerse bile çocuk, uygun sporlar ve fizyoterapist eşliğinde egzersizler yaparak güçlendirmelidir.

Cep telefonu ve tablete uzun süre bakmak, yüzmeyi aşırıya kaçmak, ikili mücadele içeren sporlar, sırt çantasını tek omuzda taşımak ve yüzüstü uyumak da skolyoz hastalarının yapmaması gerekenler arasındadır.

Skolyozlu çocukların rahat ettiren uygun yatağı bulmak için birkaç deneme yapmak gerekebilir ve gece uyku için karanlık bir ortam sağlanması yararlıdır. Ayrıca germe-esneme egzersizleri yapmak, skolyozda faydalı olabilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler