Sinüs enfeksiyonu için kanıtlanmış evde 7 doğal çözüm

Sinüs enfeksiyonu, yüz, burun ve baş ağrısı gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Ancak, ilaç tedavisi yan etkilerine neden olabilir ve uzun süreli kullanımı önerilmez. Bunun yerine, evdeki doğal çözümler denenebilir. Bu yazımızda sizler için, kanıtlanmış 7 doğal çözümü sıraladık. İşte, sinüs enfeksiyonu için evde deneyebileceğiniz doğal çözümler!
Sinüs Enfeksiyonu İçin Kanıtlanmış 7 Doğal Çözüm

Sinüs enfeksiyonu (burun boşluğu iltihabı) problemleri, birçok insan için oldukça yaygındır. Ancak, evde kolayca uygulanabilen bazı doğal çözümler ile semptomlarınızı hafifletebilirsiniz.

1. Okaliptüs ile buhar solumak

Okaliptüs, nane suyu ve safran çayı ile birlikte buhar solumak gibi bazı ev ilaçları, sinüs enfeksiyonu sorununu azaltmaya yardımcı olan iltihap önleyici, balgam söktürücü ve antiseptik özellikler içerir. Yüzdeki ağrı, basınç, burun tıkanıklığı, öksürük gibi sinüs enfeksiyonu semptomlarını hafifletmeye yardımcı olurlar.

2. Tuzlu su ile burun ve sinüs drenajı

Sinüs enfeksiyonu için başka bir doğal çare de tuzlu su ile burun ve sinüs drenajıdır. Bu, aşırı akıntıyı ortadan kaldırmaya ve semptomları hafifletmeye yardımcı olduğu gibi iltihabı da azaltmaya yardımcı olur.

3. Isırganlı nane suyu

Alerjik sinüzit için evde iyi bir çare, ısırgan otu ile nane suyu içmektir. Bu karışım aynı zamanda sinüs tahrişini azaltmaya ve salgıları ortadan kaldırmaya yardımcı olan anti-inflamatuar, anti-alerjik ve dekonjestan özellikler içerir.

4. Papatya solumak

Papatyanın solunması, mükemmel sakinleştirici özellikler içerdiğinden, sinüs enfeksiyonları için mükemmel bir çaredir. Buharını teneffüs etmek, solunum yollarını ısıtabilir ve nemlendirebilir, bu da sinüzite bağlı rahatsızlığı giderir.

5. Safran çayı

Safran, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip bir madde olan kurkumin açısından zengindir. Yüzdeki ağrı ve baskıya yardımcı olabilecek iltihaplanma semptomlarının yanı sıra sinüs enfeksiyonlarıyla birlikte gelen gen

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler