Saçları Hızlı Uzatma Taktikleri, Saçlarınız Hızlı Uzasın

Saç nasıl çabuk uzar, kısa saçlardan hoşlanan kadınlar olsa da, kadınların büyük bir  çoğunluğu uzun, gür, parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Sağlıklı saçlar kadını daha da çekici ve bakımlı gösterir. Peki saçların hızlı uzaması için ne yapmak gerekir, çabuk saç uzatma yöntemleri nelerdir, saçlarımız nasıl çabucak uzar? Size çabuk saç uzatmak için tavsiyelerimiz var. İşte natürel ve son derece etkili tarifler.Saçların hızlı uzaması için saç diplerinin ve saç tellerinin sağlıklı olması şarttır. Bu sebeple saçların hızlı uzayabilmesi için öncelikle saçların sağlığını koruyabilmek gerekir.Dengeli ve yeterli beslenme saç sağlığındaki ilk ölçüttür. Saçların uzaması ve varlığını koruyabilmesi için gerekli mineral ve vitaminlerin tüketilmesi son derece önemlidir. Protein, kalsiyum, demir, çinko, manganez, A, B, C ve E vitaminleri başta olmak üzere saç için gerekli tüm elementleri besinler yoluyla almamız gerekir.Bunun dışında çabuk saç uzatmak için düzenli bakım yapmak şarttır. Saçlar bilhassa mevsim geçişlerinde çok hassaslaşır, dökülür ve cansızlaşır. Mevsim dönümlerinde saçların uçlarından birkaç santim kestirmek, onların daha sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlar.Saçlar; kireçli ve klorlu sular, duman, is, toz kir, güneş, deniz ve havuz suyu gibi dış etmenlerden kolayca etkilenerek kırılır, cansızlaşır ve matlaşırlar. Bu etmenlere karşı saçlar koruma altına alınmalı, her deniz sezonundan sonra mutlaka yeterli bakım yapılmalıdır.Saçların hızlı uzaması için etkili bir bal maskesi yapmaya ne dersiniz?İşte size çabuk saç uzatmak için bal maskesi tarifi…

  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çubuk tarçın

Yapılışı:

  • 1 adet çubuk tarçını 1 çay bardağı suda bir taşım kaynatın. Su kaynayınca içine 2 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Tarçın çubuğunu çıkarmadan karışımı oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Maske soğuduğunda saç diplerinize güzelce yedirin. Bu maskeyi haftada 1 sefer uygulayabilirsiniz.
  • Yumurta akı da çabuk saç uzatma konusunda size destek olacak malzemelerden birisidir. Yumurta akını çırpın ve saçlarınıza sürün. Daha sonra saçlarınızı streç filmle sararak 2-3 saat bekletin ve yıkayın. Bu maskeyi düzenli uyguladığınızda saçlarınız hem daha hızlı uzayacak hem de güçlü ve sağlıklı olacaktır.

Saçların hızlı uzaması için doğanın sihirli elinden şifa alabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir