2020-2021 Türkiye’miz ekonomisinde “Gündemdekiler 2021”

2020-2021 yılları Türkiye ekonomisi için oldukça zorlu geçti ve COVID-19 pandemisi nedeniyle birçok sektörün olumsuz etkilendiği görüldü. Ancak, Türkiye ekonomisi 2021 yılına yenilikçi adımlarla girerek toparlanma sürecine hızla devam ediyor.

2021 yılında Türkiye ekonomisinde özellikle güncel konular arasında yer alan turizm sektörü, inovasyon, teknoloji, tarım ve sanayi gibi alanlarda atılımlar yapılıyor. Yapılan yatırımlar, destekler ve teşvikler sayesinde bu sektörlerde büyüme sağlanması hedefleniyor.

2021 yılında Türkiye ekonomisi için beklentiler oldukça yüksek, ancak yapılan çalışmalar ve alınan önlemler sayesinde bu hedeflerin gerçekleşmesi için tüm imkanlar seferber ediliyor. Bu süreçte Türkiye’nin ekonomik kalkınması için yapılan çalışmaların tamamına ilişkin ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler, “Gündemdekiler 2021” konulu makaleye göz atabilirler.

Türkiye İhracatında Covid-19 Süreci

TİM tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ihracatında Covid-19 sürecinde 44 ülkeye aktif ihracat gerçekleştirilmiştir. ABD, en yüksek ihracat rakamlarına ulaşılan ülke konumunda bulunuyor.

2020 Yılı İhracat Rakamları ve 2021 Hedefi

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan tarafından yapılan açıklamada, 2020 yılında 165 milyar dolar üzerinde 17 ilimizden 226 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir. 2021 yılında ise ihracatta 184 milyar dolar üzerinde bir hedef belirlenmiştir. Hububat, mobilya, çimento, yaş meyve ve sebze, halı, otomotiv, kimyevi maddeler ve hazır giyim sektörlerinde de yurtdışına ticaret gerçekleştirilmiştir.

Türkiye Ekonomisi

TÜSİAD tarafından düzenlenen bir webinarda, moderatörlüğünü Hande Demirel’in yaptığı etkinlikte, Türkiye’nin ekonomisi için 220 milyar dolarlık kaynak yaratmasının gerekliliği ele alınmıştır. Sermaye probleminin yüksek olduğu globalde, güven ve getiri ile yatırım yapılma imkanı sağlanacaktır. İstihdam ve ürün çıktısı ile ihracat arttırılarak, Türkiye’nin ekonomisinde hedeflenen 220 milyar dolarlık rakam aşılabilecektir.

Global Gündem ve Türkiye

WHO’nun açıklamasına göre, “Herkes emniyette olmadıkça, kimse emniyette değildir.” bakış açısıyla, global koordinasyonun önemine dikkat çekilmektedir. Türkiye’de alınan sıkı para politikaları ile birlikte bir dönem iyileştirmeler yapılacak, yenilikler sağlanacaktır. Yatırımların ve üretimin arttırılması ile istihdam sağlanacaktır. Hukuk, ekonomi ve hayat boyu her düzeyde eğitimin önemi kavrayabilen toplumlar ve toplumsal öncüler aracılığıyla, toplumsal sürdürülebilir refah düzeyi yükselecektir.

Sağlıkta Dönüşüm

Sağlıkta dönüşümün sağlanması ve farkındalık yaratılması amacıyla dokuz ana başlıkla bir webinar serisi düzenlenecektir. Gelecekteki ortak sağlığın koşulları, toplantılar aracılığıyla ele alınacaktır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir