Terenin akciğere, cilde faydaları neler, hangi organa iyi gelir?

Terenin sağlığımıza birçok faydası bulunmaktadır. Bu bitkinin en belirgin faydaları ise akciğerlere ve cilde olan etkileridir. Teren, akciğerlerdeki enfeksiyonları gidererek solunum yollarını rahatlatır. Ayrıca, cilt problemlerine iyi gelir ve cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Teren aynı zamanda böbreklere, karaciğere ve sindirim sistemi gibi diğer organlara da iyi gelir. Sağlık için doğal çözümler arayanlar için teren şifalı bitkiler arasında mutlaka yer almalıdır.

Terenin Sağlığa Faydaları

İnsan sağlığına en faydası en yüksek olan sebzelerin listesi açıklandı. ABD’de gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarına göre sağlığa en faydalı sebze ise tere oldu. Peki, ‘Terenin faydaları nelerdir?’ İnsan sağlığına en faydalı sebze terenin sağlığa olan faydalarını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Listenin Bir Numarası Terenin Sağlığa Faydaları

Bir insanın gün içerisinde en az 5 defa sebze ve meyve tüketmesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilmektedir. Sağlığa en faydalı sebze olan tere, kadın hastalıklarından sindirim sistemine kadar birçok alanda fayda sağlamaktadır.

Terenin Faydaları Nelerdir? Hangi Organa İyi Gelir?

Terenin faydaları nelerdir, hangi organlara iyi gelir, sıklıkla araştırılan bir konudur. İnsan sağlığına sayısız faydaları olan tere, bir sebze türü olarak kadın hastalıklarından solunum yollarına kadar birçok alanda olumlu etki göstermektedir.

Kadın hastalıklarına iyi gelir

İçeriğindeki mineraller sayesinde kadınların adet döngüsüne düzenleyen tere, kadınlarda adet bozukluklarına çok iyi gelmektedir. Ayrıca bol miktarda içerdiği demir minerali ve protein ile bebeğini emziren annelerin sütünün artmasına yardımcı olmaktadır. Yine doğumun ardından terenin bol tüketilmesi birçok uzman tarafından annelere önerilir.

Sindirim sistemine iyi gelir

Kanı temizlediği için iştahı açmakta oldukça etkili olan tere, kabızlık problemi yaşayanlarda da laksatif ve müshil olarak kullanılmaktadır. Terenin tohumları ve balın karıştırılmasıyla hazırlanan kür ise dizanteri hastalığının tedavisinde oldukça etkilidir. Bağırsakları hareketlendiren tere, bağırsakları temizleyerek bağırsak sağlığına ciddi katkı sağlamaktadır. Bağırsakların hareketli olması ise kilo verme sürecinde de etkilidir.

Solunum yollarına faydalıdır

Terenin tohumları çiğnenerek de tüketilebilmektedir. Baş ağrısı, öksürük, bronşit ve astım gibi sağlık problemlerinin tedavisinde tere çiğnenerek tüketilmesi oldukça etkilidir. Aynı zamanda nefesi açtığı için nefes daralmasına da iyi gelmektedir. Astım hastalığının neden olduğu şiddetli öksürüklerin hafiflemesinde tere tohumunun çiğnenerek tüketilmesi yöntemi önerilmektedir. Terenin akciğer rahatsızlıklarına da olumlu etkileri vardır.

Kansızlığa iyi gelir

Aynı zamanda kan yapıcı özelliğinden dolayı terenin düzenli olarak tüketilmesi kansızlığın giderilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca tere tohumu, hemoglobin seviyesini yükseltmektedir. Bu sayede demir eksikliğinin yol açtığı sağlık problemlerine iyi gelmektedir.

Şeker hastalığına iyi gelir

Terenin diyabet hastalığı üzerindeki etkisine dair yeterli araştırma henüz yapılmamış olmasına rağmen, bazı araştırmalar terenin diyabet hastaları için bir tehdit unsuru olmadığını göstermektedir. Hatta tere tohumlarının içeriğindeki bazı maddelerin kan şekerinin dengelenmesinde etkili olduğu bilinmektedir. Ancak dozu ile ilgili net bir bilgi olmadığından dolayı tüketmeden önce hekime danışılması tavsiye edilir.

Kanser riskini düşürür

Kanser hastalığının baş sebebi serbest radikallerle savaşan antioksidanları içeriğinde barındıran terenin tohumları kanserli hücrelerin neden olduğu zararlı etkileri yok ederek kanserli hücrelerin yıkıcı etkilerini azaltmaktadır.

Kilo verdirir

Tere, bağırsakları hareketlendirip sağlıklı çalıştırarak kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Ayrıca yağ yakan hücrelerin sağlıklı çalışmasında da etkili olduğu bilinmektedir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri