Prematüre bebek sahibi aileler bebeklerini online sistem ile görüyorlar!

Prematüre bebek sahibi olan aileler, bebeklerini online sistem aracılığıyla rahatlıkla görebiliyorlar. Bu sayede, bebekleriyle daha sıkı bir bağ kurabilir ve onların sağlık durumlarının takibini daha yakından yapabilirler. Online sistemle yapılan bu görüntülü iletişim, ailelerin endişelerini azaltarak, bebeklerinin sağlık durumu hakkında daha bilinçli olmalarını sağlıyor. Bebeklerinin gelişimini yakından takip etmek isteyen aileler, online sistem sayesinde her an bebeklerinin yanında olma imkanına sahip oluyorlar.
Prematüre Bebeklerin Tedavi Sürecinde Online Sistem

Ülkemizde görülen yeni tip koronavirüs salgını, prematüre bebek sahibi olan aileleri de zor durumda bıraktı. Salgın sürecinde alınan tedbirlerden dolayı prematüre bebeklerini göremeyen aileler için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, online sistem geliştirerek ailelerin bebeklerini kamera karşısında görmelerini sağladı. Bu uygulama, aileler tarafından oldukça takdir ediliyor.

Prematüre Bebeklerin Tedavi Süreci

Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, prematüre bebeklerin özel bir ilgi istediğini belirtiyor ve tedavi sürecinin sabır gerektirdiğini söylüyor. Tedavi sürecinde ailelerin bebeklerini görmesi, ailelere büyük moral sağlıyor. Bu bebeklerin tedavi süreci uzun ve sabır gerektiriyor. Bu bebeklerin hastanedeki tedavi süreci tamamlandıktan sonra bile özel bakıma ve ilgiye ihtiyacı var. Salgın döneminde aileler eğitimle bilinçlenirken, aynı zamanda bebeklerine nasıl bakacakları hakkında da detaylı bilgi alıyorlar.

Online Prematüre Akademi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, online prematüre akademi adıyla bir eğitim programı başlattı. Bu eğitim programı sayesinde anneler, bebeklerin taburcu işlemlerinden sonra nasıl bir yol izleyecekleri hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Ayrıca eğitimli hemşireler tarafından bebeklere uygulanan tedaviler ve günlük sağlık durumları hakkında aileler bilgilendiriliyor. Bu sayede aileler, bebekleriyle iletişimlerini geliştiriyor ve bebeklerine nasıl bakacaklarını öğreniyorlar.

Etkili İletişim Kurulumu

Online sistem sayesinde sadece bebeğin annesi ve babası değil, aynı zamanda kardeşleri, büyük anneleri ve büyük babaları da bebekle iletişim kurabiliyorlar. Pandemi döneminde başlatılan bu uygulama, salgından sonrada da sürdürülecek. Ailelerin bebeklerinin tedavi sürecine ve bakımına katılmaları, çok faydalı bir sistem olduğunu kanıtlıyor. Bu süreçte ailelere destek olmak ve onları bilgilendirmek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin birinci önceliği. Prematüre bebek sahibi olan aileler, zorlu bir süreç yaşasalar da özveriyle bebeklerine bakıyorlar. Bu uygulama, onların işlerini bir nebze olsun kolaylaştırıyor.

Sonuç

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, prematüre bebek sahibi olan aileler için online sistem geliştirerek, ailelerin bebeklerini kamera karşısında görmelerini sağlıyor. Bu uygulama, sadece annelerin değil, tüm aile bireylerinin bebekleriyle iletişim kurmasına olanak sağlıyor. Online prematüre akademi sayesinde aileler, bebeklerinin tedavi süreci hakkında detaylı bilgi edinirken, bebeklerine nasıl bakacakları konusunda da eğitiliyorlar. Salgından sonra da sürdürülmesi planlanan bu uygulama, ailelerin işlerini kolaylaştırıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler

tokat haberleri