Hacamat Takvimi

Hacamat, deriye küçük kesiler yaparak vakum yoluyla kan alınmasıdır. Eski Mısırlılara kadar giden tıp yöntemlerinden olan hacamatın pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir.5000 yıl öncesine dayanan  bir çeşit akupunktur yöntemi olan hacamat, derinin neşterle çizilip ağzı geniş bir bardak, şişe yahut kavanozla kanın çekilmesi şeklinde yapılır. Hacamat genellikle ağrı, sızı yahut hastalık olan organın yakın yerlerine yapılır.Hacamatın çoğu hastalığa iyi geldiği de söylenmektedir. Başta akıl hastalıklarına, cüzzam, gece körlüğü, göz, diş, kulak, alaca, baş ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geldiği söylenmektedir.Hacamatın bağışıklık sistemini de güçlendirdiği bilinmektedir. Vücuda direnç verir. Kan ve dokulardaki gaz ve toksik maddeleri atar, ödemi söker, kan üreten organları uyarır,  ağrıları giderir, hastalıkları önler, beyin fonksiyonlarını canlandırır.Hacamat bel ve boyun ağrılarına, karaciğer ve kalp hastalıklarına, eklem ağrılarına, boyun fıtığına, psikolojik hastalıklara iyi gelmektedir.Göze fer verir, gözlerdeki görme kabiliyetini arttırır, sözgelimi başından hacamat olan birisi bunun etkilerini hemen görür; zira hacamatın etkileri hemen görülür.  Unutkanlık ve dikkat eksikliği problemi olanlar, okuduğunu anlamakta güçlük çekenler için kafadan hacamat oldukça iyi gelen bir tekniktir.Hacamat ezber kuvvetini de artırır. Metabolizmayı düzene koyar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Hacamat yaptıranlar daha az hastalanır, daha sağlıklı ve zinde bir görünüm kazanılır.

  • Vücuda canlılık ve enerji veren hacamat sayesinde vücut da cilt de daha genç görünür.
  • Vücudun belli başlı noktalarında biriken toksinler hacamat yoluyla alındığında vücudun aurası yoğunlaşır. Bu da daha dinç bir yaşam anlamına gelir.
  • Kan akciğerler tarafından yeterince temizlenmediğinde koyu bir hal alır ve kılcal damarlarda tıkanmaya neden olur. Hacamat sayesinde toksik maddeler arındırılır ve organlar daha düzenli çalışır.
  • Migren, tansiyon, bel fıtığı, depresyon, düşük yaşam enerjisi, eklem ve romatizma ağrıları için pek çok ilaçtan daha tesirli olan hacamatın bilinen bir yan etkisi de olmadığı söylenir.
  • Hacamat yapılan kişilerde analitik düşünme yeteneği artar, hızlı düşünme ve doğru karar alma yeteneği artar.
  • Sağ ve sol beyin lobları daha etkin ve dengeli kullanılır.
  • Hacamat çocuklarda ve gençlerde daha sağlıklı ve dengeli bir ergenlik geçirilmesine sebep olur.
  • Hacamat lenf sistemini harekete geçirir. Hacamat yapılır yapılmaz beyin endorfin salgılamaya başlar.
  • Pisikolojik rahatsızlığı olanların, depresyona maruz kalanların, uykusuzluk çekenlerin, histerisi olanların, anksiyete problemi yaşayanların ve ilaç bağımlılarının hacamatla tedavi edilmeleri mümkündür.
  • Ağrı eşiği düşük olanlarda hacamat çok faydalıdır.
  • Düzenli hacamat yaptıranlar kolay kolay grip ve soğuk algınlıklarına yakalanmazlar.
  • Hacamatın yüksek tansiyonu düşüren ve dolaşımı düzenleyen bir etkisi vardır. Damarlarda jöle kıvamındaki, tıkanmaya sebep olan atık maddelerin temizlenmesini sağlar.
  • Hipofiz bezini uyarmak için yapılan hacamat sayesinde hormonların salınımını kontrol eden bu bez daha da etkin hale gelmiş olur.

Bazı kaynaklara ve çoğu hekime göre hacamat; demir eksikliği olanlarda, tansiyonu düşük olan kişilerde, demir eksikliğine bağlı olarak dikkat eksikliği yaşayan kişilerde tehlikeli olabilmektedir. Hijyenik koşullara uyulmadan yapılan hacamat uygulamaları hepatit B, HCV, HIV gibi tedavi edilmesi güç hastalıkların kişilere bulaşmasına sebep olabilir.İlerlemiş yaştaki kişilerde, çocuklarda, hamile kadınlarda, adet periyodundaki kadınlarda, kanser hastalarında, kas ve kemik problemi olan kişilerde, hacamat yan etki yapabilir.Uzmanlar hacamat gibi alternatif tedavi yöntemlerinin hekime danışılmadan uygulanmaması gerektiğini, eğer uygulanacaksa da işinin ehli kişilerce hijyenik koşullarda yapılması gerektiğini belirtiyor.Hacamat her ayın belirli günlerinde yapılan bir uygulamadır.  Hacamat hicri takvime göre her ayın 17, 19 ve 21’inde yapılır. Bu tarihler sünnet amaçlı yaptıranlar için mühimdir. Ama tedavi amaçlı yapılacak hacamatlarda tarih önemli değildir. Sadece Çarşamba günleri yapılmaması gerektiği belirtilir; zira Çarşamba günleri kan aldırmanın uygun olmadığına dair inanışlar vardır. Hacamat tarihleri onun dışında kalan her günde uygundur.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri