Göğüste Sıkışma Hissi

Göğüste sıkışma hissi akıllara ilk olarak kalp ile ilgili ciddi durumları getirmektedir. Özellikle aniden giren ve kişinin nefes almasında zorluk yaşamasına sebep olan göğüs sıkışmaları ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir.Göğüs sıkışması akut bir durum olabilceği gibi hafif seyrederek kronik bir hal de alabilir. Böyle bir durumda kişi bu durumdan çok fazla şikayetçi olmaz ancak durum sinsice ilerleyen ciddi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Bu sebeple kronik bir hal almış göğüs ağrısı, göğüs sıkışmasında kişi muhakkak uzman bir hekime gitmeli, gerekli testleri yaptırmalıdır.

Göğüste Sıkışma Hissi Nedenleri Nelerdir?

Kalp Krizi

Göğüste meydana gelen sıkışma hissi ilk olarak kalp krizini akıllara getirmelidir. Özellikle kalp yetmezliği geçmişi olan, yüksek tansiyonu olan ve aşırı kilolu kişilerde direkt olarak bir kalp elektrosu çekilmeli, uzman hekim tarafından sonuçlara bakılmalıdır.Kalp krizi esnasında kişinin daha rahat nefes alabilmesini sağlamak için etrafı boşaltılmalı, hava alması sağlanmalı, kravat var ise çıkarılmalı, kişi rahatlatılmaya çalışılmalıdır. Ve acilen uzman doktora gidilmelidir.

Akciğer Hastalıkları

Akciğerlerde gözlenen enfeksiyonların büyük çoğunda göğüste ağrı oluşumu gözlenmektedir. Özellikle pnömoni gibi ciddi enfeksiyonlarda kişi ciddi ağrı duyabilir. Bazı enfeksiyonlarda kişi ataklara girer, bu ataklar esnasında göğüsünde şiddetli ağrı ve sıkışma gözlenebilir.Üst solunum yolları enfeksiyonlarının ciddi seyrettiği durumlarda öksürük nöbetleri meydana gelir. Oluşan bu öksürük nöbetleri esnasında da kişi de göğüs kısmında ağrı baş gösterebilir.

Tümör Kaynaklı Hastalıklar

Tümör kaynaklı hastalıklarda özellikle göğüs bölgesinde gözlenenlerde göğüste ağrı, sıkışma hissi oluşumu görülebilmektedir. Göğüste sürekli sıkışma hissi gözleyen hasta özellikle tek bir tarafta bu şikayeti yaşıyorsa eli ile ağrıyan bölgeyi muayene etmelidir.Muayene esnasında eline bir kitle gelmesi durumunda acilen ilgili hekime gitmeli, gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir