Doğal Yollarla Sakal Gürleştirme Yöntemleri

Doğal Yollarla Sakal Gürleştirme Yöntemleri

Bakımına ve dış görünüşüne önem veren her erkek için sakalları vazgeçilmez bir unsurdur. Erkek görselliğinin tartışmasız en önemli unsurlarından biri sakaldır. Ancak ne var ki bazı erkeklerin sakalları doğuştan, kalıtsal nedenlerle ya da bazı cilt problemleriyle seyrek çıkmaktadır. Bu da yine birçok erkek için sorun teşkil edebilmekte ve erkeklerin fiziksel olarak kendilerini rahatsız hissetmelerine yol açmaktadır.Bunun yanında çevresel faktörlerle birlikte de birçok insanın sakalları dökülmekte ve seyrekleşmektedir. Bu dökülmeyi önlemek ve sakallarının daha gür bir görünüme kavuşmasını isteyen her erkek bunun için belli başlı yöntemler denemelidir. Aksi takdirde köse ya da seyrek sakallar kişinin fiziksel ve günlük yaşantısını etkileyecek ve kişinin psikolojik olarak kendini rahatsız hissetmesine yol açacaktır.Saç ve sakal gürlülüğü bütün insanlarda farklılık göstermektedir. Bu farklılıkların giderilmesi için gerekli olan bitkisel destek ve tedavi yöntemleri, cilt sorunları olduğunda çok daha büyük bir öneme sahiptir. Cilt sorunları nedeniyle sakallarda seyreklik ve köselik gibi birçok problem estetik açıdan kaygılara yol açar.Erkeklerin sadece yüz kısmında yaklaşık 15 bin adet kıl vardır. Bu kıllar yaklaşık bir hesaplamayla günde yalnızca 38mm uzamaktadır. Erkeklerde 17-21 yaş aralığı boyunca dek sakal çıkmaması bir problem olarak addedilmez. Ancak 22 yaşına gelindiği halde sakal çıkmaması köselik olarak tanımlanır ve çözümü için farklı yöntemler denenebilir.Bunların arasında bitkisel çözümlere büyük önem atfedilmektedir. ‘0 yaş sonrasında hala sakal çıkmıyorsa bir uzmana başvurmak uygun olacaktır. Bu dönemde sakalların ne şekilde çıkacağı belli olur ve sorunsuz bir şekilde sakal uzatmak mümkün olmuyorsa sakal ekimi gibi seçeneklerin değerlendirilmesi söz konusu olabilir. Bu noktada öncelikle sakalın neden çıkmadığı, daha sonra da sakal çıkarma yöntemleri araştırılmalıdır.

Sakal tipleri

Erkeklerde görülen sakal tipleri genellikle 3 çeşittir. Bu grubun içinde ve bazı hastalıkları nedeniyle yüzünün belli bir bölgesinde sakal çıkmayanlar için durum biraz daha zordur. Bu durum estetik bir kaygıya neden olmakta ve özgüven eksiklikleri görülmektedir. Sakal tiplerinin insanların genetik özelliklere göre oluştuğunu daha önce söylemiştik. Şimdi bu skal tiplerini inceleyelim.

Gür sakal

Gür sakal yapısı genetik özellikle oluşur. Sakalları hızlı bir şekilde uzayan kişiler genellikle gür sakala sahiptir. Hızlı uzayan ve gür olan sakallar sürekli tıraş olmayı gerektirir ve yanlış tıraş hatalara neden olabilir. İnsanlardan gür sakallardan da rahatsız olabilmektedir. Özellikle iş gereği tıraş olması zorunlu olan kişiler için bu ciddi bir problemdir.

Köse sakal

Erkekte sakal çıkmaması durumu köse sakal olarak adlandırılır. Köse sakal sorununda hormonların eksikliği büyük bir etken olabilir. Bu soruna istinaden gerekli tedavi uygulanması için bazı tetkikler yapılır ve tedavi sonucunda sakal çıkması mümkün olabilir. Halen mümkün olmuyorsa sakal ekimi yöntemi tercih edilebilir. Köse sakal durumu da genetik yapıyla ilgilidir.

Sakal Kıran

Sakal kıran genelde stresten kaynaklandığı düşünülen bir cilt problemidir. Genelde saç kıranla aynı belirtiler söz konusudur ve birçok uygulamada sarımsak kullanılarak saçların ya da sakalların yeniden çıkması beklenir. Ancak her koşulda müdahale etmeden önce mutlaka bir dermatoloğa başvurmak gereklidir.

Sakal gürleştirmek için bitkisel yöntemler

Kıl köklerini besleyecek ve sakalların gürleşmesini sağlayacak birçok bitkisel yöntem vardır. Öncesinde belirtmek gerekir ki bu yöntemlerden kısa sürede sonuç beklememek gerekir. Çünkü kıl köklerinin beslenmesi ve uyarılması, ardından kılın oluşması, uzaması ve kalınlaşması tamamen süreç işidir. En yakın olumlu sonucu 2 ay içerisinde alırsınız. İşte sakalların çıkmasını ve gürleşmesini sağlayacak bitkisel yöntemler:

Sarımsak kürü

Sarımsak sakalların gürleşmesini sağlamakla birlikte sakalların temelini meydana getiren tüylerin çıkmasını sağlamaktır. Doğal yöntemlerle sakal çıkarmak ve gürleştirmek için 2-3 diş sarımsağı ezip yüzünüze sürmelisiniz. Sürdükten sonra kokusu azalıncaya kadar bekletin ve daha sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Sarımsak kürünü her gün uygulamak sakallarınızın çıkmasını sağlayacak ve daha gür sakallara kavuşacaksınız.

Badem yağı kürü

Tatlı badem yağı kullanarak derinizi, kıl gözeneklerinizi besleyebilir ve temizleyebilirsiniz. Deriniz daha canlı ve sağlıklı görünecektir. Vücutta soğuktan oluşmuş çatlakları da gideren badem yağı gözeneklerinizi besleyerek kıl çıkmasını hızlandırır.Doğrudan kıl köklerini uyaran tatlı badem yağı sakal çıkarmak ve gürleştirmek isteyen erkekler için birebir çözüm yoludur. Badem yağını sakallarınıza uygulamak için bir tatlı kaşığı badem yağını bir kaba aktarın. Ardından içine 3-5 damla limon suyu ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze masaj yaparak yedirin ve 35-40 dakika bekleyin. Ardından ılık suyla durulayabilirsiniz.

Ceviz yağı kürü

Bu bitkisel yağ tıpkı tatlı badem yağı gibi oldukça güzel bir gözenek uyarıcı ve sakal çıkarıcı içeriğe sahiptir. Kıl köklerinizi uyararak gözenekleri genişletir. Bir çay kaşığı ceviz yağını bir kaba koyun. Üzerine birkaç damla sarımsak suyu ekledikten sonra iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı temiz yüzünüze uygulayın. Suratınız karıncalanmaya başlayabilir. Bu noktada masaj yapmanız önerilir. KArışımı suratınızda 30 dakika kadar beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

Tarçın kürü

1 tatlı kaşığı tarçınla 2 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Elde edilen karışımı suratınıza masaj yaparak uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra suratınızı ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı

3 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ile 2 çay kaşığı biberiye yağını karıştırın. Elde edilen karışımı suratınıza masaj yaparak uygulayın. Ardından cildinizi ılık suyla yıkayabilirsiniz.Bilgi Alabileceğiniz Diğer Kaynaklar:https://estecenter.com/sakal-cikarma-yontemlerihttps://groomingessentialsblog.com/beard-grooming-tips/

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler