Diş Taşı Temizliği Nedir

Diş Taşı Temizliği Nedir

Bakteri plağının dişler üzerinde sertleşmesi ile oluşan birikintiye diş taşı denir. Diş üzerindeki sarı ya da kahverengi görüntüsü ile fark edilir. Diş taşının oluşumu yaşlandıkça artış gösterir.  Dişlerde bakteri plağı uzun süre biriktiğinde ve temizlenmediğinde sertleşir ve diş taşına dönüşür. Diş minesine sıkıca tutunmasından dolayı diş taşı temizliği ancak bir diş hekimi tarafından temizlenebilir.Özellikle yetişkin bireylerde diş kaybı, diş etleri ve dişlerin etrafındaki kemiksi dokulara bağlı olarak yaşanmaktadır.  Dişin yüzeyine yapışarak film halinde genişleyen ve dişe zarar veren diş tartarını önlemek için etkili bir florürlü diş macunu ile günde iki defa fırçalamanız ve her gün diş ipi ile temizlemeniz gerekmektedir.  Eğer diş taşı temizliği yapılmazsa, dişlere ve diş etlerine büyük zarar veren bakteriler  ağızda çoğalmaya başlar, giderek daha fazla zarar verir. Böylece bireylerde diş eti çekilmesi, diş eti ve dişin birleştiği noktada cep, diş sallanması gibi durumlar yaşanır ve sonuç olarak diş kaybedilir.

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır

Bu şartlar altında, ağız sağlığına özen göstermemiş kişilerde diş taşı temizliği, ağız ve diş sağılığını tehdit eden hastalıklarla mücadele etmenin tek yoludur.  Çünkü diş ve diş eti hastalıklarından korunmam/kurtulmanın tek yolu, söz konusu bakterileri ağızdan uzaklaştırmaktır ve bu da ancak temizlikle mümkün olmaktadır.  Diş taşı temizliği yapılırken hava, su ve özel bir temizleme maddesi püskürten profesyonel aletler kullanılmakta olup, kesinlikle diş minesine zarar vermemektedirler.

Diş Taşı Nasıl Temizlenir

Daha önce diş taşları nedeniyle diş etleri çekilmişse, diş taşı temizliği sonrasında doğal olarak diş kökleri ortaya çıkacaktır. Bu temizliğin neden olduğu bir sonuç değildir. Bu gibi durumlarda diş etleri operasyonla düzeltilmeli, düzeltilmesi mümkün değilse ağız hijyenine maksimum özen gösterilmelidir. Yine, diş taşı temizliği sık yaptırdığınız bir işlemse, demek o ki ağız hijyenine yeterli özeni göstermiyorsunuz demektir ve diş doktorunuz sizi bu konuda muhakkak uyaracaktır.Hatırlanması gereken şudur, diş taşı temizliğinden sonra yeni taşların oluşumunu engellemek tamamen sizin elinizdedir. Diş hekiminin belirttiği şekilde yapılacak bir ağız ve diş bakımı, aynı sorunları yaşamanıza engel olacaktır. Eğer diş taşı temizliğinden sonra dişlerinizin yeniden tartarla kaplandığını hissediyorsanız, dişleriniz fırçalama yönteminde bir eksik var demektir; bu konuyu doktorunuza danışabilirsiniz.Ağız ve diş sağlığını gözetmek, genel vücut bakımının vazgeçilmez bir parçasıdır ve kesinlikle ihmal edilmemelidir. Diş sağlığınızla alakalı bir şeylerin yolunda gitmediğini sezdiğiniz ilk anda doktorunuza başvurabilir. Gerekli çözümü kendisinden öğrenebilirsiniz.

Diş Taşı Temizleme Fiyatı

Diş taşı temizleme fiyatı, uygulamanın yapılacağı yere göre değişkenlik göstermekte olup, verilen hizmetin kalitesi, kullanılan teknoloji, hizmetin verildiği kliniğin ve personelin tecrübesine göre belirlenebilir.Bu bağlamda, sağlığın her şeyden önemli olduğunu unutmayarak, daha düşük diş taşı temizliği fiyatı veren klinikleri daha iyi araştırmak gerekmektedir. Zira, merdiven altı olarak tabir edilen kaçak klinikler, sağlınız için ciddi tehditler oluşturmaktadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir