Ayak kokusuna iyi gelen doğal yöntemler

Ayak kokusuna iyi gelen doğal yöntemler

Ayak Kokusunu Önleme YöntemleriPüf ayak kokusu bile deyince bir fena oldunuz değil mi? Evet çok rahatsız edici bir koku…Ayak kokusu, hemen hemen ortalama her insanın hayatının bir döneminde karşılaştığı- karşılaşacağı yaygın bir problemdir. Yetersiz hijyenden, bakteri veya mantardan, ayakkabının cinsinden, nemden ve hatta stresten bile kaynaklanabilir. İnsanın zaman zaman utanmasına neden olan çok tatsız bir durumdur.Ayak kokusuna karşı eczanelerde marketlerde birçok ürün bulunabilir. Ama bu ürünler ayak kokusunu sadece geçici olarak etkisiz hale getirir ve çok nadiren tamamen yok edebilirler.Bu makalemizde sizlere, ayak kokusuna karşı savaşıp yenmeniz için bazı ipuçları ve doğal tedavi yöntemlerini paylaşıyoruz!

Ayak kokusunu engellemek için ne yapmalıyım?

diyorsanız… Hemen okumaya başlayın!

  • Hijyen:Bakterilerin varlığını azaltmak için ayakların günlük temizliğini yapmak çok önemlidir. Ölü

hücrelerden kurtulmak için peeling kremi ile anti-bakteriyel sabun kullanmanız gerekir.

  • Çoraplar: %100 pamuktan imal edilen çoraplar giymeye çalışın. Çünkü sentetik maddelerden üretilen çoraplar ayak kokusu oluşumunu tetikler.
  • Ayakkabılar: Giyilen ayakkabının çeşidi çok önemlidir çünkü havayı içeride hapseden ayakkabılar kokuya neden olabilir. Ayaklarınızın hava almasını sağlayan bir ayakkabı tercih etmeniz gerekir.
  • Nem:Ayak kokusunun sebeplerinden birisi de nemdir. Ayaklarınızı aşırı nemli ortamlardan uzak tutup kuru kalmasını sağlayarak, mantar oluşumunun önüne geçmelisiniz.
  • Deodorantlar:Roll-on veya deodorant kullanmak, aşırı ayak terlemesi ve kokusuna karşı harika bir yoldur.

Ayak kokusu için evde uygulayacağınız doğal çözümlerimiz ise şöyledir…Yukarıda sıraladığımız ipuçlarına ek olarak, evde hazırlayabileceğiniz doğal yöntemlerle ayak kokusunu engelleyip yok edebilirsiniz. Ayaklarınızı temizlemek ve bu can sıkıcı beladan kurtulmak için çeşitli yöntemler vardır.KarbonatKarbonatın birçok etkisinden diğer makalelerimizde oldukça bahsetmiştik. Doğal bir koku giderici etkiye sahip olduğu için roll-on ve deodorant yerine kullanılabilen, aşırı terleme ile ayak kokusunu engellemek için ayakkabınızın içine ve ayaklarınızın üzerine az miktarda serpiştirebileceğiniz güzel doğal bir ilaçtır.Elma sirkesiBu doğal ürünümüzde, ayak kokunun yok edilmesine ve cildin pH seviyesinin dengelenmesine yardımcı olan elma sirkesidir. Birçok faydasının olduğu aşikar olan elma sirkesi ayrıca hassas bir anti-bakteriyeldir. Sıcak su dolu bir leğenin içine 5 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip, ayaklarınızı 10 dakika boyunca bu suda bekletin ve sabredin. ?Ada çayıAyaklarınızın aşırı şekilde terlemesini engelleyen ve anti-bakteriyel özelliklere sahip bir bitki olan ada çayı ile ayakkabınızın içine kuru ada çayı yaprakları koyabilirsiniz. Ayrıca ada çayı ile hazırladığınız sıcak suyun içinde ayaklarınızı 15 dakika dinlendirin. Çok basit değil mi?ZencefilZencefil, ayak kokusuna karşı mücadele etmeniz için size yardımcı olan anti-bakteriyel özelliklere sahip bir köktür. İltihap sökücü etkisiyle bilinen zencefil, şişlikleri azaltarak ayaklarınızın rahatlamasını sağlar. Bu tedavi yönteminden yararlanmak için; orta boy bir zencefili rendeleyerek yaklaşık 1 litre suyun içine ekleyerek 15 dakika kaynatın. Gece yatmadan önce hazırladığınız bu suyla ayaklarınıza masaj yapın.Biberiye, limon ve naneAyak kokusundan kurtulmak için ideal bir yöntem daha! Aşırı terlemeyi engelleyerek, bakterileri yok eden ve ayak derisini derinlemesine temizleyerek ayaklarınızın tazelenmesini ve kötü kokulardan arınmasını sağlar.

Peki, bu doğal tedavi yöntemini nasıl mı hazırlayabilirsiniz?

Büyük bir leğenin içine yaklaşık;

  • 1 litre sıcak su,
  • 1 limonun suyunu,
  • 1 yemek kaşığı biberiye
  • 1 yemek kaşığı nane ekleyip karıştırın. Ayaklarınızı 15 dakika boyunca bu karışımın içinde tutun ve ardından hiç ıslaklık kalmayacak şekilde güzelce kurutun. İşte bu kadaaar!

Kendinize değer verin ve bu kadar kolay ve doğal yöntemlerle bu itici ve sevimsiz kokudan kurtulun!Daha faydalı alternatifler için bir önceki yazımız olan Ayak nasırına iyi gelenler  makalemizi okuyabilirsiniz.Yazar: Güneş Duygu Koçak

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tokat haberleri