HANGİ BESİNLER KİLO ALDIRIR? (3)

Erik kilo yapar mı?

2-3 adet erik 60 kaloridir. Sağlıklı karbonhidratlar olan liften ve vitamin-minerallerce zengindir. Meyve tüketimi porsiyon kontrolü dahilinde kilo aldırmaz. Aşırı miktarda tüketimi ise her besin gibi kilo kontrolünü zorlaştırabilir.

Islak kek kilo aldırır mı?

1 dilim ıslak kek 300-400 kalori arasındadır. Bu durumda sık tüketimi kilo kontrolünü zorlaştırabilir.

Tulumba tatlısı kilo aldırır mı?

Şerbetli ve unlu tatlılar enerjisi ve şekeri en yüksek tatlılardır. 1 küçük tulumba tatlısı 85 kaloridir. Kilo almaya neden olabilir ve kilo kontrolünü zorlaştırabilir.

Su böreği kilo aldırır mı?

1 dilim su böreği 250-300 kaloridir. Beyaz un ve yağdan zengin olan su böreği tok tutucu değildir ve sık tüketimde kilo almaya neden olabilir.

İçli köfte kilo aldırır mı ?

İçli köfte haşlanmış şekilde ve porsiyon kontrolü yapılarak tüketildiğinde tek başına kilo aldırmaz. 2 adet kızartılmamış içli köfte 234 kaloridir. Bol salata ve ayran ile çok sık olmayacak şekilde tüketilebilir.

Haşlanmış patates kilo aldırır mı?

1 adet patates (90-100 gram) 90 kaloridir. Aşırı miktarda tüketmediğinizde kilo aldırmayacaktır.

Patlıcan kızartması kilo aldırır mı?

Kızartma işlemi sağlık açısından sakıncalı bir işlemdir.Bu yüzden tercih edilmemelidir. Patlıcan kızartması gibi kızartmalar çok sık tercih edildiğinde kilo aldırabilir.

Kızarmış yumurta kilo aldırır mı?

Yumurtayı az yağda pişirdiğinizde kilo aldırmayacaktır. Margarin gibi yağlar ve aşırı yağ tercih ederseniz kilo almaya neden olabilir.

Snickers kilo aldırır mı?

1 adet snickers 237 kaloridir. Yoğun şeker ve yağ içerdiği için sık tüketildiğinde kilo aldırabilir.

Elmalı kurabiye kilo aldırır mı?

1 adet elmalı kurabiye yaklaşık 150 kaloridir. Az şekerle ve tam buğday unla tercih edilirse kilo kontrolünde daha iyi olacaktır. Beyaz un ve şeker kilo almaya neden olabilir.

Közlenmiş kırmızı biber kilo aldırır mı?

Közlenmiş kırmızı biberin 100 gramı sadece 39 kaloridir. Közleme işlemi de fırında yapılacağı için sağlıksız bir işlem değildir. Bu yüzden közlenmiş kırmızı biber kilo aldırmaz.

Mercimek pilavı kilo yapar mı?

Mercimek, sağlıklı bir besin grubu olan baklagillerdendir ve liften zengindir. Ayrıca besleyici bir besindir. Mercimek pilavını aşırı yağlı yapmadığınız sürece tek başına kilo aldırmaz.

Bunları da Okumalısınız :  Ev İşleri Kaç Kalori Yaktırır?

Yulaf ezmesi kaç kalori,kilo aldırır mı?

1 çay bardağı yulaf ezmesi 136 kaloridir.Lif, B vitaminleri, antioksidanlarca zengin olan yulaf ezmesi kilo aldıramaz. Aksine sağlıklı beslenme sürecinde sık tercih edilmektedir.

Puding kilo yapar mı?

1 küçük kase puding 100 kaloridir. Enerjisi çok yüksek olmasa da şeker içeriği yoğundur. Sık ve fazla miktarda tüketildiğinde kilo kontrolünü zorlaştırabilir.

Küt böreği kilo aldırır mı?

Küt veya kürt böreği un ve tereyağı ile hazırlanan bir börektir. Beyaz un ve fazla katı yağ sebebiyle aşırı tüketilmesi kilo almaya neden olabilir. 1 porsiyon küt böreği 650 kaloridir.

Kağıt helva kilo yapar mı?

1 adet kağıt helva 173 kaloridir. Basit şekerlerce zengin olduğu için sık tüketimi kilo kontrolünüzü zorlaştırabilir.

Krep kilo yapar mı?

1 adet krep 100 kalori civarındadır. Yumurta, un ve süt ile hazırlandığı için sağlıksız bir besin değildir. Şekerli ve beyaz unlu yapmadığınız sürece beslenmenize krebi dahil etmeniz size kilo aldırmaz.

Cips kaç kilo aldırır?

100 gram patates cipsi 530 kaloridir. Kalorili ve katkı maddesi yoğunluklu hazır cipsleri tüketmek kilo kontrolünüzü oldukça zorlaştırır. Ev yapımı lavaş ve patates cipslerini tercih ederseniz daha sağlıklı olacaktır.

Elmalı turta kilo aldırır mı?

Orta bir dilim elmalı turta 400-450 kaloridir.Enerjisi ve şeker içeriği yoğun olduğuiçin kilo kontrolünü zorlaştırabilir.

Kadayıf kilo aldırır mı?

1 dilim kadayıf tatlısı 450-500 kaloridir.Şerbetli bir tatlı olduğu için kilo kontrolünü zorlaştırabilir.

Pirzola kilo aldırır mı?

Pirzola tek başına kilo aldırır, diyemeyiz. Ancak aşırı yağlı ve fazla kırmızı et tüketimi genel sağlık için önerilmez.

Şekerpare kilo aldırır mı?

Şekerpare şerbetli bir tatlı olduğu için kilo kontrolünü zorlaştırabilir. 2 adet şekerpare 272 kaloridir.

Fındık kilo aldırır mı?

Çiğ fındık kilo aldırır demek çok doğru olmaz.Fındık besin ögeleri zengin bir kuruyemiştir. Önemli olan ne miktarda tükettiğinizdir. 10 adet çiğ fındık 126 kalori civarındadır. Gün içinde 1 avuç kadar tüketimi uygun olabilir

Bunları da Okumalısınız :  Alkollü İçeceklerin Kalorisi

Piliç çevirme kilo aldırır mı?

Piliç çevirme tek başına kilo aldırmaz. Ne miktarda yediğiniz önemlidir.

Kalori mi karbonhidrat mı kilo aldırır?

Tek başına kalori de karbonhidrat da kilo aldırmaz. Beslenmenizin bütünü önemlidir. Günlük kalori ihtiyacı her birey için özeldir. Ayrıca bu kaloriyi aldığınız besinler de önemlidir. Karbonhidratlar da ana enerji kaynağımızdır. Meyve, sebze, tam tahıllar tüketilmesi gereken karbonhidratlardır. Genel olarak şekerli, aşırı yağlı, hamur işleri ağırlıklı beslenen kişiler sağlıksız kilo almaktadır.

Salatalık kaç kalori kilo aldırır mı?

Salatalığın %90 kadarı sudur ve neredeyse kalorisizdir. Bu yüzden salatalık kilo aldırmaz.

Hamsi kilo aldırır mı? Hamsi tava kilo aldırır mı?

Hamsi omega-3 açısından zengin bir balık türüdür. Kızartma yapmadığınız sürece kilo aldırır diyemeyiz. Hamsi tava ie az yağda hazırlanırsa yine sağlıklı bir alternatif olacaktır.

Hurma kilo yapar mı?

Hurma çeşitleri , besin değeri açısından zengin meyvelerdir. Aşırı tüketilmediği sürece kilo aldırmayacaktır. 2 adet medine hurması 52 kaloridir. 1 orta boy Trabzon hurması ise 60 kaloridir.

Ramazan pidesi kilo aldırır mı?

Ramazan pidesi, beyaz undan yapıldığı için tüketim miktarına dikkat edilmelidir. 1 avuç içi büyüklüğünde ramazan pidesi 1 dilim ekmeğe eş değerdir.

Kavrulmuş fındık kilo aldırır mı?

Kavrulmuş fındık enerjisi değişmese de sağlık faydaları azalmaktadır. Çok sık ve aşırı miktarda tüketilirse kilo kontrolü zorlaşabilir.

Bisküvili pasta kilo aldırır mı?

1 dilim bisküvili pasta 200 kaloridir. Şeker içeriği yüksek olduğu olduğu için kilo kontrolünü zorlaştırabilir.

Salep kalori kilo aldırır mı?

1 paket toz salep 65 kaloridir. İçeriği çok iyi olmadığı için toz salepler sık tercih edilmemelidir.

Kavun kalori yapar mı?

150 gram kadar kavun 50 kaloridir. Su oranı yüksek bir meyve olan kavun miktarına dikkat edilerek tüketildiğinde kilo aldırmaz.

Kemalpaşa tatlısı kilo aldırır mı?

Kemalpaşa tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için kilo kontrolünü zorlaştırabilir. 1 porsiyon Kemalpaşa tatlısı 476 kaloridir.

Künefe kilo yapar mı?

Künefe, şerbetli bir tatlı olduğu için kilo kontrolünü zorlaştırabilir. Ayrıca enerjisi de yüksek bir tatlıdır. 1 porsiyon künefe450-500 kaloridir.

Bunları da Okumalısınız :  Meyvelerin Kalorisi

Kuru kayısı kalori kilo aldırır mı?

Kuru kayısı tek başına kilo aldırmaz. Besin değeri yüksek bir meyve olan kuru kayısı tüketiminde aşırıya kaçmamak yeterli olacaktır. 2 adet kuru kayısı sadece 48 kaloridir.

Etli ekmek kilo yapar mı?

1 porsiyon etli ekmek 250-300 kaloridir. Beyaz un içeriğinden ötürü sık tercih edilmemelidir. Tek başına sık tüketilmediğinde kilo aldırmaz. Ancak kilo vermeyi zorlaştırabilir.

Halka tatlı kilo yapar mı?

Halka tatlı, şerbetli bir tatlı olduğu için kilo kontrolünü zorlaştırabilir. 1 adet halka tatlısı ise 329 kaloridir.

Tahinli kurabiye kilo yapar mı?

Tahin, yağ içeriği yüksek bir besindir. Ne kadar tahin kullandığınız önemlidir.Yapılan kurabiyenin tarifine bağlı olarak da enerji değişecektir. Kurabiye gibi tarifleri sık tüketmemek kilo kontrolü için sağlıklı olacaktır.

Makarna kaç kilo aldırır?

Makarna aşırı tüketilmediği ve yoğun yağlı soslar içermediği sürece tek başına kilo aldırmaz.

Ceviz kaç kalori , kilo yapar mı?

2 adet ceviz65 kaloridir. Özel bir durumunuz yoksa 2-4 adet arası ceviz tüketimi önerilmektedir.Bu şekilde kilo almanıza neden olmaz.

Ispanaklı börek kilo yapar mı?

1 dilim ıspanaklı börek 250-300 kaloridir. Börek genellikle hamur ve yağdan ötürü kalorilidirler ve sürekli tüketimde kilo aldırabilirler.

Muz kaç kalori, kilo yapar mı?

Muz, vitamin ve minerallerden zengin bir meyvedir. Lezzetli ve tatlı olduğu için genellikle sevilmektedir. 1 orta boy muz 150 kaloridir. Kabızlık durumunda çok tercih edilmemelidir. Yarım veya bir adet tüketimi uygundur. Aşırı tüketilmediği sürece kilo aldırmaz.

Kestane kilo aldırır mı, kaç kalori?

2 adet kestane 60 kaloridir. Karbonhidrat içeriği yüksek olduğu için 2 adet kestane 1 dilim ekmek ile eş değer sayılabilir. Fazla miktarda tüketilmediği sürece tek başına kilo aldırmaz.

Etimek tatlısı kilo aldırır mı?

1 dilim etimek tatlısı 300 kaloridir. Enerjisi yüksek ve şerbetli olduğu için çok sık ve fazla miktarda tüketilmesi kilo almaya neden olabilir.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler