Son günlerde moda olan Fulton diyeti nedir, nasıl uygulanır?

Fulton diyeti son zamanların en popüler beslenme programlarından biridir. Bu diyette, düşük kalorili ve yüksek proteinli yiyecekler tüketilir. Amacı, hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlamak ve aynı zamanda yağ kaybetmenize yardımcı olmaktır. Fulton diyeti uygulanırken, meyve ve sebzelerden oluşan bir beslenme planı takip edilir ve sağlıklı yağlar tüketilir. Ayrıca, haftada en az üç kez egzersiz yapmak da önerilir. Bu diyet, kısa sürede kilo vermenize yardımcı olabilir, ancak sağlıklı bir yaşam tarzı için kalıcı bir çözüm değildir.

PaylaşPinTweetleTelegramWhatsApp

Six Weeks To OMG Kitabı

Venice Fulton, tüm dünyayı kasıp kavuran diyet yöntemi olan “Six Weeks To OMG” kitabını yazdı. Bu diyet programı, insan biyokimyasıyla ilgili bir teknik benimsiyor. Farklı bir beslenme yöntemi olan bu program, kilo vermenizi, selülitlerden kurtulmanızı ve yağ yakmanızı sağlar.

Fulton’ın Diyet Yöntemi

Fulton’ın diyet programında, bazı şok edici stratejiler yer almaktadır. Bunlar arasında kahvaltı yapmama, soğuk bir duş alma, kahve içme ve yürüyüş yapma gibi adımlar yer almaktadır.

Diyet Adımları

  • Kahvaltı yapmayın: Kahvaltı yerine, her sabah soğuk bir duş alarak güne başlayın. Duştan sonra kahve içmenin yağ yakma sürecine ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olduğu savunulmaktadır.
  • Vücut ısısını düşürün: Sabah kalktıktan sonra, 10-15 derecelik su ile doldurulmuş küvette 15 dakika boyunca keyif yapın. Bu süre zarfında vücudunuz, ısınmak için yağ yakacaktır. Ancak bu yöntemi kalp ve diyabet hastalarının yapmaması tavsiye edilir.
  • Yürüyüş yapın: Sabah kahvenizi bitirdikten sonra, yürüyüşe çıkın veya bir aktivite uygulayın. Bu aktiviteler ev işleri, koşu bandı veya egzersiz gibi olabilir.
  • Kahvaltılık besinler yiyin: Saat 10 civarında, tipik kahvaltılık besinler tüketin. Günde 3 öğün yemek yemeyi aksatmayın. Öğünlerde mutlaka doyurucu yiyecekler tercih edin. Asla ara öğün yapmayın.
  • Karbonhidrat sınırınızı belirleyin: Günlük karbonhidrat sınırınızı 120 gram olarak belirleyin ve bu sınırı asla aşmayın. Öğünlerde proteince zengin sebzeleri tercih edin. Akşam yemeğinde et ve yanında haşlanmış sebze yemeyi deneyin. Haftada iki kez balık tüketin, ancak yüksek yağlı balıklardan kaçının.
  • Meyve tüketimine dikkat edin: Günlük 3 öğünden fazla meyve yemezsiniz. Meyve, şeker içerdiği için kalori almanıza sebep olabilir.
  • Balon egzersizi yapın: Akşam yatmadan önce, balon egzersizi yapın. Balonu 10 kez sıkıp açarak karın kaslarınızı çalıştırın.
  • Kahve ve alkol tüketimi: Gün içerisinde sabah içtiğiniz haricinde kahve tüketmeyin ve alkolden uzak durun. Bol miktarda şekersiz yeşil çay ve su tüketin.

Sonuç Olarak

Fulton’ın diyet programı, diğer diyet programlarından farklı bir yaklaşım benimsiyor. Bu program, sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir. Ancak diyet programları hakkında uzman bir doktor ile konuşmadan önce uygulamamanızı öneririz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler