Burun akıntısına yapılan covid-19 testlerinin yüzde 80’i negatif

Burun akıntısını takiben yapılan covid-19 testlerinin yüzde 80’i negatif sonuç vermektedir. Bu durum, viral bir enfeksiyonun diğer sağlık sorunlarının neden olabileceği burun akıntısı ile karıştırılmasının mümkün olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, covid-19 semptomları olanların, sadece burun akıntısına dayanarak karantinaya girmesi ve test yapması gerekmektedir. Bu önlem, virüsün yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Bahar Nezlesiyle Covid-19 Karıştırılıyor

Bahar aylarında nezle ve burun akıntısına sıkça rastlanması nedeniyle Covid-19 virüsünden şüphelenilerek hastanelere başvuru sayısında artış yaşanıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, burun akıntısından dolayı yapılan testlerin yüzde 80’inin negatif çıktığını söylüyor.

Eşlik Eden Semptomlar Varsa PCR Testi Yapılmalı

Nezle veya burun akıntısı şikayeti olanlara, semptomların yanında koku ve tat kaybı, şiddetli baş ağrısı, boğaz ağrısı, ateş ve çok şiddetli eklem ağrısı gibi semptomlar da eşlik ediyorsa mutlaka PCR testi yapılması tavsiye ediliyor.

Mevsim Geçişi ve Bahar Nezlesi

Bahar mevsimiyle birlikte etkisini artıran polenlerden dolayı nezle şikayetlerinde her sene olduğu gibi ciddi artış var. Şu dönemde Covid-19 virüsü haricindeki diğer virüslerde aktif hale geldi. Burun akıntısına yol açan temel etkenler mevsimsel geçişler, başka virüslerin aktif hale gelmesi ve yaygın olarak görülen bahar nezlesidir.

Covid-19 Virüsünün Etkisi

Covid-19 virüsünün etkisi ve belirtileri olumlu mutasyonla birlikte hafifledikçe normal grip virüsüyle neredeyse aynı semptomları gösterdiği tahmin ediliyor. Önümüzdeki kış mevsiminde Covid-19 virüsünün etkileri grip geçirir gibi olacak.

Tedbirlerin Önemi

Akciğer tutulumunda azalma olması nedeniyle hem ölüm oranlarında hem de hastaneye yatış oranlarında ciddi düşüş bekleniyor. Covid-19 virüsünü ağır geçirenlerin sayısının azalması, vatandaşların tedbirlere uyarak bilinçli davranmasıyla mümkün olacak. Sağduyulu davranarak bu süreci yönetmeli ve tedbirlerimizi almaya devam etmeliyiz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler