O ilaç erken süreçte covid-19’a karşı etkili

COVID-19’un erken süreçlerinde etkili bir tedavi yöntemi olarak öne çıkan bir ilaç bulundu. Bu ilacın hastalığın erken evrelerinde enfeksiyonu önlemede ve semptomları hafifletmede etkili olduğu belirtiliyor. Yapılan çalışmalar, ilacın güvenli ve etkili olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, COVID-19 salgınıyla mücadelede önemli bir araç olarak değerlendiriliyor. İlacın yaygın kullanımı, hastalığın yayılmasını durdurmak ve toplumun sağlığını korumak için önemlidir.
Favipiravir İlacının Yan Etkisi Yoktur

COVID-19 virüsüne enfekte olan vakaların tedavi sürecinde kullanılan Favipiravir adlı ilacın erken süreçte etkili olduğunu belirtmek gerekiyor. PCR testi pozitif çıkan bir vakanın öksürük ve boğaz ağrısı semptomları varsa Favipiravir ilacı, bu semptomların etkisini azaltmaktadır. Yine PCR testi pozitif çıktıktan sonra akciğer tutulumu yaşanıyorsa, Favipiravir ilacı bu semptoma karşıda etkili olmaktadır. Hidroksiklorokin adlı ilacın Covid-19 virüsüne karşı herhangi bir etkisinin olmadığının ve risk tespit edilmesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı tedavi kılavuzundan çıkarılması ise uzun süreli çalışmalar sonucunda belirlenmiştir.

Erken Dönemde Etkili

Favipiravir ilacının erken süreçte enfeksiyona etki ettiğini söyleyen ahmet İnal, “Favipiravir ilacı vakaya COVID-19 tanısının konmasının ardından en erken süreçte enfeksiyona etki etmektedir. Vakanın PCR testi pozitif çıktıktan sonra öksürük ve boğaz ağrısına etki ederek semptomların etkisini azaltmaktadır” diyerek ilacın özelliklerini açıklamaktadır.

Semptom Görülmemiş Olsa Bile Kullanılmalı

Favipiravir ilacının etkisini göstermesi için ilk semptomların görüldüğü zaman kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle vakalar, ilacı filyasyon ekiplerinden aldıktan sonra kullanmaya başlamalıdır. En büyük sıkıntı semptom göstermeyen hastaların semptom göstermediğini öne sürerek ilacı kullanmak istememesidir. Enfeksiyonun ilk 5 gününde ilacı kullanan hastalar, sabah 8 ve akşam 8 tane olmak üzere 1 günde 16 tane içtikleri için korkuya kapılmaktadırlar.

İlacın Farklı Saatlerde İçilmesi Gerekiyor

Kronik rahatsızlığından dolayı ilaç kullanan hastalara da önemli uyarılarda bulunan Dr. İnal, “Covid-19 virüsü enfekte olan hastaların sürekli kullandıkları ilaçları varsa, bu ilaçları kesmemelidirler. Bu hastalar enfekte olduktan sonra hipertansiyon ilacını veya diyabet ilacını kesmemelidirler. Bunun yerine, ilaçlarına devam etmelidirler; aksi takdirde, enfeksiyonla birlikte kronik rahatsızlıkları da kötüleşir. Enfeksiyon sürecinde de ilaçların kesilmeden içilmesi gerekmektedir. Favipiravir ilacını kullananlar, diğer ilaçlarla etkileşime girebileceği için farklı saatlerde ilaç almalıdırlar.” şeklinde konuştu.

Sonuç Olarak Favipiravir’ın Covid-19 tedavisinde etkili bir ilaç olduğu kanıtlanmıştır. Hastaların tedavi sürecinde ilacı düzenli olarak alması ve ilacın farklı saatlerde alınmaya dikkat edilmesi gerektiği uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler