İstanbul’da sivrisinekler hayatı kabusa çevirdi

İstanbul’da her yıl olduğu gibi bu yaz da sivrisineklerin sayısı arttı ve insanların hayatını kabusa çevirdi. Sivrisinek ısırıkları sadece kaşıntı ve rahatsızlık değil, aynı zamanda ciddi hastalıklara da neden olabilir. Ancak, doğru önlemler alarak ve sivrisineklerin üremesi için gerekli ortamı engelleyerek, sivrisineklerin olumsuz etkilerini azaltmak mümkündür. İstanbul’da sivrisineklerin neden olduğu rahatsızlıklardan korunmak için, bireysel olarak ve toplu olarak alınacak önlemler sağlık açısından çok önemlidir.

Bahçeleri Sivrisinekler İşgal Etti!

Bahçeye çıkmak artık eskisi gibi keyifli değil. İstanbul’un Avcılar ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesi’nden başlayarak birçok ilçeye yayılan sivrisinekler artık çocukların vücutlarında yaralara neden olmaya başladı.

Sarıyer’in Ferahevler mahallesi sivrisineklerle mücadele ediyor

Sarıyer ilçesi İstanbul’un en yeşil mahallelerinden biridir ve bu nedenle sivrisinekler burada oldukça fazla görülür. Mahalle sakinleri ilaçlama çalışmalarının yetersiz kaldığını ve özellikle parklar ile çıkmaz sokakların ilaçlanması gerektiğini söylüyorlar. Bahçelerine çıkmak isteyen insanlar artık ilaçsız çıkamıyorlar. Sivrisineklere karşı mücadeleyi birlikte verelim!

Sivrisinekler konusunda İBB uyarıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, göl ve dere gibi büyük alanlarda mücadelenin yapıldığını; ancak havuzlar, bidonlar ve saksı altları gibi su birikebilen alanların sivrisinekler için uygun alanlar olduğunu söylüyor. Mesajın son kısmında animasyon filmi linkine paylaşımı yapılarak, insanların sivrisineklerin üremesi için uygun alanlar konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Çocuklar bu konuda ne diyor?

Bahçelerinde sivrisineklerle mücadele eden 9 yaşındaki bir çocuk, sivrisineklerin bahçelerinde yuva yaptığını ve ısırıkların neredeyse bir hafta geçmediğini söylüyor. Başka bir çocuksa bu sivrisinek türünün gerçekten çok değişik olduğunu ve bahçelerine ilaçsız çıkamadıklarını ifade ediyor.

Sivrisineklerin üremesi için alanların yüzde 80’i insan kaynaklıdır

Animasyon filminde verilen önemli bilgilere göre sivrisineklerin üremesi için uygun alanların yüzde 80’ini insanların oluşturduğu görülüyor. Dolayısıyla sivrisineklerle mücadele, hepimizin sorumluluğunda olan bir konudur.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

malatya altın fiyatları

Tokat'ta Bugün

tokat vefat edenler